Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AZ

Princip každého sportovního neúspěchu je ten, že např. stotisícový plat člověka nabudí k "nadlidskému" výkonu. Jenže každý další měsíc toto úsilí MUSÍ opadávat. Je tomu drahně let, co např. fotbalisti při tréninku vybíhali divácké ochozy. V současných televizních záběrech VĚTŠINOU hrají prostředníčka.

1 0
možnosti
JR

J56a23n 42R67á11ž

24. 2. 2018 20:15

Co je sport a co je show? To si musíme ujasnit. Profi sport je čistá komerční show a také nevím, proč show nesloužící k ničemu jinému než k pobavení diváků a výdělkům zúčastněných, by měl jakkoliv dotovat daňový poplatník.

Na druhé straně podporuji podporu ryze amatérského sportu, zejména mládežnického, ale spíše by se to mělo dít kombinací obecních a soukromých zdrojů, než ze státních korupčně zneužitelných zdrojů.

9 0
možnosti
Foto

H49a70n37a 79V65l22k25o59v44á

24. 2. 2018 17:23

K diskusi pana Polického a Bezděka - pane Bezděku, máte pravdu. Provozuji plaveckou školu bez dotací - za bazény platím tržní nájemné a jediné příspěvky co dostávají mí klienti jsou příspěvky zdravotních pojišťoven....

Dotované organizace, "svazy" nebo kluby jako Kometa vybírají kurzovné a také dotace od státu....

Křiví se tím tržní prostředí.

11 1
možnosti
TB

Skvěle napsáno, zcela potvrzuji.

0 0
možnosti
KH

K24a40m22i64l 57H48u22s87á50k

24. 2. 2018 14:18

Celý problém je v tom že nikde u nás nebo ve světě nenajdete člověka tak rozumného a poctivého okolo kterého tečou hromady peněz aby si do té hromady nesáhl svým belíkem a který by poctivě rozhodl kam tyto peníze investovat vždytˇ takových umělých neziskovek a nadací které nic nevykazují jen ztráty je u nás až až...A tak je to to i s výběrem tohoto člověka nikdy se nevybírá nikdo neznámý proto že když ho vyberem tak z toho nic mít do vlastní kapsy nebudem......

1 0
možnosti
MC

Jako vždy karma.R^ Těžko můžete očekávat od levičáků pochopení. Oni nikdy pravicové voliče nebudou mít rádi, neboť ti si nezávidí a dokáží ocenit pyramidiální úspěch, který je rovný a přirozený. Historie je nepřehlédnutelná. Mnohdy se o tom naše rodiče a prarodiče mohli přesvědčit na vlastní kůži. Bezprávím i popravou. Levicové společnosti nemají na nic než na veřejnou krádež, kterou zaštiťují rovnými příležitostmi. Pokud občané nedospějí bez závisti k pochopení a šlechetnosti pravicových hodnot a nebudou pečovat a zvyšovat si vlastní sebevědomí nebude státní uspořádání nikdy spravedlivé. Amorální a nepřirozené levicové společností zničí přirozenou lidskou solidaritu, které vyvolají nové revoluční aktivity a zbytečné mezinárodní válečné konflikty.

7 4
možnosti

Cap ca rap ca cap! :-) Diskuse musí být, i kdyby na pivo nebylo! :-)

1 2
možnosti

Umíte uhranout. Nejen očima. Ale i nadpisem a perexem. A tak jsem se to snažil též přečíst. Nezvládnul jsem to. Píšete moc dlouhé články. A tak jsem to četl mezi řádky, možná ob řádky. Asi bych neměl ani diskutovat, když jsem to nepročetl důkladně. Ale takových tady je, co články možná vůbec nečtou a jen a jen diskutují, ač neví, o čem.

