Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OP

Je mezi našimi představiteli alespoň jeden slušný člověk, který se hlásí k námětu tohoto blogu?

4 0
možnosti
Foto

Ony ty dotace nejsou jen zbytečné majáky a dálnice pro pár oslíků. Mnohem více jich je do školství, zdavotnictví, potřebných cest,....

Zejména to školství, ale i ty cesty mnoho dalších věcí pomáhá chudším zemím dosáhnout ekonomického růstu a to jak využitím těch cest, zvýšením kvalifikace,...tak taky tím, že díky těm penězům dostane hodně lidí práci při jejich realizaci (a to i při stavbě těch majáků) a tím se jak uleví socialnímu systému tak to těm zaměstnaným umožní platit za zboží a služby.

Tedy ty dotace jsou jednoznačně pozitivní práv pro ekonomiky chudší a s vyšší nezaměstnaností.

Pokud se týče toho Německa. Německo má velmi nízkou nezaměstnanost a primárně nepotřebuje vytvářet další a další pracovní místa, ale potřebuje aby mělo odbyt pro své výrobky. Ten odbyt je do značné míry závislý na tom aby ostatní země EU měly dost vysoké platy aby si zaměstnanci vnich ty německé výrobky mohli dovolit. Oni si to velmi dobře spočítali a nejsou krátkozrací. Němci a další vyspělé země EU ví, že k vlastní prosperitě potřebují aby byla dostatečně silné i trhy kam vyváží a hlavním odbytištěm je pro ně EU-tedy potřebují silnou EU aby zachovali svou životní úroveň.

Ty vyspělé země dávno pochopily, že cesta k prosperitě vede jen přes prosperitu celé EU. A prosperita EU a jednotlivých zemí v ní je závislá na jednotných pravidlech, jednotných zákonech- není možná prospreita pokud si každý bude hrát na svém písečku jak to navrhuje Šichtářová a další

12 35
možnosti
ML

Čo sa týka toho Nemecka. Nemecko má veľmi nízku nezamestnanosť, ale naťahalo si tam za roky 2015-2017 1,5 milióna vašich moslimských kamarátov. Mali to byť doktori a inžinieri, ktorí budú zarábať na dôchodky nemeckým dôchodcom, ale nebudú, pretože práca nie je, tvrdíte.

Potrebujú odbyt pre svoje výrobky a preto sťahujú moslimov z celého sveta, ktorí si tie výrobky nikdy nekúpia za zarobené peniaze, peniaze naopak dostanú, aby si ich mohli kúpiť.

Aby si aj ostatné krajiny EÚ mohli užiť túto vysoko produktívnu (a finančne veľmi silnú) "pritečeneckú" masu, tak im ju Nemecko chce rozdeliť kvótami.

Princíp podnikania Mila Minderbildera v "Catch-22" vám bol určite dobrou inšpiráciou k reakcii.;-)

9 6
možnosti
PV

Kdyby nebyly dotace, tak by Babiš takhle nevyrostl - na jedné straně za poslední 4 roky navýšil majetek o 40 miliard a na druhé straně je to takový chudák, že svým otrokům platí většinou okolo 15tis hrubého 8-o

18 1
možnosti
JH

J29i84ř43í 26H88u15m65l

2. 3. 2018 18:38

dotace do zemědělství jsou nemoc celé Evropy, takže pan Babiš má na ně stejný nárok jako ostatní zemědělci po EU !!

5 2
možnosti
RK

V tomto případě se téměř nabízí otázka - je vůbec EU potřeba? Nebudou od ní peníze, ale ani k ní nebudou směřovat. A nastane onen zdravý růst...

23 1
možnosti
PJ

P30e55t91r 72J72a87r55o24š

2. 3. 2018 13:20

EU je defakto o uplaceni vymenou za poddajnost.

16 2
možnosti
MC

KarmaR^. Ať si každý dotuje své děti v rodinách a pokud má někdo moc peněz nic mu nebrání dotovat i ostatní lidi a má-li mnoho může pomoci třeba i jinému státu, který si hýří a potom strádá. Levicová společnost, je populistické veřejné loupežné komunity a lidé už konečně musí pochopit, že jejich lídři nemají právo investovat kapitál zodpovědných občanů napříč politickým spektrem. Pouze poctivé pravicové hodnoty jsou zárukou zodpovědných občanů k vytváření prostředí prosperity morální komunity.

29 2
možnosti
DL
SB

karma jako téměř každý pátek.

25 0
možnosti
AB

A91d98a96m 13B64í24l20e39k

2. 3. 2018 8:44

není co dodat, dotace jsou odporná věc. R^

41 1
možnosti
PJ

P39e87t76r 31J13a81r22o71š

2. 3. 2018 13:21

Pardon. Melo byt +

2 0
možnosti
  • Počet článků 686
  • Celková karma 43,36
  • Průměrná čtenost 20154x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články