Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LK

Omlouvám se, ale nejsem schopná už číst blogy této paní. jsou vždy negativní vůči čemukoli. Jen bych připojila zážitek z metra v Mexico City 1994 . Nastoupila jsem do "normálního" vagonu a hned mi někdo sahal dod sukni. Za dva roky vagony byly odděleny. Uvítala jsem to.

0 7
možnosti
PN

"hned mi někdo sahal dod sukni." A za to můžou všichni páni a nebo ten jeden konkrétní?

4 0
možnosti
Foto

Ženy samy v kupé v dnešní době, to je daleko větší riziko, jako žena která tam sedí s pěti muži.

Dámy, které mají panický strach z mužů, ať sedí doma, protože na ně narazí na každém kroku. Už jsem si odžila tu delší část života a z vlastní zkušenosti mohu potvrdit, že když se mi náhodou přihodilo, že jsem byla otravována nějakým vtěrkou, vždy to byl chlap, který mě toho otravy zbavil.

Muži vždy v rodině i ve společnosti plní úlohu ochránce proti těm, kteří překračují hranice slušnosti a kteří nejsou vždy jen mužského pohlaví.Tak neměňte pravidla, která jsou zde zakořeněna a zajišťují nám alespoň nějakou jistotu bezpečí.

6 0
možnosti
JP

J95i27ř34í 71P37o72l15á71k

28. 3. 2018 12:40

Máte naprostou pravdu. Ale vývoj ohledně významu sexuální identity jde kupředu a problém s dámskými kupé se brzy vyřeší sám. Moje vize budoucnosti je, že pohlaví nebude určeno ani genetikou, ani fyziologií, ani oficiálním úředním pohlavím uvedeném v dokladech, ale výhradně psychickým rozpoložením jedince. V Americe už dokonce padly nějaké rozsudky ohledně přístupu na dámské toalety nebo ubytovnu nebo co to bylo. Třebaže dotyčná paní na své okolí působila dojmem, že je muž, cítila se jako žena a tedy musí jí být umožněn přístup do zařízení určených pro ženy. S dámskými kupé to přirozeně dopadne tak, že je obsadí banda vousatých žen, bude tam spokojeně chlastat, říhat a hulákat.

1 0
možnosti
AP

Ve vlacích ČD existují oddíly pro matky s dětmi, dále tzv. tiché oddíly, kde se nesmí telefonovat, oddíly pro cyklisty atd. Prostě a jednoduše ČD se snaží vyjít vstříc různým typům zákazníkům. Co je na tom špatného, že teď přišli s nápadem kupé pro ženy? V některých vlakových spojích je vyšší koncentrace mužů z nižších sociálních skupin a tito muži bohužel tolik nedbají na osobní hygienu, na slušné chování obecně, a rádi si zpestřují jízdu vlakem popíjením nějakého moku a to obzvláště, pokud jedou ještě se svým kamarádem, kolegou apod. Paní Šichtařová si evidentně takovou jízdu vlakem vedle nelibě vonících a rádoby vtipných kumpánů ještě neužila, pak by hovořila jinak. Jistě, může si přesednout, pokud je jinde vůbec volno, ale o tom je právě ta kultura cestování.

0 0
možnosti
PN

Do žádného jiného oddílu ve vlaku nesmíte jen proto, jaké máte pohlaví. Do dětského si může sednout kdokoliv, jen musí uvolnit místo dětem a doprovodu, v tichém se nesmí žvanit a telefonovat.

3 0
možnosti
OC

Ano, toto opatření je skutečně diskriminační a jsem proti němu. Na druhou stranu by možná nebylo od věci vyřešit problémy obzvláště ve večerních, či ranních vlacích, kdy se poměrně často najdou individua, která ženy skutečně obtěžují (zkušenost mé ženy). Možná by to mohly vyřešit vagony, kde nejsou oddělená kupé, ale celý vagon je jedno velké kupé bez možnosti se zamknout, atd.

0 0
možnosti
JJ

J81a97n 63J64e28n20i49c

27. 3. 2018 21:39

Paní Šichtářová díky a nejen za mne, ale i za manželku. Ona to taky nechápe. Ono člověk když krapet cestuje po světě a zjistí, jaká jsou práva žen ve většině Asie, tak se ptá, co vlastně evropské ženy a ty v USA chtějí? Je to nechutná zvrácenost.

