Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JC

Dost dobře nechápu, proč stát trestá všechny pětileté děti, které většinou chodí do školky a jsou připravené na školu, kvůli nepřipravenosti několika procent jiných dětí. Ostatně moje děti šly do MŠ v pěti letech (ten mladší) a přímo do školy v sedmí letech (ta starší). O nic nepřišly, protože jsme civilizovaná rodina a snažili jsme se rozvíjet jejich schopnosti.

10 0
možnosti
JC

Jsem produkt státních jeslí od cca 8 měsíců, státní školky, školy a družiny, prostě moji rodiče mě odkládali kam mohli a kdy mohli. A stát jim v tom pomáhal. Mimochodem to byly první jesle v našem městě. Ale díky vrozené inteligenci jsem to překonal. A vychovali jsme dvě VŠ vzdělané děti, které mají dohromady tři vnoučata. Zatím.

1 0
možnosti
LM

Stálo by za rozsáhlý samostatný rozbor, proč je Šichtářová hlupák, a proč je bezbřehý individualismus a izolace v dětském věku mnohem, mnohem nebezpečnější než "indoktrinace" a schopnost naučit se žít a chovat v kolektivu.

Ale nedává smysl to psát - Šichtářová plodí blogy výlučně kvůli čtenosti a navštěvovanosti, aniž by vůbec tušila, o čem píše a jaké to má souvislosti.

3 16
možnosti
MP

Dítě potřebuje do určitého věku matku, a od určitého věku vrstevníky a "vnější svět". U každého dítěte je to +/- malá odchylka jiné, ale určitě to nenastává ve druhém / třetím roce života.

2 0
možnosti
Foto

Člověk přichází na svět jako "tabula rasa" a jako takový je v prvních letech velmi ovlivnitelný. Toho si byly vědomy všechny režimy, od středověku až po současnost.

Dětská duše je jednou z nejdůležitějších front v každé ideologické válce a rozhodně se vyplatí ji bránit proti nejrůznějším doktrinářským Napoleonům.

10 0
možnosti
Foto

A? Páté přes deváté.... ;-(

0 4
možnosti
Foto

Článku moc nerozumím. Vím, že autorka dlouhodobě brojí proti povinným školkám a to i v posledním stupni před školou, kdy už by to bylo vhodné, aby děti získaly řádné učební návyky, což je vhodné především pro děti ze sociálně slabých rodin, kde se jim rodiče moc nevěnují. Emmanuel Macron nemá sice vlastně děti, protože se oženil s mnohem starší ženou, ale pár nevlastních i velké množství pravnuků, s nimiž má dobrý vztah, protože se o děti starala matka, a ví o výchově dětí mnohé. Ve Francii už nyní dává dobrovolně do neplacených školek své děti od věku 3 let 98 procent. V některých regionech o něco méně, například na Korsice anebo v zámořských oblastech. Pokud se to schválí, tak se to schválí. Děti tam budou moci chodit třeba jen na čas, ne na celý den a něco se tam dozvědí. Nějak to tam v té školce přežijí a dětem, co na školku od 3 let ještě asi nebudou mít psychicky, psychololog patrně vyjedná odklad anwbo zkrácení doby na úplné minimum.

4 4
možnosti
DM

"což je vhodné především pro děti ze sociálně slabých rodin, kde se jim rodiče moc nevěnují". A co když my nejsme sociálně slabá rodina a dětem se věnujeme naplno? Proč musíme absolvovat totéž, i když to pro nás vhodné není? Proč má dítě školku " nějak přežívat", protože je to úplně zbytečně povinné?

6 0
možnosti
IM

I88v47a18n 75M82i77n88á96ř

6. 4. 2018 23:17

Střední Evropa, která si na rozdíl od té západní - "vyžrala" - dvougenerační komunistickou totalitu, jen s údivem zírá - jak je k něčemu podobnému opět tlačena Evropskou unií. Vedle vnucovaného multikulturalizmu, přichází i tlak na poviné prodlužování docházky dětí do MŠ a jejich odkládání do státních institucí .. již v druhém roce jejich věku !! Je to zcela invazivní snaha ovlivňovat nejmladší generaci státem - na úkor rodiny.

30 1
možnosti
Foto

Zřejmě to je vedlejší produkt multikultury, když děti původních Evropanů musí v raném věku být odloženy na hlídání, aby mohli rodiče do práce co nejdříve a neměli prostoje v pracovním procesu a mohli tak uživit početné rodiny Novoevropanů, zvláště jejich žen, které nejsou zvyklé pracovat a starají se jen o děti a manžela. Viz běžná praxe v západní Evropě, kde je mateřská dovolená třeba jen půl roku.

0 1
možnosti
KS

U nás v Praze je míst ve školkách dost. Jenže jsou otevřené od půl sedmé do půl páté. A pracovní doba je od devíti do půl šesté. Takže asi tak.

4 1
možnosti
KC

Paní Markéto, ode mne poklona, karma a konstatování - jen více takových zdravě uvažujících děvčátek, jako jste Vy! R^

8 0
možnosti
MP

Tak ono těch modelů plození a výchovy dětí může být celá řada. Pokud se na to podíváme objektivně, tak se určitě může stát, že se lidé v budoucnu již nebudou rozmnožovat klasicky, ale v laboratořích, klonováním dle zadaných kritérií a požadavků na příslušné parametry. Dítě pak bude předáno centrálnímu výchovnému ústavu a tam bude připraveno "odborníky" na život. Nebude existovat riziko, že by některý rodič vychovával své děti "nesprávně", kromě toho budou mít dospělí lidé dost prostoru pro vlastní život, kariéru apod. a pojmy jako rodina nebo rodiče zcela vymizí. Ale v současné době to takto nefunguje a ani fungovat nemůže. Nemnožíme se klonováním, děti si vychováváme sami a ani nemáme spolehlivé instituce pro výchovu, takže každý, kdo přijde s reálným požadavkem na změnu, je velmi nebezpečný pro společnost jako celek, protože neuvážené kroky v této oblasti mohou být už nevratné a mohou vést k našemu vlastnímu zániku.

Jinak rodina je v dnešní době rozhodně podkopávána ze všech stran, to musí poznat každý, kdo nestrávil posledních 20 let na Marsu. Stačí sledovat ten mediální obraz, jaký se vytváří. Kolik je pořadů a zpráv oslavujících klasickou rodinu a kolik je naproti tomu vidět situací, kdy je naopak oslavována "alternativa", osamostatnění žen i mužů, nekonformní a bezzávazkový přístup k životu je adorován, hlavně být free, happy a nic neřešit... Každý, kdo připomíná lidem věci jako zodpovědnost nebo povinnost, je ocejchován jako zpátečník a nepřející xenofob. Je jen dobře, když se na to upozorňuje a je snaha vracet to zase trochu do reálu...

9 0
možnosti
KS

Stačí mít malé děti a sledovat reakce ostatních vrstevníků, kde mít v plus mínus pětatřiceti letech děti, rozhodně není normální.

1 0
možnosti
  • Počet článků 685
  • Celková karma 43,51
  • Průměrná čtenost 20184x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články