Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

A18l83e40š 18B67a30l68o51u25n

21. 3. 2018 12:44

No, je-li v ČR někdo přeplácen a utrácí ve velkém (hlavně cizí penize, pak jsou to v první řadě bankéři z ČNB. Násldují je další banky a jejich přeplacení a nevýkonní manažeři. Jejich podíl na HDp je nula, respektive možná už dlouho slušné, záporné číslo. Další hladové a nenasytné krky jsou v pojišťovnictví. To, že naše ekonomika jde zatím směrem vzhůru, je díky poptávce ze zahraničí. Proto u nás tolik firem investovalo a nyní slušně vydělává. A ž pár drobků hodí i zaměstnancům? To je víc než nutné. Podříznout si svou zlatou slepičku umí jen ekonom s vizí. Všem našim bankéřům vadí jediné, že zisky nekonči v jejich bankách ale za hranicemi. Protože tam na ně nedosáhnou a tak je nemohou prošustrovat sami. To je rozpaluje a to j to přehřátí ekonomiky respektive ekonomů. To je tak vždycky, když nenažranost je hnacím motorem. Až se naučí naše banky a ekonomové jak docílit toho, že investice nesou zisk a není potřeba jen okrádat obyčejné lidi, pak přehřátí třeba skončí.

1 0
možnosti
JB

Přitom na tuhle předvídavost člověk nemusel být zrovna jasnovidec. (Já třeba o přehřátí ekonomiky mluvím zhruba tři roky.)

Zdroj: https://sichtarova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=654260

Ne, to nemusí být. Stačí dost dlouho tvrdit, že se situace změní a pak se prohlásit za vítěze. Jenom si člověk musí dát pozor a vždycky tvrdit, že se situace zhorší. Pak bude za ještě většího borce a když náhodou nebude mít pravdu, tak na to uprostřed klidu a prosperity všichni zapomenou

3 0
možnosti
KS

Krize jednou přijde, to je ekonomický zákon. A pak sem paní Šichtařová napíše: já jsem vám to říkala!

7 0
možnosti
JV

J14i65ř55í 61V27o83l44k43a

19. 3. 2018 15:07

Dobrý den. Mám rád diskuse o ekonomických prognosách. Konečně můžeme sahat do historie. Co dělají mocní, když jsou mocní. Je iluze, že jejich biliony jsou k něčemu. Kolik mocných monarchů by mohli soutěžit s eú v historii. Jedině zlatem, který víte, kde je. Nemalujte čerta, jednou nám bude chybět.Kdysi jsme se smáli komoušům, dnes kdysi udavač???????????? velí, .........středula budoucí ministr ..... už chápu bartlomějskou noc.

1 0
možnosti
JK

Vidím rozzářené oči a usměvavé obličeje dnešních hypotékářů nad krásným úrokem 2,5% a méně a doufám, že jim stav vydrží i za 5 let a výdaje jim nepřekročí reálné příjmy. Pak už je jen otázka, kolik těch smutných je potřeba na spuštění opravdové krize. Ale to bude až za 5 let, tak co se dnes rmoutit že.

0 0
možnosti
JL

Ekonomika je přehřátá? Ale chladne? Ekonomika se pohybuje nahoru a dolů. Takže je vše OK.Děkujeme za odborný názor. ;-D

5 0
možnosti
VE

Obsahem článku je zejména komentář ke krokům ČNB

0 0
možnosti
Foto

.... a ještě k titulku:

Pro českou ekonomiku lék samozřejmě existuje, ale m.j. i adorace vašich výplodů jen potvrzuje, že občané k němu ještě nedozráli. ;-)

0 0
možnosti
Foto

No, občas narazím na nějaký váš blog, ale o přehřátí ekonomiky jste nic nevěštila. A že už jste věštila lecjaké nesmysly. Zato vím, že často se vracíte k již proběhlým událostem jakoby jste je avizovala dávno.... samozřejmě žádné avizo nebylo.

Naše ekonomika je ovlivňována dvěma základními momenty:

- zahraničním, kdy především automobily táhnou ekonomiku a export, ale zisky zde produkované se z podstatné části realizují v zahraničí a naše bezzubé ministerstvo financí si s tím neví rady,

- tuzemský, kdy ekonomika běží v podstatě samovolně a to navzdory všem klackům, které do jejího soukolí vmetá především zmíněné ministerstvo financí.

Je logické, že zahraniční matky se snaží své dcery u nás vytěžit maximálně a přenáší na ně své problémy, které hýbou tuzemskou ekonomikou. A rovněž je logické, že naše trápená ekonomika nestačí svým chabým výkonem tyto dopady korigovat.

Jste umanutá na ČNB, ale pláčete na špatném hrobě.

Je laciné házet na ní problémy naší ekonomiky, ale naprosto neefektivní a diletantské. Naše ekonomika je spíše neřízena, resp. její "řízení" spíše škodí, než prospívá. Proti této bouři škod jsou minulé intervence ČNB pouhým vánkem nejasného vlivu.

Vaše beletrie nic moc, ale vaše "ekonomické výtvory", to je teprve pošušňáníčko. ;-D

8 3
možnosti
VB

- zahraničním, kdy především automobily táhnou ekonomiku a export, ale zisky zde produkované se z podstatné části realizují v zahraničí a naše bezzubé ministerstvo financí si s tím neví rady,

a co si představujete? Někam investujete a potom ze zisku si chcete koupit porsche a někdo vám to zakáže.

1 0
možnosti
MS

Je opravdu řeč o stojanu ? :-)

4 0
možnosti
Foto

a já naivně věřila že když máme tak skvělé ekonomky jako vy že se u nás něco takového stát nemůže:-/

5 0
možnosti
KS

Protože ekonom znamená zaříkávač ekonomiky?

2 0
možnosti
  • Počet článků 684
  • Celková karma 41,84
  • Průměrná čtenost 20213x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články