Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

V Německu opravdu nešlo o masový jev. V Bavorsku v roce 1951 tvořili bývalí nacisté 94 procent soudců a žalobců, 77 procent zaměstnanců ministerstva financí a 60 procent úředníků regionálního ministerstva zemědělství. V roce 1952 byl každý třetí úředník ministerstva zahraničí v Bonnu bývalý člen nacistické strany. V nově utvořené diplomatické službě bylo 43 procenta diplomatů bývalí příslušníci SS a dalších 17 procent sloužilo v Sicherheitsdienstu nebo v gestapu viz https://echo24.cz/a/wuzr5/mytus-nemecke-denacifikace-tady-jsou-fakta?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu :-)

6 3
možnosti
Foto

A Hitler byl presidentem.

Pletete si to s NDR.

4 6
možnosti
MC

R^Komunisté už opět tančí a idioti jim fandí. Dokud budou volit Češi populistické altruisty Ano, SPD, ČSSD a KSČM, tak se našemu národu brzy podaří propojit socialismus EU se socialismem oligarchů v Rusku.

9 4
možnosti
JR

jenže ti poctiví nepopulističtí egoisti volby rozhodně nevyhráli....;-D

2 6
možnosti
JR

Byly svobodné volby, každý má nárok na demonstraci.Ale ne na svržení svobodně zvoleného parlamentu a prezidenta

5 6
možnosti
AW

Celkem souhlas, až na poslední odstavec. Asi už opravdu zase nastává čas jít "vyřvávat" na náměstí. Půjdu zas.

2 2
možnosti
MI

Mam to stejne, souhlas az na posledni odstavec. Pani Sichtarova navrhuje nevolit protestni strany. Ale my je volime, protoze kolotoc stridani pravice x levice, ktery tu predvadely tradicni strany od revoluce, zklamal. Mezi protestnimi stranami vidim taky velky rozdil - napr. Pirati x ANO. ANO je totiz stranou jednoho muze. Pani Sichtarova navrhuje volit mensi zlo? No to snad NE. Volit toho, kdo si min nakradl? ODS je prototypem tunelovani statnich zakazek a to ze si vymeni predsedu a delaji, ze se ocistili, to snad nemuzou myslet vazne. Jak nekdo tuhle stranu muze volit? To nas maji za hlupaky, co po roce ztraci pamet?(Pro zapomnetlive - Bem, Janousek, Topolanek, Dalik, Alexandr Novak, Ivo Rittig a spoustu dalsich, kteri nejsou tak znami)

0 0
možnosti
Foto

Řeknu svoji teorii a věřte mi prosím, že nevařím z vody. Dnes jsem viděl a slyšel pana Babiše, jak se rozčiluje, že žádným agentem nebyl.

Vysvětlení je ale velmi prostě. Československá rozvědka ho do hodnosti agenta "povýšila" bez jeho vědomí.

On poctivě plnil své pracovní úkoly, informoval o nich své "dozorce" z rozvědky, ale sám nikdy nikoho nesledoval, neodposlouchával a podobně.

Prostě, nic aktivního. Tu "hodnost" agent vyfasoval prostě proto, že poctivě dělal svou práci a poctivě o ní informoval.

4 14
možnosti
KK

Přání otcem myšlenky. Tady to pane Hermánku neokecáte. Nebo jste byl ten "dozorce"?:-P

6 3
možnosti
Foto

Takovyho textu a pritom takova blbost ;-D

7 9
možnosti
Foto

Sjednotit kteroukoli část politického spektra je utopie. Proč? Protože "sjednocená strana" má jen jednoho předsedu, pár místopředsedů, atd. tzn. málo koryt na ty hordy politiků, co zavřou hubu a mají uklizeno ze stolu.

2 0
možnosti
OP

Když se konečně lidé naštvou a otevřeně se na náměstích postaví proti estébákovi, to považujete za vyřvávání? Nejste vy ta trochu jednoduchá?

12 11
možnosti
Foto

Není to trochu přehnané, trochu vymyšlené a trochu arogantní používat vůči civilovi označení "estébák".

Za mých mladých let, vlastně až do mých asi 42 roků, se výrazy "esenbák" a "estébák" používaly pro příslušníky komunistické policie podle zařazení a uniforem.

Po tzv. revoluci se najednou vžilo nebo to spíš někdo do společnosti infikoval, že se "estébák" nadává každému, kdo se znelíbí.

10 10
možnosti
Foto

K38a71r15e17l 38C88a16c54h

9. 3. 2018 10:31

Už pomalu třicet let se opakuje stále stejné klišé a nadpis článku paní Šichtařové "Hýčkej si svého estébáka" to jen potvrzuje. Nikdy jsem nebyl znalcem policejní struktury, ale vím, že tu byl SNB tedy národní bezpečnost, kde byli pochůzkáři, dopraváci atd. Čili taková nižší policejní kasta policejních dělníků. Pak byla StB, tedy státní bezpečnost a to byla ta kasta vyšší, taková policejní šlechta. Ale i ta se dělila na různá oddělení. Můj bývalý kolega, který odešel z naší chemičky k bezpečnosti, měl cíl absolvovat policejní jazykovou školu a dostat se k StB jako řidič na některou z ambasád, protože všichni řidiči na ambasádách ve světě byli příslušníky StB (tedy špioni, či rozvědčíci, ale zároveň bodyguardi). Můj bratranec byl absolventem VŠ elektrotechnické a v Praze získal pracovní místo v technickém oddělení StB se zajímavou pracovní náplní testovat veškeré světové el.technické novinky s cílem navrhovat jejich vhodnost pro práci státní bezpečnosti a zajišťovat jejich nákup. Pak tam bylo celé rozsáhlé oddělení zahraničně ekonomické atd. Tito všichni, kteří pracovali v StB jsou dnes ostrakizováni, jako nejhorší zločinci jen proto, že v StB bylo také oddělení vnitřní bezpečnosti a to bylo právě to, které sledovalo (fízlovalo) lidi z hlediska jejich vztahu k režimu. A s nimi jsou ostrakizováni všichni, kteří byli z titulu své práce vytěžováni zahraničně ekonomickou sekcí StB, což nemá s fízlováním lidí z hlediska jejich vztahu k režimu žádnou přímou souvislost. Uplatňuje se tu princip kolektivní viny, který je nepřípustný. Nechť je každý posuzován jen podle toho, co skutečně dělal a udělal.

Za úpadkem stran, které si mnohdy neprávem říkají, že jsou demokratické, je právě to, že se svému poslání a demokratickým principům zpronevěřily a voliči to poznali. A zaplať pán Bůh, volby jsou stále ještě demokratické. Protestní volba má také svůj význam. Je to signál, že je třeba jednat , ale férově! tak, aby se nám voliči znovu vrátili.

18 8
možnosti
Foto

Já osobně si myslím, že ta struktura SNB byla trochu jiná a sice, že Sbor národní bezpečnosti zastřešoval jak Veřejnou, tak i Státní bezpečnost.

Samozřejmě se mohu mýlit, ale myslím si, že všichni byli ve služebním poměru s SNB zda veřejná, či státní, pořádková, či dopravní, krádeže či mordy byly jen specializací, zařazením v útvaru.

Například níže píši o rozvědném útvaru VÚ 3524 v Litoměřicích. Všichni jsme měli své vojenské i vycházkové knížky s razítkem tohoto útvaru, ale ti "šťastnější" byli přímo na odposlechovém pracovišti (v červnu dostali hodnost podporučíka) a my, nespolehliví plebs jsme tam nesměli.

A myslím si, že ti spolehlivější příslušníci SNB sloužili na úseku státní bezpečnosti a ti "obyčejnější" u veřejné bezpečnosti.

3 0
možnosti
PV

Autorka píše, že ,,Cestou, jak z toho ven, není vyřvávat na náměstích,, - v roce 1989 to právě na těch náměstích začalo .;-(

9 3
možnosti
MK

Ondráčka díky tomu Babiš sestřelil, tak nevím proč tak autorka uvažuje.

4 0
možnosti
  • Počet článků 684
  • Celková karma 43,38
  • Průměrná čtenost 20213x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články