Diskuse

Czexit?!

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Špatně je eurohujerství i Czexit. Chce se to vrátit k základům svobodného obchodu bez dotací, a hlavně mít kvalitní ministry se schopností rozumně rozhodovat ve prospěch ČR. [>-]

10 0
možnosti

Tak by to bylo správné, ale ten bod byl překročen. A ti, co to řídí, se nikdy dobrovolně svých pozic nevzdají.

8 0
možnosti
LP

Děkuji Vám za článek.

3 0
možnosti
MM

současná EU - chudé státy mezi bohatými

-----

Když společenství západních bohatých států v minulosti postupně mezi sebe přijímalo do EU východní chudé státy, pořád jsem si kladl otázku:

Proč ?

Proč tyto vyspělé, bohaté a propojené ekonomiky chtějí mezi sebe tyto chudáky ? Proč jim chtějí každoročně ze své společné kasy po dobu dlouhých let posílat mnohem více miliard na dotacích, než od nich do této kasy obdrží ? Proč tyto země si samy sobě budou každým rokem vyplácet mnohem méně miliard, než tam vloží ? Proč se někteří označují, jako čistí plátci a nevadí jim to ? Jak to, že jim ty jejich odevzdané miliardy nechybí pro své vlastní občany ? Vždyť právě jejich vlastní občané a také firmy vytvořili z odevzdaných daní ten obrovský miliardový příspěvek, který každoročně do EU posílají. Ano, znám to české.... : " hloupý kdo dává, hloupější kdo nebere". Ale já nevěřím, že oni jsou v tomto případě ti hloupí.

Ano, i my jednou budeme čistým plátcem. Všichni asi jednou budou čistým plátcem. Co je vlastně skutečným konečným cílem vládců tohoto podivného svazku ?

2 0
možnosti
MM

Milí lidé,

Jak se Vám a Vašim rodinám žilo v roce 2003 ?

0 0
možnosti
JP

Určitě hůře než dnes. Ale byli jsme mladší.

4 0
možnosti
JD

J45a36n 79D62l97o74u17h94ý

16. 2. 2018 13:42

nemůžete porovnávat situaci Británie a ČR...

18 1
možnosti
MC

Jde jen o dvě věci. O bezpečnost státu a o trh v EU. Turecko má bezpečnost státu zajištěno, je v NATO. Na trhu v EU je taky. Je členem EU? Není. Takže to strašení že jestliže vystoupíme z EU je opravdu jen strašení.

3 8
možnosti
AP

Turecko na vnitřním trhu EU není.

5 0
možnosti
Foto

..mě jen napadá, a EU - zejména Německo má málo pracovních sil a proto dováží migranty a jen tak z trucu by si zrušila schopnou a velmi levnou pracovní sílu v Česku..????a také vy si zrušila vývozní trh ( a určitě by s e to týkalo i ??? nakonec Německo i nadále obchoduje s Ruskem a staví Nord Stream II jen se o tom moc nemluví ..... je to všechno jen Bububu .. tak to vidím já.....

2 2
možnosti
LT

Nedělejte si iluze. Zase tak podstatní pro Německo nejsme. Oni pro nás na druhou stranu ano. Náš vývoz do Německa je na úrovni 32% z celého exportu. Jejich export do ČR je na úrovni 3,2% jejich exportu. Tedy rozdíl desetinásobku.

3 0
možnosti
JC

J43i25r40i 63C39e52r78n37y

16. 2. 2018 13:24

Pani Sichtarova, Vas clanek je plny pochybnych vychozich predpokladu a vecnych nesmyslu. Puvodne jsem to chtel rozepsat poradne, ale to by bylo na vlastni clanek. Proto pouze reakce na nejkrikalvejsi:

8. SOUČINNOST EU a 9. MSTA EU: EU je klub s urcitymi pravidly. Co se tyce pristupu na vnitrni trh, ten je podminen volnym pohybem kapitalu, pracovni sily a sluzeb. Pokud pravidla nesplnime, tak mame obchodni bariery. Simple as that. Sugerujete nam tady, ze 'EU se nam bude mstit', ze by 'na truc zavřela svůj vnitřní trh' a 'Kdyby nám EU nedělala uražené naschvály a byla pragmatická, nebylo by co řešit'. Nesmysl. Pokud chci vyhody clena klubu, tak tim clenem prvne musim byt. Jinak sbohem a satecek.

6. ADMINISTRATIVNÍ BARIÉRY OBCHODU a 7. BILATERÁLNÍ DOHODY: Argumentujete Svycarskem, ale a) Svycarsku trvalo vyjednani bilateralnich dohod radove dekady (a i presto ze neni clenem EU, tak prevzalo velkou cast regulaci od EU, pouze s tim rozdilem, ze na jejich tvorbu nema vliv. Stejne jako napr. Norsko).b) Ceska Republika neni Svycarsko

Dale, jako ekonomka by jste mela vedet, ze ekonomie je vzdy politicka a pripadny Czexit je take spojen s otazkou duvery, coz souvisi s bodem 1) MEZINÁRODNÍ BEZPEČNOST - pokud se nechovame jak duveryhodni partneri, ale urazene dupajici deti na piskovisti, tak i NATO se na nas muze pekne vykvaknout pokud pujde to tuheho.

Co se tyce Brexitu, prosim venujte situaci v UK vetsi pozornost, jinak nebudete psat takove nesmysly (situaci tam sleduji, zil jsem tam 10 let)

Vase hodnoceni duvodu proc lide 'broji' proti Czechxitu je - s prominutim - mimo misu. Tady mohu rici pouze jedno - uvazujete zrejme zpusobem podle sebe soudim tebe.

Nakonec - Vas vyber jazyka je jak z rudeho prava:

- nekritické volání po Czexitu, tak fanatické bránění se mu

- proč tolik lidí propadá takové hysterii, jakmile na Czexit přijde řeč... etc etc

22 11
možnosti

Souhlasim s tim, ze jde o podivne rozvirene tema.

Ale souhlasim i s nize jiz napsanym, ze EU neni jen ekonomika a duvody pro pripadne vystoupeni nebudou ekonomicke

3 0
možnosti
Foto

Účel článku byl ,,splněn";-)

0 0
možnosti
OP

V blogu jsou popsány ekonomické aspekty, nikoliv však politické. Současná úroveň české politické scény je natolik tristní, že na rozkladu země po vystoupení ČR z EU by se podílely zhruba stejnou měrou jak pomsta zhrzených, tak fatální neschopnost českých politiků

5 0
možnosti
Foto

Jde výhradně o politickomocenské aspekty na tuzemské scéně. Tzv. czexit, stejně jako ,,obec. referendum" jsou toliko politic. nástroje těchto půtekRv

0 0
možnosti
  • Počet článků 685
  • Celková karma 43,35
  • Průměrná čtenost 20184x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články