Diskuse

Czexit?!

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

O malosti a mstivosti Bruselskych byrokratu a nekterych clenskych zemi si nedelam zadne iluze.

Ja osobne doufam, ze tento moloch se rozpadne sam a vse se vrati k puvodni myslence dobrovolne spoluprace.

Nejlepe je udelat vse proto aby se ten paskvil rozlozil zevnitr, podobne jako jine centralne rizene systemy v historii, ktere taktez chybne podcenili nalady obyvatel a snazili se jim vnucovat svou politiku ci utopii bez ohledu na to, co si o tom mysli radovy obcan.

Brusel ztratil kontakt s realitou a misto aby resil opravdove problemy, resi se zakriveni okurek, zarovky, ci pomazankove maslo a vymysleji si same kraviny a omezeni..

Nejvetsi problem vidim v tom, ze tahle armada nicemnych, neschopnych byrokratu a parazitu moc dobre vi ze jim jde o krk a od toho koryta je jen tak nekdo nedostane.

Tyto darmozrouty budou lidi mozna jednou muset vyhnat holi az na to prijde....a ja doufam ze uz brzo.;-)

5 5
možnosti
JP

Čím méně toho člověk zná, tím jednodušší a radikálnější řešení.

7 0
možnosti
KS

V úvodu se píše: Tohle není text pro podporu Czexitu ani proti němu. A pak čtu jen protiargumenty proti vystoupení z EU. Na vyvracení argumentů pro vystoupení nějak nezbyl čas.

Paní Šichtařová poslední roky jede na solidní populistické vlně.

15 3
možnosti
JC

Já tam ten zásadní argument - mstu EU = cla, sankce... vidím zcela jasně.

1 0
možnosti
JP

Mám dojem, že ostatní státy by náš odchod uvítaly. Jen remcáme, čerpáme výhody, nechceme akceptovat většinová rozhodnutí. A být mimo a zlobit se, že mi ti zlí mstitelé nenechají výhody členství, to ukazuje na hloupost blogerky nebo na její snahu očerňovat EU za každou cenu. Já bych Česko vyhodil hned. Když použiji zkušenosti z kolektivního sportu, hráče, který jen remcá, chce výhody pro sebe a nechce respektovat rozhodnutí ostatních natož pro ně pracovat, je nejlepší vyhodit hned po prvním přáteláku. Nadělá víc škody než užitku.

12 3
možnosti
SS

Ceska republika nikdy nebyla, neni, ani nebude srovnatelna se Svycarskem, tudiz operovat s tim, co ma, ci dela Svycarsko je zcela liche az hloupe.

19 2
možnosti
JK

J33a43n 18K48a34š89p85a55r

19. 2. 2018 17:28

Jen díky malosti Čechů, jako jste Vy, Simonko...

Bohužel, takových je i většina politiků. Jen poskoci a podržtaškové, třesoucí se na korýtko v Bruselu..Za jidášský groš zradí bratra, natož nějaké hloupé voliče..

1 0
možnosti
IN

Pokud mi někdo vyhrožuje, že se mi v případě odchodu bude mstít, je to pro mne jenom další důvod, proč odejít. Nicméně, pokud jsme pro ně ekonomicky a geopoliticky nezajímaví, proč by se nám vlastně měli mstít a za co? A čeho se tak moc bojí, že rozpoutali tuhle masírku o hrůzách czexitu?

5 1
možnosti
KS

Oni se nebojí, my bychom se měli bát toho, že se nás zbaví.

4 0
možnosti
MD

Czexit, podobně jako Brexit, by nepříznivě ovlivnil vývoj mocensko-politického uspořádání světa. Pravděpodobný vývoj mocensko-politického uspořádání lidstva popisuje článek: SOUČASNOST A BUDOUCNOST LIDSTVA - http://miloslav7.blogspot.cz/2017/12/soucasnost-budoucnost-lidstva.html

V případě, že se vám jeví politický vývoj lidstva popisovaný v uvedeném článku nereálný, potom vám doporučuji seznámit se s TEORIÍ VŠEVÝVOJE - http://miloslav7.blogspot.cz/2014/01/teorie-vsevyvoje.html , což je v podstatě univerzální návod na kreativní řešení libovolně zvoleného problému.

0 1
možnosti
DM

Tak jsem se s tím prochroupal a s některými závěry se nedá než souhlasit.Federace napříč planetou (planetami) je jediná možná cesta.Bohužel je to běh na velmi dlouhou trať,anymozity jsou stále příliš silné a jak vidno na příkladu EU tlak na pilu vyvoláva naopak nestability a přirozený vývoj paradoxně brzdí.Já věřím tomu že lidstvo bude jednou jednotné,bued expandovat do vesmíru a žít v míru,buď to nebo zánik,grow or die,bohužel stále platí a platit zřejmě i bude.Cesta ale nemusí být přímočará,může vést mnoha slepými odbočkami,přesto jsem optimistou.V porovnání s minulostí děláme pokroky a je na každém z nás přispět.Základem je ale svoboda,ta svoboda,která je pro mnoho lidí naopak zlým snem a noční můrou,pod bičem otrokáře netřeba přemýšlet a hlavně mít zodpovědnost..

Boužel jsou zde faktory které svědčí pro minimálně další slepou dobočku,sklouzáváme pomalu ale jistě k diktaturám,dekadence,hedonismus a kult mládí krásy a nesmrtelnosti ve smyslu carpe diem je v západním světě příliš ukotven.,konzum a lenost,nejen ta fyzická vedou k otupení a rezignaci.

Svoboda myšlení je nahrazována svobodou konzumu....

1 0
možnosti
MR

Sice dobrá rozvaha, ale mám s tím 2 problémy:

1) Nepřijetí eura při setrvání kalkuluje s "obcházením pravidel, oddalováním" to jako vážně autorky počát s tím že obcházet půjde do neuřčita? Sem patří jednoznačně setrvání = euro = přijmout dluhy jižních států přes euroval

2) Msta sankcemi jako Rsku? To jako vážně, zemi odcházející z EU postaví na roveň remě okupující jiné země? Odchod z EU = vojenské zabrání země? To jsou úvahy EUfanatika nikoliv racionální rozvahy.

3 1
možnosti
PV

Z toho neobolševického spolku pryč, co nejrychleji. RvEURv

5 9
možnosti
AP

pokud EU honem rychle zásadně neobrátí svoji vítačskou politiku v její opak, tak se stejně rozloží pod přívalem imigrantů z Blízkého východu, Afriky, Afgánistánu, Bangladéše atd.. Populační exploze muslimů je totiž naprosto šílená. Vemte si, že dnes je třeba jen v Africe cca 1 miliarda lidí, ale v roce 2100 budou jen v Africe přes 4 miliardy lidí! Nás největší migrační vlny teprve čekají, pokud se neudělá něco zásadního v ochraně hranic EU a vůbec v tom spasitelském syndromu "všichni mají nárok na ochranu".

2 2
možnosti
DM

to je ale totální nesmysl,populační růst má své meze,uvědomte si že evropa populačně vymírá a doplňuje se právě jen a jen díky migraci.Proč asi?

Vyvozovat že současný demografický trend v africe potrvá dalších 80 let je absolutní ignorace všech faktorů, a podmínek které růst vyvolávají.

0 0
možnosti
  • Počet článků 685
  • Celková karma 43,57
  • Průměrná čtenost 20184x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články