Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FT

F14i37l43i75p 51T81y84k35a84l

12. 5. 2018 16:33

Soudružko Šichtářová, slovuji Vás tak, protože Váš vokabulár, styl i Vaše názory mi velmi připomínají dobu temna od r.1953 do 1989. Nebudu komentovat Vaše diletantické tlachy o českém zákonodárství a zdravotnictví ani Vaše scestné fantasmagorie o t.zv. rodičovském právu versus přísné regulárie ohledně hygieny a prevence infekcí na ICU (Intensive Care Unit) v nemocnicích.

Vaše stupidní glosa o škodlivém stressu a následně zvýšení hladiny cortisolu v sérum jako důsledek nepřítomnosti matky u 5-ti týdenního novorozence je slabomyslnost non plus ultra.

Neonatologie je velmi úzký, specifický obor pediatrie a je sama o sobě i v dnešní době kontraversní. Sekrece cortisolu, aldosteronu, adrenalinu, noradrenalinu, dopaminu a 40 dalších t.zv. stresshormonů patří do oboru endokrinologie a je velmi nákladné, finančně i časově, pomocí prospektivních studií získat "aussagekräftige" (spolehlivé)

parametery. U nonorozenců, kteří per definitionem patří do oboru neonatologie jsou tak jako tak z etických důvodů neproveditelné.

Vy jste si pravděpodobně přečetla v populárním časopise nějakou hypothesu od potřeštěných psychologů, které postrádají jakékoli důkazy a které nemají ve vědecké, medicinské literatuře žádný význam. Takže než se opět rozepíšete o cortisolu, tak si předtím osvujte trviálními vědomosti o principu "hypophyse-hypothalamus-adrenerge tisue- axis" a pak přijďte s Vaší troškou na iDnes.blog.

Mimochodem terminus technikus "lege artis" se používá výhradně pro medicinské úkony, ne však pro verbální potyčky.

K chování dotyčného lékaře nebo té starostlivé (velmi pravděpodobně hysterické) matky se nemohu vyjadřovat, protože nic podrobného nevím.Vy jste ve Vašem bloggu zaujala velmi subjektivní a neprofesionální stanovisko, což by Vám tam, kde žiji přineslo disciplinární řízení a při opakování i odejmutí novinářské akreditace. Vy zřejmě pro veřejný tisk nepracujete a proto si můžete dovolit takové "fauxpas".

0 0
možnosti
JJ

J16a12n 17J55e98n80i92c

10. 4. 2018 18:37

Paní Šichtařová díky! Super napsané. Jen mne překvapuje, kolik lidí je slepých a nazná svoje práva. I ze svého okolí znám lidí, co zcela vážně mají syndrom bílého pláště. Přitom doktor je zcela obyčejný člověk jako kdokoliv z nás, často "levý" na práci s PC jako většina polupace. Chlastá stejně jako jiní chlapi a když to přežene, má opičku. (Pro gender, nejsem žena, tak nesrovnávám doktorky).

Co ale obhájcům doktorů v tomto případě uniká je rovnováha mezi zodpovědnosti a pravomocemi. Tady už to moc legrace není. A lze jen souhlasit, že ač nevystudovaná medička, může matka vycítit mnohem dříve, že je s dítětem něco v nepořádku a stejně tak může působit uklidňujícím způsobem na nemocné dítě. A tohle vše činí s nepoměrně větší zodpovědnosti než doktror či jiný zdravotnický personál.

Je velká škoda a přežitek komunismu, že lidé necítí potřebu mít u sebe malinké batole. Dokonce je to tak daleko, že soudružka Engelsová ještě v roce 2013 hlásala v ČRo, že stát ví lépe než rodiče, co je pro dítě dobré. Následně se stala ministryni v Bohúšové vládě. Tohle je fakt v lidech a je mi líto, že většina používá hlavu jen, aby jim nepršelo do krku. Pak si mohou doktoři opravdu dovolit chovat se často jako nadlidé, být arogantní a kašlat na pacienta, protože vědí, že většina z nich má respekt, strach a apod. Požádat doktora o medikaci je vlastně skoro drzost, chtít s ním probrat navržený způsob léčby taktéž a když si dovolíte navrhnout alternativu, tak nezřídka se takto drzý pacient setká s tvrzením, že pokud nesouhlasí s doktorem, tak může jít jinam. No, že v takovém případě jde o argumentační nouzi je jasné jen hrstce lidí.

Takže všem co slepě věří doktorům přeju, aby Vás nic opravdu zákeřného nepotkalo. Pak se Vám může snadno stát, že doktor pokrčí rameny a doporučí Vám dožít doma, případně až to nepůjde vydržet, tak nějaké morfium a pod. Jenže jsou vyzkoušené alternativy, ke kterým se medicína záměrně nevyjadřuje nebo je zesměšňuje... I tohle svědčí něco o současné medicíně.

2 2
možnosti
DR

Vaše argumenty týkající se ekonomie jsou často přínosné, ale k tomuto tématu jsem čekal domarodičský blábol a splnilo se mi to.

4 4
možnosti
MJ

Na JIP jde o život nejen kojencům, ale prakticky všem. Pokud to maminka nechápe nebo to nechce respektovat a motá se jim tam, tak je nejen obyčejný sobec, ale ohrožuje na životě skupinu nevinných lidí. A že nějaký zákon dává právo matce být s dítětem kde se jí zlíbí? To je celkem stupidní výklad zákona, to by si s ním potom mohla lehat třeba i ve školce.