Ale přesto vyplodím poznámku. Píšete, že stát hází klacky pod nohy sportovcům. Nejen sportovcům! Lékařům, živnostníkům, střední vrstvě. Možná všem! Proč? Protože tu zcela absentuje pravicové myšlení opřené o přirozené vztahy v občanské svobodě. I ti naši "pravičáci" z ODS a TOP 09 staví jen na tom sociálním až socialistickém inženýrství. Bohužel! Vděčíme za to čtyřicetiletému komunistickému brainwashingu. Často si to ani nejsme schopni uvědomit. A protože si to většinově neuvědomujeme, nevidím cestu zpět k normální společnosti! Naše strany nás z toho rozhodně nevyvedou. Chybí jim vize! Levičákům jedněm!

:-)

6 0
možnosti
BM

Nehledě na to že stát vlastně sportovcům toleruje tzv. Schvarc systém. A jiné živnostníky by za to trestal.

2 0
možnosti
Foto

M24a37r69t19i72n 12Š16i91k

24. 2. 2018 10:13

Naprosto klasické, populistické žvásty, které mají jen přihrát hlasy nadšených přitakávačů, kteří rezignovali na používání vlastního rozumu. Všechno co je od státu, je podle vás z podstaty úplně k ničemu, protože je to ohrožené korupcí. Tak OK. Včetně výstavby sportovišť, určených široké veřejnosti. Podle vás by si proto zájemci o plavání měli hloubit vlastní plavecké bazény, hokejisté stavět vlastní hokejové haly a florbalisté budovat vlastní soukromé tělocvičny. Je vidět, že o veřejném financování sportu nevíte absolutně nic, stejně jako o sportu obecně. Zeptejte se např. v mnohých extraligových hokejových klubech, jak se jim daří shánět vámi tolik vzývané soukromé sponzorské peníze. Mnohé kluby by bez podpory měst dnes vůbec nepřežily. A to se bavíme o extralize. Město, to je jen menší jednotka jinak zcela bezejmenného státu, který se stal vaším úhlavním nepřítelem a který tak upřímně nenávidíte. Protože jste nikdy nepoužila MHD, veřejnou dopravu, ani v životě nevkročila na půdu státní vysoké školy nebo nějakého zdravotnického zařízení. Že nenávidíte sport, to si může každý dohledat v pohnuté historii vašich populistických keciček zde na blogu. Už je mi trapné připomínat vaše úsměvné omyly stran Olympijských her v bývalé NDR (kde se nikdy nekonaly), nebo těžko skrývanou nenávist k fotbalu. Teď se zkoušíte povozit na populistické vlnce Ester Ledecké a roubujete na její krásný individuální úspěch strašně silné úvahy o škodlivosti úlohy státu ve sportu. Samozřejmě, že by spousta sportů úplně zanikla, pokud by nebyly státem podporované. Naštěstí máme zastupitelskou demokracii, ve které se volení zástupci lidu rozhodli sport podporovat. A to více zdrojovým financováním, kde vůbec nejde jen o přímé dotace státu, ale také o přerozdělení části výnosu ze státem uznaných loterií. Ale o tom jste vy jistě nikdy neslyšela. Závěrem snad jen to, že pro sport platí "ve zdravém těle, zdravý duch." Škoda, že o vás to neplatí. Váš duch je prodchnut nenávistí ke všemu státnímu.

4 11
možnosti

Co chceš? Ženská! Ale koukat se umí, že? :-)

1 0
možnosti
VM

Nejlepší by bylo, kdyby do sportu nemluvila Šichtařová. Její a schopnost rozumět všemu do detailu připomíná štamgasty ze čtvrté cenové po pátém pivu.

2 8
možnosti
RW

SVOBODA volby (za vlastní peníze) - tento společný jmenovatel najdete u všech vyjádření p. Šichtařové. To, že současný systém oklešťuje a defomuje tolik oblastí jen dokazuje jak je důležité o tom mluvit a jak je důležitý na tento problém poukazovat ve všech oblastech. P. Šichtařová nepíše o sportu, ale o jeho regulaci.

7 0
možnosti
  • Počet článků 684
  • Celková karma 43,24
  • Průměrná čtenost 20213x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články