Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J93a12n 97R31á97ž

6. 4. 2018 18:35

K čemu rodina, když se o nás postará stát, není-liž pravda?

Úředně sezdaná rodina je znevýhodněna. Většinou se úplným rodinám nedávají příspěvky na bydlení a jiné dávky. Samozřejmě s vyjímkou Romů. Proto, aby nepřišli o dávky určené např. samoživitelkám, lidé zatajují, že spolu žijí a tvoří rodinu, byť nesezdanou. Statistiky o počtu úplných rodin nic reálně nevypovídají!

Systém je prostě zvrácený, když si s.Marksová dovolí tvrdit, že stát se nesmí zbavit své spoluodpovědnosti za výchovu dětí!

20 0
možnosti
Foto

Před r. 1989 jsme se zase integrovali do RVHP občánka, nebo ještě lépe bratroobčánka - socobčánka atd.

Obávám se, že to přineslo mnohem větší morální škody. A jsou patrné dodnes.

7 7
možnosti
Foto

A bratroobčánci se prozradili tím mínusem! ;-D

2 3
možnosti
KM

Problém je, že někdy mě ten ,,rodičák" (strašně zvrácená myšlenka) dává smysl. Dnes stát háže mladým lidem strašný klacky pod nohy. Vím to ze své vlastní zkušenosti. Plánujeme svatbu a dítě a dnes se oženit a založit rodinu je nákladově v šílených číslech. Nedej bože si zařídit vlastní bydlení. Dnes stát přeje lidem, kteří nepřemýšlí, nepracují a nebo mají nějakou podřadnou práci a hromadu půjček na krku a dříve nebo později se zase stanou závislí na státu a potom volí strany, které slíbí, že jim přidají na sociálních dávkách. Ten člověk už ale nepřemýšlí kde ,,ten stát" na tu sociální dávku vezme. No jistě že lidem, kteří nejsou pitomci a prvně makají jak šroubci aby dítě nepřivedli na svět v 19 letech se zázemím nula. Potom tito lidé mají neuvěřitelnou sílu ve volbách ale celou tuhle parádu živí úplně někdo jiný. Proto někdy kdy jsem vytočen do ruda mě myšlenka na ,,rodičák" příjde docela fajn. Děti by měli rodiny, které prokáží jakousi způsobilost k tomu mít a vychovávat dítě. Protože jsme svědci toho, jak se rozmnožují pouze lidé, kteří dávají dětem vzor, že se vždy o ně někdo postará a že kdo nekrade denně alespoň hodinu, okrádá sebe a svou rodinu. Že žít s nataženou rukou je úplně normální a že když je nejhůř, tak že ti vždycky někdo půjčí. Pak ve volbách volí socany, kteří naslibují nesmysli, které už z podstaty věci jsou nereálné a žádné soudný člověk nemůže chtít aby jeho lenost platil někdo jiný.

Je katastrofa co se děje. Schopní lidé mají maximálně jedno, dvě děti a to nejdřív okolo třiceti. Netáhla mají třetí dítě ve 22 a to vůbec nemluvím o naší protěžované komunitě indočechů. Kdo tohle jednou bude platit? Děti jejich dětí? Celá tahle paráda zvýhodňování neschopných oproti schopných povede k velkému problému. Ale to už je jiná písnička.

48 3
možnosti
Foto

Pane Miklíku, ve Vašem článku je veliký kus pravdy - ne-li celá. Je to smutné. :-/

5 1
možnosti
Foto

Já jsem četl jen první větu a ta demagogie mi stačila."Tradiční rodina je systematicky zašlapávána...".To jako kým a jak?Kdo třeba systematicky zašlapal dvě první tradiční rodiny Klause ml.?To ho někdo nutil,aby se rozvedl,stejně tak jako mnohé další ostatní...?A dokonce za to muže EU.:-)Bez EU by se lidé asi přestali rozvádět,tak jste to myslela...?Pokud někdo muže za rozpad rodin,je to pouze nezodpovědnost,sobectví a nechut se vázat,tedy konzumní styl života.Někdy to jsou také Vámi adorované "biomatky",které muže potřebují pouze jako dodavatele semene pro svoje děti,které podle nich už tátu nepotřebují,jako ta hysterická slípka z JIPky....Pokud jde o integraci,když se cizinci nechtějí integrovat,je to špatně.Pokud se jim někdo snaží vytvořit podmínky pro co nejsnažší integraci je to taky špatně.Co vubec chcete...?Jen na všechno nadávát....

10 38
možnosti
JG

o čem tady diskutujete, když jste četl jen první větu?

19 1
možnosti
Foto

Chtělo by to analytickou studii, jak jesle negativně poznamenaly předcházející generace, které v nich strávily své ranné mládí. Řekl bych, že vždy je něco za něco.

0 0
možnosti
VS

Taky jsem nechodila na obědy. Prostě jsem se rozhodla (měla jsem špatnou a smutnou zkušenost se školní jídelnou) a pak už nechodila. Rodiče mě ale nenutili, za to jsem jim vděčná. Když jsem měla hlad, uvařila jsem si doma.

4 0
možnosti
Foto

To vyhazování obědů ze školní jídelny svědčí o tom, že rodina, ve které vyrůstala paní Šichtařová, netrpěla nedostatkem. A asi také v mládí nečetla knihu Babička od B. Němcové ("chléb je boží dar"). Podle mne jí chyběla nejen trocha skromnosti a úcty k práci jiných lidí, ale i vědomí, že spousta dětí na světě skutečně hladoví... :-(Také mi ve školní jídelny často nechutnalo, ale obědy za stravenky, které mi zaplatili rodiče, bych si vyhodit nedovolila. :-/ Když mi jídlo nechutnalo, což se stávalo, nechala jsem ho nedojedené na talíři. K dalšímu obsahu článku podstatné výhrady nemám.

3 2
možnosti
OF

Nezlobte se, ale vyhazovat jídlo není zrovna košer. Věřící křesťan by řekl, že je to hřích.Já to říkám také.

6 5
možnosti
LA

A to je pointa článku? Btw: nejsem si úplně jistý, že se "věcem" podávaným ve školní jídelně dalo vždy říkat jídlo. Ani ti mravenci co nám kolem toho občas pobíhali to moc nejedli.

4 0
možnosti
LA

Francie je na jisté cestě do otroctví. I díky eurosocialistům jako jsou Macron. Ten by se měl raději věnovat pokládání věncům... to je tak jediné co zvládne.

Doufám, že ten oranžový odér s názvem EU už konečně odehnije na smetiště dějin...

26 2
možnosti
AL

Nemusíme chodit zas tak daleko, do starého Řecka, stačí jít zpátky 50 let, kdy komunismus hlásal, že rodina je buržoasní přežitek. U nás to naposledy oficiálně zaznělo v r.1957.

25 0
možnosti
VS

Kam jste chodil do skoly? Nas ucili, ze rodina je zaklad statu (rocnik 1950).

3 0
možnosti
  • Počet článků 684
  • Celková karma 43,11
  • Průměrná čtenost 20213x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články