Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RS

Pokud je nesmyslné udržování při životě jen týrání toho dítěte, mají rodiče teda plné právo týrat své dítě?

0 0
možnosti
VS

Vy jste si to nepřečetl...

0 0
možnosti
JT

Hruza bes. Pokud bylo zajistene dostatecne financovani, nema stat do pece, co mluvit.

A co se tyce financovani, jestli si peci rodice plati sami, tak je to jen jejich vec. Pokud to plati pojistovna, tak ta se musi rozhodnout, jak prostredky co nejlepe alokovat. Jestli podporovat urdrzovani pri zivote ditete na urovni preparatu nebo treba zaplatit tisicum jinych deti ockovani.

0 0
možnosti
JR

Srovnávat, a omlouvám se za to drsné vyjádření, kus nevnímajícího masa se Stephenem Hawkingem, je nehezky zavádějící (narozdíl od srovnání se Schumacherem).

Každopádně pokud si rodiče jsou ochotni, resp. schopni platit potřebné přístroje a příslušný personál, nikdo nemá nárok jim toto právo brát.

0 0
možnosti
HF

H92o52n35z73a 24F65á28t62o10r

28. 4. 2018 13:56

Každý má jiné koníčky. Pokud je někoho zálibou udržovat při životě nic necítící svaly a kosti a pokud na to má dost peněz, mělo by mu to být umožněno. Z mého pohledu je to ale nesmyslné.

0 3
možnosti
VC

Mám Vaše články rád, ale srovnání s matkou, kterou nenechali přes noc u inkubátoru v místnosti s ostatními dětmi přespávat na zemi - v místnosti - kde je více dětí v ohrožení života, v místnosti, která NENÍ UZPŮSOBENA na to, aby tam kdokoli přes noc spal na zemi, to mě překvapuje...

Rozdíly? Zájem dítě zachránit, na státní náklady, a to i další děti ve stejné místnosti. Dovedete si představit, že nějaké dítě (třeba ve vedlejším inkubátoru), bude mí srdeční zástavu, sestra s přibíhajícími doktory se budou pokoušet dítě zachránit a na zemi se snaží probudit (v nějaké fázi spánku) ženu ve spacáku??? Která mele co se děje, je po probuzení zmatená, nemá tušení, co se děje... Sebereme miminku v ohrožení minutku před ošetřením, než se podaří matku, která tam nemá co dělat, umístit jinam. Může začít hysterčit (v noci jí někdo vytrhne ze spánku s tím, že vedle jejího dítěte možná umírá jiné dítě, a ona je tam, protože má o své dítě panický strach, že nevěří doktorům, proč by měla být klidná?) Nebo se jim polospící motá v noci po místnosti, protože hledá záchod??? To myslíte VÁŽNĚ???

Já měl předčasně narozenou dceru právě na takovém oddělení, každý den u ní byl. Žena byla přes den u dcery a přes noc v pokoji s ostatními matkami. V případě této ženy strach o dítě přešel za hranu do roviny bezohledného sebestředné sobectví. U té matky v té situaci to chápu, u vás, když se nad tím můžete v klidu zamyslet, ne...

1 1
možnosti
VC

A nedá mi to ještě k těm rozdílům :-D

U nás rozhodoval lékař během služby, podle pravidel nemocnice. Žádné soudy a konsilia. Žádné týdny na analýzy. A rozhodl podle pravidel v nemocnici platných (ať se nám líbí nebo ne).

A poslední rozdíl? Alfie po zásahu "státní moci a doktorů" zemřel, naše dítko zřejmě prospívá.

Kde je vůbec nějaká podoba???

0 0
možnosti

Vyrábíme další a další funkce, instituce a zákony. Co se řešilo morálkou má paragraf. Jedinou vybudované úřední posty generují lejstra čím dál blbější.

1 0
možnosti
SS

Zrejme jste se jiz pomatla na rozumu, nebo jak si vysvetlit tuto vetu?

O dětech, o jejich žití či nežití, už nemohou rozhodovat ti, kdo jim život dali - jejich rodiče.

Nechcete rict, ze rodic muze sve dite zabit a rozhodnout o jeho neni ti, ze ne.

0 6
možnosti
AV

To je demagogie jak Brno – my nestojíme proti státu, protože ten stát jsme my. To není rozhodnutí státu, to je rozhodnutí konkrétních úředníků, kteří se chovají jako lidé, a třeba se normálně "zaseknou", Všechny ty zákony a vyhlášky nepíše stát, ale konkrétní lidé – politici, které jsme si zvolili my, obyčejní lidé...

Ale chápu, je to tak jednoduché a pohodlné – nadávat na stát a dávat mu za vinu, co jsme si sami navařili.

3 5
možnosti
Foto

Ne My opravdu nejsme stát. To je velká mystifikace. Pokud by to byla pravda tak když stát provede nějakou špatnost, například usmrtí nějaké lidi, tak podle vašeho názoru lze říct, že tito lidé spáchali hromadnou sebevraždu.

3 0
možnosti
KL

ja tedy nejsem lekar ani nevim jak na tom byl Stephen Hawking jako mimino, ale na jedne strane tvrdite, ze netrpi, nevnima, protoze temer nema funkcni mozek a na strane druhe naznacujete, ze by z nej mohl vyrust dalsi genialni fyzik.

cimz samozrejme netvrdim, ze by ta nemocnice nemela dite okamzite vydat rodicum, kdyz si to preji.

4 1
možnosti
  • Počet článků 684
  • Celková karma 43,20
  • Průměrná čtenost 20213x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články