Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VB

Po dlouhá době něco s čím se dá souhlasit. Není to nové, originální, ale pravda, musí se to opakovat. Když použijete cizí text, tak tam dejte zdroj.

Sportovci soutěží za sebe a své sponzory a kdo má touhu vyniknout, bude sportovat i bez státní podpory. A jestliže si někdo přeje, aby Czechia získávala co nejvíce medailí na světových šampionátech, je to jeho věc a jeho peníze.

https://vilembarak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=619523

3 0
možnosti
RB

R31a11d53a58n 93B25e94m

23. 2. 2018 15:46

kdyz jsem si precetl rozhovor nasi skokanu, jak je jejich svaz okradl o jejich penize na pripravu, tak musim pani Sichtarove dat za pravdu. Ono to jde i bez statnich penez, jako treba ve Statech.

11 0
možnosti
JN

;-D;-D;-Dto se nenechte vysmát. Zkuste si někde načíst, jak fungují sportovní programy na státních univerzitách....

0 1
možnosti
JC

Za doby našich předků byl sport zábava, především těch bohatých. To až za komunistů se stal státním, ostatně jako všechno.

2 2
možnosti
LB

Nemáte pravdu, historií sportovních klubů jsem se trochu zabývala. Například veslařský klub byl v našem městě založený krátce po roce 1900. Do výboru klubu pozvali i významné osobnosti města, které přispívaly na činnost, pořádaly se nejrůznější sportovní i společenské akce a z jejich výtěžku si za několik let postavili loděnici, která stojí dodnes. Podobně to praktikoval i tenisový klub a další sporty.

Po vzniku Československa byl u nás založený dělnický sportovní klub, který zaštiťoval řadu sportů, žil z členských příspěvků a z darů mecenášů.

Někdy v 50. letech se sportovní kluby přifařily k větším státním podnikům, které přispívaly na jejich činnost; po roce 1989 začaly dostávat peníze z rozpočtu města.

Hokejisté a fotbalisté z veřejných peněz ukrajují nejvíc a ještě je jim to málo.

4 0
možnosti
OP

Ten citát uvedený v úvodu článku je klasický způsob přihřátí si polívčičky (zde natažená ruka žádající o peníze) v pravou chvíli, kdy jsou všichni naměkko.

Jinak bych ale sport nesrovnávala např. s uměním, protože fyzickou aktivitu lidé potřebují ke zdraví a dnes už ji většinou umožňuje pouze sport. Takže úlevy na výdaje za sport pro celou populaci, nikoliv pro ty vybrané, jsou namístě, ale jinak souhlas

2 0
možnosti

Vy potřebujete nějaký státní zásah k tomu abyste se hýbala?

9 1
možnosti
MS

Hezký článek. Ten argument diskutérů podpory zdraví sportem kulhá na obě nohy. Zdraví dítěte se dá podpořit i tím, že mu nebude podáváno : Sladké pití, jídlo s fastfoodu a samozřejmě domácí počítač. To si myslím, že je mnohonásobně větší podpora a boj proti obezitě, než nějaké státní dotace na sport.

4 3
možnosti
LC

Pohyb je samozřejmě také důležitý a snižovat jeho důležitost je hloupé.

1 0
možnosti
LC

Sportování zejména u dětí a mládeže je veřejným zájmem vzhledem k jejich zdraví (prevence obezity a dalších navazujících chorob, jejichž léčba je hodně drahá). Není to proto jenom jeden z koníčků na úrovni hudby nebo astronomie. Otázkou samozřejmě je, nakolik by měl stát podporovat "centra excelence" v podobě různých středisek vrcholových sportů, ale je fakt, že mezinárodní úspěchy státních reprezentantů prokazatelně zvedají zájem dětí a mládeže o sport.

2 2
možnosti
JH

opak je pravdou. je možné, že olympionik bude vzorem a motivací pro pár dětí, které už ke sportu tak jako tak inklinovaly.

pro ostatní je tentýž důkazem toho, že sport je profese, není pro normálního člověka, který se na něj má jen koukat v televizi (a platit daně)

naopak bychom měli podporovat ideu sportu pro každého - vychovávat děti v tom, že olympijské discipliny nemají se sportem nic společného, jde o profesi několika šílenců, kteří za to zaplatí zdravím. sport je naolak pohyb, jehož cílem je zdraví a nikoli metály.

4 0
možnosti
Foto

H22a97n51a 96V96l90k97o15v60á

23. 2. 2018 13:36

Dala jsem vám karmu.

Sice se výukou sportu živím, ale bez dotací.

Rodiče, kteří mají zájem svým dětem sport zaplatí (v oboru patřím k těm dražším). Konkurují mi státem dotované kluby, které mají pokryté náklady na pronájem sportoviště a práci lektorů....Děti to mají zadarmo.

Já mám v hodině 30 dětí, oni 8.... A o kvalitě výuky a péče vypovídá zájem rodičů....

O jiných černých dírách (například stavbě zbytečných a nutností dotovaných sportovišť, když jiné tady jsou v dostatečném počtu) by mohlo v Brně velmi mluvit hnutí ANO a Žít Brno.

9 1
možnosti
MV

Hanko, co vlastně děláte? Tipuju tenis.

0 0
možnosti
PH

P57a47v29e72l 42H52e29k

23. 2. 2018 13:35

Perfektně sepsané.

2 0
možnosti
Foto

Svatá pravda! Poprvé dávám Šichtářové karmu.

Sport je soukromou věcí každého. Ať se honí za gumovým kotučkem nebo ať si běhají nalyžích po lese, ale proboha proč s tím otravují v televizi? Vždyť ji platíme všichni!

Stejně tak se to týká vydávání knih, točení filům beo hraní divadel. Ať si to každý platí sám.

Není pravda, že rozkrádání je definičním znakem veřejných peněz. definičním znakem veřejných peněz je, že je nějaká věřejná entita získává.násilím silou pravidel a mocí svého aparátu. neodvádíme je státu dobrovolně a za peníze. Nicméně rozkrádání je neodbouratelnou součástí veřejných peněz, v tom má Šichtářová pravdu.

1 1
možnosti
VN

U toho vydávání knih , točení filmů nebo hraní divadel by byl opatrnější. Ano,také se mi příčí státní dotace do ryze komerčních projektů. Ale klasická literatura,náročné filmy či nekomerční divadlo by mělo být dotováno... Jde o rozvoj lidí a přežití naší kultury..

0 0
možnosti
EJ

E78v78a 64J54u70s23t31o52v45á

23. 2. 2018 11:56

Vystizne napsane a musim jen souhlasit, jen me napadlo - proc se na uspesich jednotlivcu a obetavosti rodicu a dobrovolniku dodnes prizivuje stat, organizacni vybory a oni rozhoduji, zda ten ci onen sportovec smi na konkretnich soutezich reprezentovat, kdyz by podle meho nazoru mela byt rozhodujici forma a vysledky v danem sportu???

1 0
možnosti
  • Počet článků 685
  • Celková karma 43,35
  • Průměrná čtenost 20184x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články