Diskuse

Czexit?!

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dotace berou peníze těm, kteří jsou úspěšní a umějí je vygenerovat, a dávají je těm, kteří jsou neúspěšní a neumí si je sami vydělat.

Zdroj: https://sichtarova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=649628

Nevydělávající neznamená automaticky neúspěšný. Úspěšný pečovatel nemůže vydělávat na nemocných, úspěšný učitel nemůže vydělat majlant na malých dětech, úspěšný záchranář nemůže vydělávat na cizím neštěstí...trochu se nad tím černobílým světem zamysli. Dotace byl jsou a budou, jinak bychom jako stát přestali fungovat.

4 7
možnosti
JF

J33a93r23d76a 91F70i61c37e57k

17. 2. 2018 21:04

Vaše příklady jsou čistá demagogie. Učitel, záchranář ani pečovatel nejsou příjemci dotací. Jsou pravda živi ze společného rozpočtu, ale dotace jsou opravdu něco zcela jiného.

6 1
možnosti

Mstivost EU rovná se mstivost jejích leaderů, funkcionářů, pár lidí, kteří takto ovlivňují celou Evropu. O to víc fandím Británii, když vidím ty jejich svinské podrazy.

16 5
možnosti
PD

Spojené Státy Evropské? Proč ne, mě se to líbí. Čech, Němec, Francouz? Prostě Evropan.

4 10
možnosti

Evropan, ale Čech.

2 0
možnosti
VD

EU svou dnešní politikou popírá sama sebe.

Místo společenství v duchu deklarovaných 4 strategií bojuje o novodobé mocenské impérium, novou říši.

Takže tady nejde o nějaké ekonomické racionálno, ale jako vždy v historii, především o moc, kdo ovládne koho a kdo komu bude přispívat na lepší bydlo, kdo z koho bude žít.

A jak k tomu přistoupíme my, to je naše volba.

Služebníci mocných budou zajisté pro a budou je podporovat.

Přispívatelé budou hudrat a možná budou proti.

Kdo ví, jak to všechno dopadne?.

:-)

3 0
možnosti
KT

Czechit!? Ne! Frexit! Grexit! Deutschexit! Italexit! Espexit (vyjma Katalánska)! Belgexit! Irexit! Estonexit! To by nám, myslím, mohlo stačit, abychom v EU zůstali

4 0
možnosti
Foto

Pro ohodnocení článku tu není správný smajlík. Rv

2 4
možnosti
Foto

... asi proto došlo k jejich redukci;-) dalo by se říct, že je to omezování naší svobody vyjadřování (tedy v duchu jistého druhu uvažování) ;-DR^

0 0
možnosti
JS

Problem je v tom, pani podnikatele a zastupci hospodarske a podnikatelske elity uvazuji v kratkodobem obdobi prosperity svych podniku. Co bude za deset, dvacet, ci padesat let, pokudd budeme cleny sebevrazedneho spolku nazyvajicim se EU je zjevne nedovedou predstavit. Rimsti kseftari take nmemohli vedet, ze v relativne kratkem casovem obdobi budou v Rime loupit Vandalove.

1 0
možnosti
RS

R76u44d74a 49S78l74a61v11í36k

17. 2. 2018 11:40

Investoři uvažují na mnohem delší období, než český politik, který nedohlédne dál, než na konec svého čtyřletého mandátu.

1 0
možnosti
LT

Zajímavé hrnutí. Jen jste v něm opomenula zohlednit jedne dle mne celkem podstatný detail. Ekonomika a trh Británie jsou x-násobně větší než České republiky. Jejich vyjednávací síla s EU o nastavení budoucí hospodářské spolupráce je tedy značně větší a tudíž nelze jednoduše předpokládat, že to, co se podaří vyjednat jim, se podaří vyjednat i nám.

Další podstatný detail je provázanost jednotlivých hospodářství. Zatímco podíl exportu z Británie do EU neustále klesá a v roce 2016 činil 44%, tak podíl exportu ČR do EU na celkovém exportu je více než 80% (čísla za 2016 jsem v rychlosti nenašel). To je dost podstatný rozdíl.

21 2
možnosti
LT

oprava - "shrnutí" a "jeden"

0 0
možnosti
JP

Vystoupím z našeho mysliveckého sdružení a budu pomlouvat toto sdružení za to, že se mi mstí, když už s nimi nemůžu na hon. Tak hloupá je logika blogerky.

24 11
možnosti
PD

Váš text mě nepřesvědčil. Až příliš mnoho zjednodušení. Od švýcarského omezení volného pohybu osob se neustále jedná a pořád nejsou u konce. Teď má být snad nějaké referendu o vztazích s EU. Stejně tak britské vyjednávání nejde závratnou rychlostí. Nikde žádná řeč o tom, kolik by stál přístup volný jednotný trh EU.

5 1
možnosti
  • Počet článků 685
  • Celková karma 43,57
  • Průměrná čtenost 20184x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články