Diskuse

Czexit?!

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DV

D82a59v31i83d 70V23l95k

16. 2. 2018 10:24

Vlastně tady nemá smysl diskutovat, protože autorka nikdy nediskutuje. Pracuje totiž intenzivně ve vedoucí funkci v globální firmě, která u nás působí jen proto, že jsme v EU.;-D Mně to připadá, že paní Šichtařová píše jen to, co chce momentálně ta uřvanější polovina národa slyšet. Pokud bych chtěl zjistit názor ekonoma, kterého si opravdu vážím, přečtu si něco od pana Profesora Zeleného, nebo od pana Zahradníka.;-)

22 10
možnosti
Foto

Opravdu myslíte, že by jí zaměstnali v globální firmě?

3 1
možnosti
VPS

V zásade máte pravdu -

" ....jakékoliv dotace považuji principiálně za pomýlené a škodlivé. Dotace berou peníze těm, kteří jsou úspěšní a umějí je vygenerovat, a dávají je těm, kteří jsou neúspěšní a neumí si je sami vydělat."

ALE ako teda by ste riešili regionálne rozdiely v rámci republiky a v rámci EÚ "zdedené" rozdiely medzi životnou úrovňou napr. Rumunska, Bulharska na strane jednej a západoeurópskych krajín na strane druhej?

To chcete vážne tvrdiť, že my na východe, v dôsledku dohôd troch víťazných veľmocí v Jalte, a žijúci vyše 40 rokov v sovietskej zóne vplyvu sme odkázaní byť nastálo v EÚ iba chudobným príbuzným?

Koľko % HDP generuje v rámci štátu taká Praha alebo Bratislava? A je to preto, lebo

tam "jsou úspěšní a umějí (peníze) vygenerovat" a tí ostatní "jsou neúspěšní a neumí si je sami vydělat." ???

Pravdou máte v jednom - v Prahe i Bratislave sa peniaze "nevydělávají" , ale "vygenerují"!

1 2
možnosti
LM

L15e24n90k50a 12M87e16y

16. 2. 2018 10:21

Referendum lze do českého právního systému zavést, pokud se to udělá pořádně. Předpokladem je, mít dostatek času a když se to udělá správně, český právní řád se v žádném případě nerozpadne.

Nicméně strašák Czexitu u nás vznikl spolecně s problémem Dublin IV. Myslím, že veřejnost nemá dostatek informací a začíná mít dojem, že máme volbu mezi morem a cholerou (přijetí podmínek na přerozdělování migrantů nebo Czexitem). Což ale není úplně pravda. Celé to přiživuje neprůhledný Babiš, který o vztahu k EU záměrně mlží.

Protože problem Czexitu a Dublinu IV spolu úzce souvisí, je třeba je společně analyzovat. Pomohla by všeobecná, ale hlavně věcná diskuse na obě témata zároveň.

4 0
možnosti
Foto

ČR je v Schengenu, stejně jako Německo, Francie, Rakousko ... Z tohoto důvodu zde mohou migranti žádat o azyl bez toho, aby nám je sem posílala EU na základě kvót či Dublinu IV. ČR nestaví ploty na hranicích a nezříká se možnosti udělovat azyl, pouze chce sama rozhodovat komu azyl udělí. Největším problémem Dublinu IV je, že ho lidé berou jako ztrátu suverenity.

9 0
možnosti
Foto

Již se zde objevilo ono podstatné, a sice, že nejsme srdcem, či snad pupkem Evropy, natož světa. Jsme ,,toliko křižovatkou a spojnicí" s jistým vlast. potenciálem. Nic více, ani nic méně. Taková je realita. Nikdo nás nikam, a nejen geograficky, přemístit nemůže. Naše politickoekonomic. provázanost je také dána.Taková je realita, a z té by se nejen mělo, ale i musí(!) vycházet, a to ve všem! Nejsme velmocí, jako G.B., ta svůj odchod ustojí. A z EU odešla především proto, aby si své postavení na svět. scéně udržela. EU velmocí není, a nebude, a pokud v ní nedojde k zásad. změnám, je jen otázkou času, než se rozpadne v podstatě sama.

20 1
možnosti
MD

Tak dobyvani zbranemi bylo prozatim vypusteno. Alespon v Evrope. Je tu nastup jinych prostredku primerenych 'dobe'. Ale uz za hranicemi EU je dobyvatelsky 'stredovek'. Takze vpred se postoupilo jen v prostredcich, malinko ve formach. Ovsem vysledek je pro nejvetsi mnozinu jen o malo kladnejsi. A mala , pry inteligentni, mnozina se divi a divi a divi .

1 0
možnosti
RS

R48u23d36a 35S49l73a43v73í33k

16. 2. 2018 10:16

Jak se přesně EU mstí Británii?

4 2
možnosti
Foto

Nemstí. Jen má ,,hlavu v pejru", a to velice. A je proč. Odchod G.B. jí jen ještě více oslabil, ač i jinak si sama pod sebou stále více podřezává větev.

1 0
možnosti
FS

Vždy když si přečtu něco sepsaného touto slavnou paní ekonomkou tak si kladu otázku, komu asi tak fandí? No tak EU to není - to ho nechtěla rozložit a ničit, ČR také ne - její ekonomická hodnocení a rady jsou postaveny na hlavu, no tak hádejme komu asi......

6 6
možnosti
Foto

Asi jako Zeman či Klaus.

4 3
možnosti
MD

Kdyby byla EU zalozena za ucelem jinym nez se nechtene musi tu a tam projevovat, neda se to obejit, nedochazelo by k jevum, jichz jsme svedky. Pokud je 'evropsky clovek' jeste trochu normalni a soudny musi EU zbourat od zakladu. Na zakladech urcenych k necemu jinemu nelze stavet to, co by si svobodny clovek predstvavoval. Mhourit oci jen proto, ze tu jeste nedavno bylo neco jeste horsio je pro budoucnost dalsich svobodnych generaci prece jen malo.

5 4
možnosti
Foto

To není tak přesné: založení (předchůdce) EU bylo správné a vhodné. To jen v posledních pár dekádách ten proces zmrvili a vedou to jinam, než byl původní smysl založení.

5 1
možnosti
JK

Stejně žádnej czexit nebude, zákon o referendu skoro jistě hlasovat o mezinárodních otázkách nedovolí (Babiš by přišel o dotace). Tím je to vyřízeno. Basta fidli.

18 1
možnosti
Foto

To je dost pravděpodobné.

1 1
možnosti
Foto

Šichtařová for president.

3 5
možnosti
Foto

;-D;-D;-D

Ačkoliv, po Zemanovi už klidně každý.

9 2
možnosti
TR

Každý máme svého strašáka. Někdo Czexit, někdo (Markéta) nesnesitelnou EU.

Otázka je, kdo začal strašit dříve.

1 0
možnosti
Foto

V poli stojí strašák, nebojme se avšak. Prus, či rus, a plus minus, autobus;-)

2 0
možnosti
  • Počet článků 686
  • Celková karma 43,38
  • Průměrná čtenost 20154x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články