5 3
možnosti
JJ

J81a22n 96J64e50n72i76c

10. 4. 2018 18:13

Možná jste to nezaznamenal, ale 5 týdenní dítě a školka, to jste hodně přehnal...

1 0
možnosti
LV

L92u69k53á62š 77V62o31g92l

9. 4. 2018 10:03

Nic není ani černé, ani bílé. Na místě jsem nebyl, nedokážu posoudit, kde je pravda.

Některé Vaše názory sdílím, ale tentokrát si myslím, že jste v návalu emocí trochu sešla z vyšlapané cestičky, paní Šichtařová.

Jako pilíř vašeho příspěvku uvádíte zákon č. 372/2011 Sb. Nebo spíše jeho část - bohužel příliš malou část. Kdybyste dočetla onen nezmíněný paragraf 28 až do konce, zjistila byste, že síla vašeho přesvědčení, stejně jako pilíř Vašeho článku se poměrně sníží. V paragrafu 28 článku 3, písmeno e) v bodu 1. se mimo jiné píše, že:

ANO - pacient má právo na nepřetržitou přítomnost zákonného zástupce ......

ale také se tam píše: a to v souladu s jinými právními předpisy a vnitřním řádem, a nenaruší-li přítomnost těchto osob poskytnutí zdravotních služeb...

Takže chápu to tak, že přímo v zákoně je uvedena možnost toto právo matce odejmout. Můžeme se maximálně bavit o tom, kdo toto odejmutí práva má provádět a z jakých důvodů. Má to být lékař nebo primář oddělení? Ředitel nemocnice? Nemocniční ombudsman? ...soud?

Řád nemocnice tak tolerantní není, ale vychází z výše zmíněného zákona, který obejít nelze.

Dále uvádíte řadu zaručených, ale nesmyslných dat, jejichž zdroje uvedeny nejsou - úroveň blesk. Úsměvné.

Takže závěrem...

Jak jsem v úvodu příspěvku psal, pravdu zhodnotí jiní. Každý máme na to jiný názor, ale považuji za vhodné Vás upozornit na to, abyste Vaše další články tvořila s větší opatrností.

L.V.

7 1
možnosti
PA

Uplivl bych si, ale to bych jen poplival vlastní podlahu. Některé věci mohou fungovat jen když jejich fungování budou ostatní respektovat. Dalo by se najít mnoho příkladů toho, kde se potichu toleruje nerespektování zákona. Řekl bych, že většina z vás je každý den svědkem porušování požárních předpisů nebo bezpečnosti práce. Copak by mohl chirurg na sále diskutovat s nějakou maminkou o tom, jestli může držet své dítě za ručičku během transplantace? Na JIPce je to obdobné a navíc, pokud si pamatuji se nejednalo o matku, ale nějakou zástupkyni. Pokud rodiče důvěřují zdravotnictví, že jejich dítěti pomůže, musí respektovat také metodu. Pokud ne, ať si najdou jiné zařízení. Vzpamatujte se.

5 4
možnosti
JN

Souhlasím s Vámi a obávám se, že tento blog je snůškou demagogických tvrzení!Rv

Paní Šichtařová evidentně nemá nejmenší tušení, jaký je chod oddělení typu ARO, JIP, a snad ani Vámi zmiňovaného operačního sálu...

4 1
možnosti
Foto

Vážená paní Šichtařová, vážím si Vás jako ekonoma, mám i pár Vašich knížek.

Zkuste využít svého mediálního vlivu a Vašeho bezpříkladného odhodlání za něco bojovat a zkuste udělat něco pro napřímení a ozdravení ekonomických vztahů v našem zdravotnictví. Věřte, že vše ostatní se od toho významně odvíjí.

Děkuji

2 0
možnosti
PM

Z vlastní zkušenosti vím, že v téhle nemocnici pracuje řada skvěle odborně i lidsky vybavených lidí, před nimiž smeknout. V jejím vedení však sedí komouši se socany spíš sosany a řediteluje ji za jejich souhlasu ODSák, co prokazatelně tuhle nemocnici připravil předraženými nákupy přístrojů a služem o 130 milionů. Kterého, byť zatím nepravomocně, ústecká justiční mafie zprostila obvinění s tím, že to prý - chudák neudělal vědomě (byť si ty výrazně nižší ceny mohl sám najít několika kliky na internetu).

No a pak se divte, že totalitně nadutá, zlodějsky komoušská morálka těchto papalášů, pro něž je obyčejný člověk, "natož žena" úplné lejno, infikuje i některé doktory. Což bylo nejspíš příčinou tohoto konfliktu.

3 2
možnosti
JJ

J53a21n 27J32e42n18i25c

10. 4. 2018 18:40

Neznám ten špitál, ale 100% souhlasím, že ten doktor měl komoušské chování. Tohle v těch lidech prostě je.

0 0
možnosti
MM

Řeším denodenně matky, které nechtějí být na naší JIPce hospitalizovány se svým novorozeným dítětem. A že je jich hodně. Ale to nikdo nemedializuje. Leda, že bych na matku zavolal policii, že nechce být se svým miminem.

3 0
možnosti
LM

Já mám právo, já mám právo, já mám právo. A je mi jedno, že tím pošlapávám práva ostatních.

Šichtářová - jedna z těch paniček jejíž nejpouživanější slovíčko je "Já"?

8 4
možnosti
JR

Čím autorka/autoři pošlapali práva ostatních?

0 0
možnosti
  • Počet článků 685
  • Celková karma 43,29
  • Průměrná čtenost 20184x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články