Diskuse

Žlutej sajrajt

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Blog slátanina ale splnil ůčel. Řepka a Babiš.Rv

0 0
možnosti

Na výrobu 1 litru biopaliva je potřeba 1,3 litru nafty, dotace (daňové úlevy) podporují zemědělce v setí řepky častěji než je zdrávo a na plochách kde to není vhodné, biosložka v palivu škodí motorům a výrazně zkracuje jejich životnost, výroba 1 litru biopaliva je několikrát dražší než paliva ropného a bez dotace by se řidiči nedoplatili, pěstování, výroba potřebných hnojiv, výroba biopaliva a dnes už i státní distribuční podnik ovládá jeden člověk, ten který si prosadil prodloužení dotací zákonem přitom Evropa obecně od biopaliv 1. generace ustupuje (z výše uvedených důvodů), naopak se preferují biopaliva už ani ne 2. generace, ale generace 3.

Existuje v chování novodobého člověka takový paradox kruhu. Pokud se nevrátíme zpět na stromy, bude naše působení na krajinu a celkové klima stále více negativní, což v konečném důsledku nutně znamená, že se vrátíme zpátky na stromy. Otázkou jen je, kolik nám dá příroda času a zda zbydou nějaké stromy.

0 0
možnosti

Prima článek! A gratuluji, blogerko!

2 0
možnosti
Foto

Pylový alergik nejsem a ani v minulosti nikdy nebyl, ale letos v současné době mě ten pyl opravdu dostal. Tedy, myslím si, že to mám z pylu. Ale jen letos mám neustále poloucpané nosní dírky, neustále vykašlávám hlen a pokašlávám. Proč to tak popisuji? Myslím, že letos je toho pylu opravdu obrovské množství. Proč zrovna letos nevím, ale prý se toto cyklicky po x-letech pravidelně opakuje. Takže alergici mají zřejmě velmi obtížné období a přeji jim, aby toto pylové období přečkaly co nejlépe a nejsnadněji . . .:-/

2 0
možnosti

Brukev řepka se pěstuje pro výrobu oleje a biopaliv, obojí má negativní vliv. U nás zaujímá 15 % orné půdy. Vědci ve Filadelfii prokázali, že řepkový olej lidskému organismu velmi škodí, poškozuje nervy a způsobuje poruchy paměti. Při větší konzumaci řepkového oleje se tvoří plaky amyloidů v mozku, tedy napomáhá to vzniku Alzheimer. nemoci. Řepkové lány i zabíjejí zvěř, ročně umírají stovky srnek. Ničí jim játra, plíce, mozek, nervovou soustavu, dokonce i oslepnou. Šlechtěné druhy řepky jim prý totiž velmi chutnají. Pyl z řepky vadí jen na krátkou vzdálenost. Žlutý "sajrajt" nemají tedy na svědomí jen proklínané žluté lány řepky.

0 0
možnosti

I51v37o 48B91o32u10š76e

8. 5. 2018 19:53

Tady pomůže jen čepička z hliníkové folie.

2 0
možnosti

Dostat se od řepky přes tuzemák k putinovým agentům vyžaduje skutečný politický talent :-) Když pejsek a kočička vařili dort, dopadlo to podobně.

12 1
možnosti

S jednou větou (přesněji s její částí) v článku bezvýhradně souhlasím.

0 0
možnosti

No to je zase trapny clanek.......

9 6
možnosti
Foto

Je úsměvné jak tu mnozí oponenti argumentují, že současné žluto není z řepky, ale ze smrků a borovic a přitom blog vůbec není o současném pylovém nadělení. No ale co jiného by mohli zpochybnit, než své vlastní domněnky? ;-D

3 1
možnosti

J69a91n 37R46á10ž

6. 5. 2018 18:28

Pane Chuchma, že žlutý sajrajt, který nás dnes obtěžuje není z řepky, Vám vysvětlí každý kdo jen něco málo ví o fyzikálních vlastnostnech pylu z větrosnubných rostlin a pylu z rostlin opylovaných hmyzem.

Pyl z řepky nedolétne ani při silném větru dál jak 200m od pole, kdežto z borovic a smrků létá i několik desítek kilometrů.

PS. Sračky které se přidávají do paliv na základě nařízení EU, která stanovila kvóty pro přidávání biosraček do motorových paliv z roku 2003, implemenovala česká vláda v roce 2008 do právního řádu, mají z Babišem společné jen to, že se toho on tehdy chytil, neb zavětřil dobrý byznys. A co je na tom špatného?

2 0
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS