Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BD

Autorka vůbec nezažila dobu před rokem 1989 a radí a kritizuje.

2 4
možnosti
JR

J42a39n 96R22á30ž

10. 3. 2018 17:49

Tak zvané "tradiční" strany ČSSD a ODS ztratily zcela kredit a už nikdy nebudou schopny řídit stát. Nemají lidi ani lídry! O tom se rozhodlo už Opoziční smlouvou. Plastelinoví Lidovci na vládu nemají už z principu své politiky!

O pokusech zakládání stran zprofanovanými politiky, jako je TOP09 nebo Starostové se nedá vůbec mluvit ve spojitosti s nějakou seriozní politikou a věřím (doufám), že po příštích volbách budou tyto strany tèmatem jen pro historiky.

Musí vzniknout nové strany nalevo i napravo, s charismatickými a důvěryhodnými lídry, schopnými vytvořit týmy s minulostí nezatíženými lidmi, které budou připraveny se postavit dnešnímu mocenskému bloku tvořenému reálně jen Babišovým ANO a pošlou do ústraní Okamuru a spol. Komunisté mi nevadí, neb díky své archaistické ideologii budou následovat své západní soudruhy, kteří byli také jednu dobu silní a teď paběrkují. Piráti se možná transformují v liberální středovou stranu a já jim to přeji! Nebo odejdou ze scény, což bude škoda!

6 0
možnosti
VPS

Paní Šichtařová, v tomto článku jste uletěla. Vrcholem je psát o hrozbě návratu do let padesátých.

Držte se svého - ekonomiky:-/

4 3
možnosti
Foto

Karma.Jinak jste paní autorko dost naivní,těm pomalejším nelze nic vysvětlit.Zkoušela jste to někdy?Ti nadále budou volit "protestní strany" a nikdy jim nedojde,že si z nich Babiš nebo Okamura pouze dělá užitečné idioty a jediný výsledek jejich "protestu" je ukojení touhy Babiše po absolutní moci a Okamurova plná kasička.To vše doprovázeno stále větším prostorem pro komunisty....

1 2
možnosti
JZ

No hlavně že představitelům tradičních stran jde o úplně něco jiného, než plnou kasičku (nebo sem tam ukojení touhy pomoci), pane užitečný pomalejší.

3 0
možnosti
TT

Babišovy bezmocné podržtašky mně spánek neberou.

0 3
možnosti
JZ

Druhá půlka blogu tedy slabší. Zaprvé nevím, o jaké pravici ve sněmovně to mluvíte, nejvíc napravo je středová ODS a pak kromě SPD dlouho dlouho nic. Tím se dostáváme k tomu, proč se utužují poměry - není to důsledek Babiše, je to důsledek jednoduše toho, že velká většina národa volí levicově.

No a obhajobu tradičních stran bych tedy od vás taky nečekal. Tyto strany ve své zoufalosti sází na jedinou kartu a to tu, že jsou jakože pořád ještě o něco lepší než BUBUBU estébáci a komunisti. (Nejsou.) A vy jim jako tuhle taktiku schvalujete? No to snad ne... Neříkám, že si tam máme držet Babiše. Naopak, ať se to pořád točí a přichází někdo nový, však ono se tam nakonec pár dobrých a schopných lidí dostane. A i kdyby náhodou ne, horší než s tradičními stranami to nebude.

5 2
možnosti
TT

Vyjadřuji souhlas, i když s výhradou vůči tomu optimismu. Do těch odporných politických chlévů vleze jedině špinavé prase.

Ať mě to stojí život i dukáty. :-P

2 0
možnosti
JK

J46o78s44e46f 39K24l17a12t

9. 3. 2018 21:38

Pane Dorotíku že jste volil Zemana a Babiše ? A že věříte tomu že země je placatá a američani nikdy na Měsíci nebyli ,protože jste dostal mail od kamaráda ?

6 2
možnosti
VD

Vaše tragédie spočívá v tom, že Vy vždy víte, co si myslí ti druzí a snažíte se je o tom přesvědčovat. Trochu málo, ne?

Zkuste se raději zamyslet první sám nad sebou, co a jak si myslíte Vy a když si to necháte pro sebe, tak se vůbec nic nestane.

:-)

3 1
možnosti
PM

"Tradiční strany"... Kolik je jako ta tradice? Pět let? Deset? Třicet?:-/

5 0
možnosti
VD

To se musíte asi zeptat jich samotných, protože ony se tak samy označily a takto o sobě mluví.

:-)

2 0
možnosti
VD

Paní Šichtařová,

musel jsem se podívat, kdy jste se narodila, kolik Vám je, kolik toho pamatujete. Protože v tomto tématu jste asi nějak úplně vedle, tohle není Vaše parketa. Věnujte se raději ekonomice.

Jen něco málo. Dejte si 1 + 1 dohromady a vyjde Vám, že:

Celý listopad 89 je přece dílem komunistů a jejich mocenských složek, šlo o řízený vnitrostranický mocenský generační boj, samozřejmě v návaznosti na změny, které se udály ve světě (rozpad východního bloku, tolerance od SSSR???).

Takže Havlovo "nebudeme jako oni" nebyla žádná uvědomělost a velkorysost, ale jen součást scénáře. Přece komunisté se nemohli sami mezi sebou věšet. Jen se podívejte, kam se ihned poděly milióny tehdejších komunistů, stb-áků, pomocníků, .... (jednotlivé strany, parlament, vláda, ....).

Lustrační zákon přece není žádným chlácholením veřejnosti, jak uvádíte, ale prostředkem ke kontrolovanému ovládání, případnému umravnění, či politické likvidaci nepohodlných lidí, kteří si s tehdejším režimem, jako mnoho jiných, nějak zadali, v rámci politického boje. Vzpomeňte si hned na první volby, na předsedu lidovců Bartončíka. V TV dnes slyšíte, že svazky byly zveřejněné až po 14 letech a 25 000 spisů bylo Sacherem skartováno (asi tak nějak to je to uváděné).

Takže srovnávat vyrovnání se s érou komunismu a nacismu takto nemůžete vůbec brát.

Nacismus byl válkou na hlavu poražen, oficiálně byla snaha jej celosvětově vymýtit, a přesto řada jeho představitelů v klidu a úspěšně léta přežívala na vysokých postech, jak sama uvádíte.

Ale samotní komunisté se tady ve skutečnosti nemohli postavit mimo zákon, sami sobě to přece nemohli udělat. Chtěli je zlikvidovat jen naštvaní lidé, ale ne samotný revoluční a porevoluční systém. Je to všechno takový paradoxní proces jakéhosi pozvolného evolučního přerodu samotných komunistů do úplně opačného kapitalistického režimu.

:-)

14 8
možnosti
JR

J98a81r59a 57R48a63n65k

9. 3. 2018 20:56

Pane Dorotiku, v tom pripade byli Vychodni Nemci, Madari a Polaci svedeni ceskymi komunisty? Tam vsude uz byly protesty a uteky jiz v srpnu, videli jsme uprchliky a ubytovny pro ne v Rakousku jiz po letnich prazdninach. Zapadonemecky konzulat v Praze byl ovesen ceskymi komunisty8-o?

3 2
možnosti
  • Počet článků 683
  • Celková karma 44,32
  • Průměrná čtenost 20243x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články