Diskuse

Žlutej sajrajt

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
HB

Vidíte, my v okolí žádné řepkové pole nemáme, alespoň ne v dohledu, možná někde za vzdálenými vršky a přesto máme auta od pylu. Možná to ale bude tím, že pyl tak nějak produkují všechny kvetoucí rostliny. Teď nám tady květou třeba břízy. A třeba silnice pod našima okny, kde z druhé strany je park, bývala v tuto dobu žlutá co já si pamatuji. A už to je pěkných pár desítek let. No ale co - řepka a kopance jsou teď moderní, tak proč se nepřidat. Budiž vám přáno.

7 1
možnosti
PK

Ono se totiž stačí podívat na ten pyl pod mikroskopem, a je hned jasné, že se o řepkový rozhodně nejedná. My to udělali - ano, jedná se skutečně o borovicový pyl.

Co se alergie týká - řepkový pyl NENÍ alergen.

4 0
možnosti
MH

Paní Šichtařová, Vašim příspěvkům fandím, ale dnes je to pro mne jen blábol, který vzniknul jen proto, abyste něco napsala.Rv

11 3
možnosti
VB

Největší znečišťovatele a ničitele krajiny, zemědělce, sami masivně dotujeme, aby nám mohli ve větším měřítku a účinněji škodit.

https://vilembarak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=661429

3 0
možnosti
LB

že jste mizerná ekonomka, jste prokázala již mockrát. Co mají zemědělci pěstovat ? To co ji nikdo slušně nezaplatí ?

4 11
možnosti
RP

JJ, když v Kauflandu před dvěma čtyřmi roky dovezli náklad tuřínů z Anglie a prodávali za nějak 18 nebo 22 Kč za kilo, pro lidi to bylo příliš drahé. Většina toho skončila v doprodejích za 6 - 12 Kč za kilo a kdoví, kolik toho ve skutečnosti vyhodili neprodané. Přitom to je taková chutná a zdravá, v kuchyni mnohostranně použitelná plodina, chutí a zpracováním na pomezí mezi kedlubnem, ředkví a dýní. Jako brukvovitá by z hlediska vyčerpávání půdy při pěstování mohla v určitém rozsahu klidně nahradit i tu řepku.

Ale to by ho lidi museli chtít kupovat a chtít zaplatit slušnou cenu. Letos už se tuřín v Kauflandu neobjevil.

Podobně třeba žlutá řepa, lidi neměli zájem a skoro všechno skončilo v doprodeji kilo za pár korun.

1 0
možnosti
KT

Možná by si zemědělci mohli místo pěstování řepky založit další "Next finance", a tím se poctivě a řádně živit

1 3
možnosti
Foto

Hlavně psát proti EU...ještě jste mohla dát další emotivní výkřik,že za to,že většina dětí trpí ruznou alergií muže také EU a jen Putin dokáže naše děti od alergie zachránit....

3 5
možnosti
PK

Modrej sajrajt to tady ničil roky, tak ten žlutej taky přežijeme...

0 0
možnosti
SN

:-)......Už jsem to psal několikrát....velmi krátce! Agrofert obhospodařuje 5 % zemědělské půdy. 95 % ostatní zemědělci. Bylo......3,600 mil. dojnic + ml. skot. Dnes 360 000. Prasata také končí. Slepice a brojleři jak by smet! Brambory se dovezou, momentálně 1 kg v Kauflandu 11 kč. Po sameťáku kilo1 Kčs, sedláci to rozmetali po polích. KOmu chcete zkrmovat obilí, když dobytka není.

Zaplať Pánbůh za tu řepku, jinak by mohli jí sedláci na pracák pro žebračenku ! !!!!!!

1 10
možnosti
Foto

Já jen k tomu Tuzemáku - na Božkov s lodičkou mně prosím nesahejte. Nejsem návštěvník zaplivaných putyk, ani se nepovažuju za zoufalce, ale mám tu chuť a hlavně vůni "našeho" rumu (potruste se, eurohujeři...) opravdu rád. Takový grog, jaký si v zimě udělám na zahřátí z našeho rumu, si z karibiku nikdy neudělám. Howgh!

22 1
možnosti
PV

P50a96v35e44l 60V26é75b23r

4. 5. 2018 16:38

Můj kamarád (již zvěčnělý) byl námořník. Sjezdil tedy celý svět a alkoholu měl, co hrdlo ráčí. Ale když navštívil rodnou hroudu, pil výhradně tuzemský rum (tehdy to byl tuzemský rum, ne tuzemák a podobně) a nám, nezcestovaným, předkládal různé whisky světoznámých značek a podobně. Tvrdil, že po světě nenašel nic podobného tuzemskému rumu a že nad něj není.

6 0
možnosti
PB
  • Počet článků 687
  • Celková karma 43,53
  • Průměrná čtenost 20125x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články