Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FT

F90i46l89i75p 21T52y95k60a30l

10. 5. 2018 14:08

Pan Šichtařová, máte skurilní pohled na EU. OK, každý má právo vytvořit si vlastní úsudek na věc a není-li to zrovna amorální či zločinné, smí svůj názor na cokoli i uveřejnit.

Vaše výplody jsou ale scestné (abwegig) a demagogické. Jsou to ničím nepodložené bláboly, kterými předstíráte Vaši informovanost o činnosti finančního resortu EU parlamentu. To co jste v tomto článku publikovala je ale populistický žvást.

Vite vůbec něco o ekonomice? Možná o české. Kompetence k evaluaci internacionální ekonomiky Vám jak se zdá chybí. Sincerely filip

0 0
možnosti
MI

M82i77l50a72n 26I27l37l33e21k

16. 3. 2018 10:01

Chapu, ze dotace soukromym firmam jsou zlo. Proc jedna pekarna dostane dotaci v radu desitek milionu a druha ne? Tomu rikame neviditelna ruka trhu?

Ale dotace na verejne projekty nevidim tak negativne jako autorka. Dalnice stavime, at dostavame dotace nebo ne, protipovodnova opatreni, cyklostezky, modernizace zeleznicnich trati atd atd. Tady stat nevydava zadne penize navic na projekty, naopak tyto projekty by musel financovat sam (kdyby nebylo EU dotaci).

1 0
možnosti

Markéta na Hrad.

Myslím to vážně.

0 1
možnosti
SS

Tak treba Bavorsko rozhodne nepotrebuje vytvaret zadna dalsi pracovni mista. Je temer plna zamestnanost. Proc pani Sichatrova plkate nesmysly ?

2 1
možnosti
IK

Dovolte mi dotaz, co zamýšlíte vaší větou "..proč vstupuje 90% politikö do politiky?" To je jako když budu tvrdit, že 90% lidí jsou lidé. Není váš titul taky dotací a nebyla byste štastnější bez něho? Nemáte špatné svědomí, vědoma si toho, že dotace jsou i

ocenění a uznání za zvláštní výkon/předpoklady?

0 0
možnosti
RH

"Takže místo aby v Německu firmy vytvářely víc pracovních míst, musí tyto firmy platit vyšší daně, ze kterých jsou pak placeny dálnice odnikud nikam v Řecku."

Chápu že kopat do Řecka je tak nějak in, ale realita není zdaleka tak jednoznačná. Německo na Řecku naopak vydělává, a to dlouhodobě: kvůli nemožnosti devalvovat měnu řecké podniky které jsou technologicky na nižší úrovni nejsou schopny konkurovat německým firmám, a Německo tak úspěšně vytahuje z Řecka peníze. Na druhé frontě, německé penzijní fondy roky nakupovaly řecké dluhopisy s "rizikovým výnosem", nicméně jistotou že dokud EU nepovolí, Řecko prostě musí splácet - protože jakkoli je roky teoreticky v bankrotu, prakticky zbankrotovat nemůže. A stal se z něj tak ideální dlužník - bez šance kdy se postavit na nohy.

Co je ještě lepší, díky krizi Německo úspěšně "získalo" řecká letiště (a nejsem si jist zda ne i pár přístavů), tedy podniky které byly schopny vydělávat. Takže se pojistilo, aby Řecku nezůstaly ani podniky které do rozpočtu mohly něco přinést.

0 0
možnosti
Foto

otazka je CO JE SLUSNY CLOVEK ZE!!

0 0
možnosti
Foto

Naprostý souhlas. Už před dvěma lety jsem napsal, že dotace jsou pro naprostou většinu lidí zlo

https://pavelsobotka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=498782

0 0
možnosti
JS

J13o76s92e84f 83S39u42k

6. 3. 2018 9:50

souhlasím s kritikou dotací, i když mi připadá moc černobílá..Ale dotace nejsou výmyslem či patentem EU..! Jsou poskytovány běžně do různých odvětví státu z vybraných daní i mimo státy EU..Takže tento článek vnímám jako další jednostrannou kritiku EU a ptám se při inteligenci autorky, proč tak činí..Myslí si snad, že kdyby politice rozdělovali jen peníze našeho státu, k podobným posaným procesům by nedocházelo?!

2 1
možnosti
OM

Autorka kritizuje zkorumpované politiky a dotační systém, to že obojí je problém EU není chybou autorky

0 0
možnosti
  • Počet článků 683
  • Celková karma 44,25
  • Průměrná čtenost 20243x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články