Diskuse

Czexit?!

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

A také mi tady chybí diskuse o Moraxitu (vystoupení Moravy) a Slexitu (návratu Slezska domů),

3 0
možnosti
MS

... a Krnxitu (návratu Krnovska do náruče Lichtejnštenského knížectví). ;-D

1 0
možnosti
Foto

Na kontextu zdejší diskuse je zarážející, jak rychle jsme zapomněli na okupaci Krymu a východní Ukrajiny. To ukazuje, jak je myšlení mnoha voličů lehce manipulovatelné a tedy velmi často nevhodné pro uplatnění referenda..

7 1
možnosti
MS

Autorka měla před pár lety ještě docela rozumné články. V tomto roce čekám krtečka jako výhodný vývozní artikl a plán, jak dohnat Švýcarsko bez výroby aut.

10 1
možnosti
Foto

Vše, co s EU souvisí, se řídí starým bolševickým heslem: Kdo nejde s námi, jde proti nám. Chování EU v případě Czexitu je tedy snadno předvídatelné.

2 4
možnosti
DM

Kristepane a to tohle napíše ekonomka.....

Nemám ani sílu a ani náladu tuto snůšku blábolů rozporovat...

Czechxit je každopádně myšlenka hodná aktuální mozkovou dysfunkcí stiženého člověka a dopad by byl v pravdě tragický.Jakékoliv lhaní si do kapsy o naší důležitosti a tudíž neuškrcení pomocí obchodních bariér,respektive volný obchod,volný pohyb osob a Shengen ale ne EU a děláme si co chcem, svědčí ani ne tak o nedostatku kritického myšlení,jako spíš o dutosti prostoru,kde se za obvyklých podmínek skrývá cerebrum....

Ale já vím EU je zlo a rajch,páč migranti.

Populismus Šichtařové dosahuje takových kvalit,že je nabíledni její nástup na politickou dráhu,jinak si to toiž nedokážu vysvětli,Ve skrytu a hloubi své duše si totiž pořád myslím ,že to přeci je chytrá žena..

12 6
možnosti
JP

Docela pochybuji, že jste to četl.

1 2
možnosti
MS

Tragické je, že když se zeptáte v jiných státech v EU (mimo Maďarska), tak jsou lidi s EU spokojení. Jen Češi remcají.

5 3
možnosti
JC

J32i51r60i 80C94e59e

19. 2. 2018 11:55

Vy asi moc necestujete, že? Jinak byste takovou hloupost nemohl napsat.

5 7
možnosti
MS

Vystoupit z EU potažmo z NATO chce jen KSČM a SPD. Případně jejich voliči. A to už trochu smrdí.

4 1
možnosti
TK

Osobně bych k tomu ještě dodal, že je mi silně proti srsrti, když se jako argument pro/proti setrvání v EU používá porovnávání, zda do EU více dáváme, nebo z ní dostáváme. Jako že teď už dostáváme málo, tak můžeme vystoupit. Z takového vyčůránkovství je mi zle (a to jsem volil protii vstupu do EU), navíc toto je jen malá viditelná část peněz, která se v důsledku členství ČR v EU mezi námi a EU přelévá. EU už dávno není pouze ekonomickým společenstvíM, takže podobně jako v manželství zde jde o mnohem víc, než ekonomickou výhodnost. V dobrém i ve zlém.

9 1
možnosti
DM

To je marné,migranti jsou holt migranti,mámo já se chci zpátky za dráty.

Mě to strašně připomíná situaci kdy stojí tatínek se synkem na západní hranici a synek se ptá otce.Tati,kdo je za těmi dráty?Otec smutně pokývá hlavou a odpoví.My,synku,my...

Dá-li plebs a nedostatek demokratických pojistek,však my se tam dostaneme...

5 0
možnosti
MS

Od doby, kdy autorka doplňuje myšlenkový proud na Parlamentních listech, je její směřování na východ více než zřejmé....

Rv

7 7
možnosti
JK

Porovnávat ČR s Británií a Švýcarskem je víc než za hranou a celý článek je laděný v podobném duchu. Elementární logika pokulhává i v dedukci, co by po Czexitu udělaly zahraniční firmy, odhady jsou v rovině sci-fi, ale když jich uděláme hodně, některý z nich snad bude trochu podobný.

Přikláním se k názoru použít klasickou Českou cestu a počkat (nenápadně se podílet) až se EU rozloží sama. Něco ale následovat bude, sousedy prostě nevyměníme a lépe je s nimi spolupracovat, než stavět ostnáčové ploty, to už zkusili komunisti a koplo nás to do druhé ligy, ze které se pořád nemůžeme vyškrábat.

4 1
možnosti
  • Počet článků 685
  • Celková karma 43,35
  • Průměrná čtenost 20184x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články