Jenže to má společného jmenovatele. Levicové smýšlení nejvyvinutějších civilizací, ovládané celebritami určuje spoustu věcí a snaží se modifikovat společnost dle vlastních zdegenerovaných představ. Už to, že nejhorší postavení ve společnosti má bílý heterosexuální muž hovoří za vše. A tak se jen tak pro úplnost ptám, jak na tom byl Issac Newton nebo Albert Einstein? To nesmyslné sebemskačství bílé rasy a fanatické feministické hnutí vede k jedinému:

Když někdo řekne, že bílý udělal něco špatně, tak je to neutrální věta. Když někdo řekne, že černý udělal něco špatně, je to rasistický útok. A v poslední době se toto stalo i vůči mužům.

Evropa má sice zákony a postihuje u svých obyvatel bigamii nebo obřízku, ale už není tak důsledná u ilegálů a ghet. Ona dvojí tvář Evropy, tolerance toho, že v muslimských rodinách nevadí sex s 12 letým dítětem, menší právo žen než mužů apod. je cestou do pekla. Ale lidé typu Soros budou i nadále financovat multikulti a podobné nesmysly, ke kterým jsme ani kulturně ani mentálně nedospěli a co je horší, vymývají těmi nesmysly mozky mladých lidí, kteří hledají směr a manipulují je proti lidem, kteří ten směr už dávno našli.

Uvidíme jestli nás čeká stejně tupý osud jako většinu vyspělých civilizací a nahradí nás barbaři. Každopádně si o to říkáme mílovými kroky a soudružka Šabatová to ještě umocňuje...

6 1
možnosti
VS

"Ono člověk když krapet cestuje po světě a zjistí, jaká jsou práva žen ve většině Asie, tak se ptá, co vlastně evropské ženy a ty v USA chtějí? Je to nechutná zvrácenost."

Tahle argumentace je nesmysl - "někde jsou na tom hůř, takže nemůžete už nic chtít".

"Už to, že nejhorší postavení ve společnosti má bílý heterosexuální muž hovoří za vše."

Popište špatné postavení, které BHM má, prosím. Na příkladech nejlépe.

0 0
možnosti
AS

Hyperkorektnost nakonec dospěje tam, kam už dospěl tradiční islám. Pouze to lízne z druhé strany. Až se to zlomí, a náboženství míru to vezme pevně do rukou, nikomu to už nepřijde divné. Role se jen otočí, segregace podle pohlaví zůstane.

Dobře (ve smyslu bezstarostně) už bylo, bohužel.

5 0
možnosti
MG

Vytvory pani Sichtarovej a reakcie na ne obcas budia dojem, ze aj keby lubovolny clovek zjedol pismenkovu polievku a zverejnil to co z neho dalsie rano vyjde, tak za to dostane top karmu, pokial v tom bude nejaka poznamka proti MeToo alebo imigrantom...

1 7
možnosti
JJ

J83a32n 65J39e77n50i26c

27. 3. 2018 21:51

Vy ani nemusíte jíst písmenkovou polévku, aby z Vás vypadly vskutku "perly"...

6 0
možnosti
JL

Ženy se asi bojí jak kde. Jezdím příměstským vlakem Praha-Beroun a všiml jsem si, že lidi si nesedají k druhému člověku, pokud je někde volno. Možná vyslat paní ombudsmanku do terénu, aby omrkla jak to v životě v Česku chodí. S těmi kupé pro ženy se začalo v zemích, kde jsou muži asertivní tak, že vyznávají ženě sympatie znásilněním (Indie, arabské země pokud si vzpomínám).

0 0
možnosti
JJ

J64a62n 62J70e35n54i59c

27. 3. 2018 21:58

Ono je asi krapet rozdíl jezdit poloprázdným osobákem a vyprodaným rychlíkem... V kupé je běžné, že je plně obsazené. Jezdím tak dost často a nemám s tím problém. Když někomu vadí jiné pohlaví, dalšímu by mohl vadit důchodce, jinému člověk s holí apod.

Jinak souhlas, kupé pro ženy začaly v zemích, kde mají nerovnoprávné postavení. V Japonsku mají dokonce jinou barvu, jsou růžové a stejně je obarvené místo na nástupišti. Ale že by měly problém s rovnoprávnosti v Evropě? O tom silně pochybuji. To se jen chtěl nějaký slabomyslný člověk zviditelnit...

4 0
možnosti
RB

Zásadně souhlasím proti. Koho bych pak v tunelu ošahával ?

0 0
možnosti
JJ

J15a10n 30J69e78n18i87c

27. 3. 2018 21:59

Koukám, že taky rád hádanku, jak se chtyjí kamzíci, že?

0 0
možnosti
  • Počet článků 683
  • Celková karma 44,22
  • Průměrná čtenost 20243x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články