Diskuse

Žlutej sajrajt

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

kdyby ta repka aspo k necemu byla ale podradny olej ktereho jsou miliony hektaru, zbytecne a ja pak jdu v brne na Zelnak a paninko, mame tu cinsky cesnek spanelske brambory a turecke jahody !

0 1
možnosti
RP

Olivový olej má konkurenta - řepkový je v mnohém lepší

https://www.vitalia.cz/clanky/repkovy-olej/

0 0
možnosti
JM

J48a58n26a 15M11a92l88a

5. 5. 2018 11:36

Já chápu že AntiBabiš nosí karmu , ale letos to není řepkou ale pylem ze smrků a borovic , stačí jen trošku více číst a méně honit karmu ;-)Rv

9 5
možnosti
Foto

Máte recht, chce to naučit se pozorněji číst. V článku nenajdete nic o tom, že by ten pyl byl jen z řepky a koneckonců celý článek není vůbec o tom, že máme teď všechno žluté, ale o tom, že řepka je prostě sajrajt dotovaný státem pro větší zisky premiéra.

3 1
možnosti
AC

Tady ani tak nejde o ten pyl, jako o ten bordel, co se dostane do spodních vod, že ano.

https://www.stream.cz/adost/10019123-otravena-voda-alarmujici-vysledky-testu-vody-v-cesku

3 0
možnosti
RP

Akorát že ve spodních vodách byly obvykle objeveny rezidua těch pesticidů, které se dnes už dávno nepoužívají.;-D Které se používaly třeba v 80 letech minulého století za socíku a krátce po sametu, než byly zakázány.

je třeba nečíst jen titulky, ale poctivě celé články a rozumět psanému textu.

2 2
možnosti
RP

Jinak řepka půdu zlepšuje. Pokud se na poli nepěstuje častěji než co 3 - 4 roky.

Obecně platí, že každé rostliny půdu vyčerpávají jiným způsobem. Repka jakožto brukvovitá rostlina vyčerpává půdu jinak než obilí, než kukuřice, než řepa cukrovka nebo třeba než pohanka. Naopak to platí se škůdci a nemocemi.

Pro zajištění rovnoměrného vyčerpávání půdy je třeba plodiny na poli točit, nepěstovat pořád jednu plodinu a řepka je dobrou částí toho kolotoče. Obecně by se řepka mohla nahradit jinými brukvovitými rostlinami , zelím, kapustou, ředkvičkami, tuřínem ..., ale v celé své rozloze bychom asi měli vysokou nadprodukci třeba kyselého zelí, které by nebylo čím omastit, protože by nebyl řepkový rostlinný olej.

A poražilo by třeba mlíko, protože řepkové pokrutiny z vylisovaného řepkového semene coby zdroj bílkovin by se muse nahradit něčím jiným. Třeba dováženou sójou.:-(

3 2
možnosti
RP

Holt propaganda je propaganda. (Antibabišovská, když se to některým lidem hodí)

Že řepka je rostlna hmyzosnubná a jako taková má pylová zrna těžká a lepkavá, aby včelky nemseely moc sbírat a snadno vytvořily na nožkách ten svůj bochánek pylu, který nosí do úlu, jaksi skoro nikoho nezajímá.

Na rozdíl od smrku, borovice a dalších rostlin, které jsou větrosnubné a tudíž jejich pyl je lehký, ma malá zrna, takže ho vítr roznáší desítky kilometrů daleko. A současně toho pylu produkují mnohem větší množství než rostliny hmyzosnubné.

4 0
možnosti
PB

P61e71t10r 24B28r25i54x

5. 5. 2018 9:18

Jj. všechny pyly létají kilometry daleko, jen ten Babišův sedí na poli jako přibitý :-/

8 3
možnosti
RP

Pyly větrosnubných rostlin létají kilometry nebo i stovky kilometrů daleko ( a díky tomu silně působí na alergiky), pyly hmyzosnubných rostlin se nedostanou dál než nějakou stovku metrů. Viz třeba doporučené izolační vzdálenosti pro třeba semenáře nebo šlechtitele různých hmyzem opylovaných rostlin.

2 0
možnosti
MN

Slyšela jste o generaci "sněhových vloček"? To jsou děti, které nezažili žádné nepohodlí a rodiče je od malička za všechno chválili. A ty, když narazí na nesouhlas, začnou se hroutit.

"Bé, maminkó, oni mě pomlouvají! Říkají, že Šichtařová tomu nerozumí! Že šíří Putinovu propagandu! Fňuk, ale já nejsem Putinova agentka! Fňuk, vždyť já přeci rozumím všemu!"

P.S.: taky nemám rád řepku, asi brečet že mi všichni ubližují kvůli ní nebudu...

3 2
možnosti
PH

P48a57v65e32l 13H36e27k

4. 5. 2018 22:42

Honička karmy Rv

5 6
možnosti
Foto

I19v97a54n 20M75a46r69e56k

4. 5. 2018 20:47

Dnes jste šlápla vedle p.Šichtařová. Už jsem to psal jinde, u nás v okruhu 20 km. není po řepce ani potuchy, a všechno je žluté. Čím to asi bude? 8-o8-o8-o

1 0
možnosti
JV

Toto je, jako skoro vždy, hnědej sajrajt.

1 2
možnosti
  • Počet článků 685
  • Celková karma 43,57
  • Průměrná čtenost 20184x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články