Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AW

Nějak ve svém okolí postrádám ty "spotřebitele přeplácené vysokými mzdami". Ale možná někde existujou?

14 0
možnosti
Foto

Pozavírat bankstéry a zabavit majetky jim a příbuzenstvu !

2 0
možnosti
JB

A až prožereme i tyhle prachy, tak požádat MMF o pomoc ;-D

0 0
možnosti
LV

Říkáte, že přehřátí ekonomiky je mimo jiné důsledkem toho, že přeplácení zaměstnanci utrácejí ostošest. Potom nevím, co je špatně na tom, že ČNB zvyšuje úrokové sazby. Myslíte, že by bylo lepší, aby ti zaměstnanci měli možnost si navíc levně půjčit a utrácet ještě víc a ekonomika se přehřívala ještě rychleji?

1 1
možnosti
VE

Růst už končí sám od sebe, vzroste nezaměstnanost a klesne s tím i kupní síla. Když se k tomu i zvýší úrokové sazby lidi přestanou být schopní splácet hypotéky (které už mají až jim skončí fixace), jiní aby je utáhli tak začnou šetřit ještě víc a to způsobí a prohloubí příští krizi ...

3 0
možnosti
VE

Už jsem toto psala do jiné diskuze, že podobným způsobem americký FED spoluzavinil krizi 2008

7 2
možnosti
JR

J15a28n 31R67á90ž

18. 3. 2018 13:06

A na velkou krizi v EU zakládá i ECB, která kvůli politickému zájmu udržet jižní křídlo EU v eurozóně, drží sazby dole a umožnuje aby bylo pouštěno do oběhu hodnotově reálně nepodložené desítky miliard EUR, které ženou burzovní indexy stále nahoře.

Co nastane, až to bouchne, neumí předvídat ani prognostikové typu Šichtářové, neb na to ani jejich fantazie nestačí!

0 0
možnosti
IS

I44v28o 62S63a22l16e95k

16. 3. 2018 22:21

Předvídat, že dojde ke krizi, umí leckdo. Paní Šichtářová by ale měla vědět, že v dnešním globalizovaném světě a v naší proexportní ekonomice na situaci v naší republice téměř vůbec nezáleží. Ano náš propad, díky obrovské závislosti na automobilovém průmyslu bez větší přidané hodnoty, bude větší, ale časově jsme s tímto propadem vázáni na okolní(německé) ekonomikz. Mám dojem, že paní Šichtářová v poslední době stále více sklouzává k ekonomickému bulváru.

2 4
možnosti
Foto

Ale ve výrobě aut je hodně velká přidaná hodnota. Navíc mnoho komponentů se zde vyrábí ze základních surovin.

5 0
možnosti
KS

Já už bych poprosil někdy taky něco pozitivního. Jak jinak dohnat Západ než úprkem vpřed? Po dvou procentech ho budeme dohánět osmdesát let.

1 0
možnosti
JK

Celý svět vi, že třeba akciové trhy někde časovat. Ekonomiku jako celek už tedy vůbec ne. Přesto se chytráci ČNB rozhodli, že to zkusí. Čím min zásahů, tím líp.

1 1
možnosti
MK

Paní Šichtařová, nebojte se. Ta krize jednou přijde. Sice už o ní mluvíte už asi 5 let, ale dočkáte se. A již teď se těším na Vaše oslavné články s titulkem "Já jsem to říkala".

23 5
možnosti
PK

"Skvělá kolegyně ekonomka"...souhlas s panem KrejčímR^R^R^

0 0
možnosti
DB

za přehřátou ekonomiku nemůže ČNB, za přehřátou ekonomiku nemůže ani domácí spotřeba, protože asi 80% toho co vyrobíme jde na export.........takže maximálně naše spotřeba podporuje dovozce a pracovní místa v cizině........

Paní Šichtařová opět mluví aniž by věděla co povídá........stačí si jen vzít několik čísel........

Krom toho čísla o míře nezaměstnanosti u nás jsou zfalšovaná a na toto téma jsme napsal několik článků i s výpočty........kdy podle ČSÚ má Česko kolem 28 milionů lidí.......a kdo těmto zfalšovaným hausnumerům uvěří...jeho věc...........ale přepočítat si míru nezaměstnanosti musí umět každý ekonom........a to pak jasně říká, že paní Šichtařová s tou ekonomií nemá až tak moc kamarádské vztahy..asi jako VK..

Ale především musí vzbuzovat emoce a nejsnáze se vzbuzují emoce nenávistné........a v tom je paní Šichtařová mistr nad mistry.......viz tento článek a mnoho jiných od stejní autorky

1 5
možnosti
Foto

Za propuknutí krizí může právě centrální banka, která vede uvolněnou měnovou politiku a stimuluje levnými penězi vznik špatných investic, především akciových a nemovitostních bublin. Tím, že centrální banka dále zasahuje , jenom situaci v krizích zhoršuje. Podle některých ekonomů převážně „rakušanů“ by centrální banka neměla vůbec existovat.

2 0
možnosti
MS

A nemluvila jste náhodou o přehřátí ekonomiky již před válkou s vaším okresním hejtmanem?

4 4
možnosti
  • Počet článků 685
  • Celková karma 43,57
  • Průměrná čtenost 20184x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články