Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RK

Na věc se dá pochopitelně nahlížet z několika úhlů. Když jsem četl řádky paní Šichtařové, nevím proč mi vytanuly na mysli příkazy FOR WHITE ONLY a FOR BLACK ONLY. Byla za nimi opravdu diskriminace? Nebo šlo jen o snahu zajistit jedné či druhé straně bezpečnost?

18 1
možnosti
Foto

A co u nás? To jste neviděl diskriminační kontejnery na sklo? Bílé - Barevné. FUJ! ;-D

9 1
možnosti
Foto

Z každé, s prominutím, hlouposti, udělat ještě větší, bez prominutí, hloupost. Proč by ženy nemohly mít kupé ve vlacích? Asi moc často nejezdíte vlakem jinak, než první třídou. Co je na tom? Ať jim klidně vypraví třeba celý vlak? Dcera jezdí vlakem do školy pravidelně, a jsou chvíle, kdy jede sama ve večerních hodinách, kdy by oddělené kupé uvítala. A to není žádný posera a postarat se o sebe umí.

13 2
možnosti
LB

Není nic depresivnějšího, než noční nádraží a noční poloprázdné vlaky. Nikdo s nimi necestuje z plezíru, ale protože musí. Jako studentka jsem si ve vlaku zažila i hodně nepříjemné okamžiky... Takže bych se odděleným kupé nevysmívala.

9 1
možnosti
ZJ

Paní Šabatová je zastánce islamistů a pomalu nám vtírá, že se ženy bojí mužů. Já mám rád ženy, které jsou Ženy a dokáží si také s otravným chlapem pomoci samy.

Těm, které se bojí mužů, těm nepomůže žádné kupé.

34 4
možnosti
PS

Bude celkem oříšek až si do kupé pro ženy sedne muž. Samozřejmě to vyvolá vlnu odporu, po příchodu policie se muž bude bránit s tím, že se vnitřně cítí jako žena. Tento muž je jen v nesprávném těle, je tedy ženou a může sedět v dámském kupé. Proč by nemohl když u záchodů to tak funguje, jsi muž v těle ženy? Tak můžeš na dámskou toaletu. Oba dva nesmysly jak dámské kupé tak pocitové wc pochází z hyper-uber-megakorektní loby. Bude krásné pozorovat jak se tyto, už ve svém základu nesmyslné kampaně sami o sebe tříští.

45 2
možnosti
PN

Obávám se, že pes je zakopán jinde. Paní Šichtařové samozřejmě nevadí, když pojede v kupé s mužem. Komu to vadí? No manželům a otcům fundamentálních muslimek. Ti prostě nepřipustí, aby žena z jejich rodiny jela v kupé, kde je cizí muž. Dodnes tomu nemohli zabránit. Od okamžiku, kdy budou ve vlacích ČD kupé jen pro ženy už mají další možnost cestování (mimo cestování vlastním autem). Je to prostě další vstřícný krok vůči muslimům v Evropě. Jenom se to ještě tak neprodává. Vsadím se o co chcete, že všechny nebo téměř všechny ženy v onom kupé budou v šátku.

Nedávno byl článek, jak muslimka divoce protestovala, když chtěl ve Vídeňské nemocnici otec navštívit těžce nemocnou dceru. Pokoj byl pouze pro ženy a muslimka dosáhla svého - muže z nemocnice vyvedla ochranka a svou dceru nemohl vidět. Protože s ní na pokoji byla muslimka.

Včera jsem v nemocnici navštívil svou maminku, která měla úraz. V Rakousku už by to nešlo.

Takže pro muslimskou populaci se potichu připravuje půda. Včetně oněch kupé pouze pro ženy. V předstihu, dokud si to lidé neuvědomí, nebudou to považovat za důležité a nebudou tomu bránit. Pátá kolona přípravářů zjevně funguje i u nás.

56 2
možnosti
Foto

Kupé jsou ve vlacích šest let a najednou je to kvuli muslimum....;-)

2 5
možnosti
Foto

Taková oddělení jsou ve vlacích již šest let a najednou je z toho skoro hysterie,dřív si toho nikdo ani nevšiml.Nevím kolik mužu už bylo znásilněno ve vlaku,ale pár případu,kdy obět byla žena jsem již v mediích zaznamenal.Dost vlaku jezdí i v noci,některé ženy mají strach a chtějí se cítit bezpečně.ČT jim vyšly vstříc...je to špatně?

7 1
možnosti
AM

A22d61a59m 20M45a51l85ý

23. 3. 2018 8:41

Proč bránit ČD, aby měl vlak 1 nebo 2 kupé pro ženy?

Bude-li o ně zájem, proč ne.

Paní Šichtařová si může klidně sednout do běžného kupé mezi cestující s koulema, aby nebyla na hřadu. V to jí snad nikdo nebrání.

11 9
možnosti

Adekvátně: Proč bránit ČD, aby měl vlak 1 nebo 2 kupé pro muže?

Ale pak už vzniká problém nastíněný v blogu. Oddělené cestování mužů a žen.

Ostatně oddělené cestování různých skupin obyvatel bylo běžné například v USA, ale bylo to zrušeno jako rasismus (např. oddíly pouze pro bílé v autobusech).

7 0
možnosti

to mě překvapilo, že ve Finsku jsou rekreační zařízení, kam je vstup povolen pouze ženám. Jen to jen pár let, co jsem četl o restauratérovi v ČR, kt dostal pokutu za to, že nechtěl povolit vstup do své restaurace rizikové skupině návštěvníků.

27 0
možnosti
AM

A80d89a38m 80M93a34l97ý

23. 3. 2018 8:30

Pochopitelně, že existence dámských kupé není diskriminační.

Zrovna tek není diskriminační, když majitel restaurace určí, že není určená pro .... (děti, bezdomovce, gaye, fotbalové fanoušky, kuřáky, nekuřáky, ...).

V tom je ten problém. Říkáme tomu dvojí metr.

38 3
možnosti

Restaurace je obvykle soukromý podnik, nechť se majitel rozhodne sám, jakou cílovou skupinu zvolí. Takový podnik nedostává peníze od lidí, kteří tam nesmí.

Existence dámských kupé ve státních nebo státem dotovaných vlacích je diskriminační, protože na jejich provozu se podílí všichni daňoví poplatníci. Pokud si soukromý majitel vlaku (bez státních dotací) usmyslí, že bude dopravovat třeba pouze lidi starší 80 let v doprovodu obou rodičů, je to jen jeho věc. Pokud si myslí, že ho to uživí, proč ne.

Jinou otázkou je vůbec existence dotací (nejen) na dopravu, ale o tom asi tenhle blog není.

5 0
možnosti
ML

Tak zrovna dámská kupé třeba na jízdu v noci jsou fajn, není nic horšího, když se chci ve vlaku ty tři čtyři hodiny vyspat a vlak je plný chrápajících mužů. Tedy ne, že by ženy také nechrápaly, ale je to méně pravděpodobné. Ve dne takové kupé moc význam nemá. Co oceňuji, je vagón pro děti, i když ne všichni rodiče ho využívají! Ale jinak souhlasím, že pokud to takto bude pokračovat, tak nevím, nevím, skupin, co chtějí mít nějaké přednostní právo je čím dál tím více,...

4 1
možnosti
  • Počet článků 686
  • Celková karma 43,34
  • Průměrná čtenost 20154x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články