Diskuse

O netoleranci nechutností

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Já bych i souhlasil.. Problém nastává když ty "hloupé" řeči přicházejí jako reakce na jiné "hloupé" řeči. Myslím že nejlépe situaci popsal institut Václava Klause, kde říká že otázka české viny na romské genocidě je opakovaně nastolována ze zřejmých důvodů. Mnozí z nás to nehodlají přijmout a takovým interpretacím události se brání. Někdo chytřeji někdo hloupěji.

0 0
možnosti
Foto

jak ušlechtilý blog

0 0
možnosti
Foto

... hm, tak jak - jo nebo jo?8-o A co to je, jako? Kdyby, kdyby ... je to těžké, že jo - kde je tedy ta hranice, mezi svobodou si cokoliv myslet a svobodou slova? Jste se "nám" ... tedy respektive "jim";-) nějak zauzlila. ;-DRv

0 0
možnosti

Myslím si, že v příspěvku paní Šichtařové se vine jako červená nit apel na lidskou morálku. Někteří lidé zjistili, že čím více křičí( řvou ) a prskají jedovaté sliny, tím více se slušní lidé stahují do defenzívy. Učitelé ve školách na všech stupních na morálku rezignovali úplně, protože žáky potřebují kvůli financování. Nechtějí riskovat, po výhružkách, že s nimi někdo zatočí(od těch bohatších) až po fyzické napadení(od těch chudších). O nemorálností naších cca 280 elit by se dala napsat kniha faktů. Jen namátkou: Nemravné platy a náhrady, ceny občerstvení v PS, uplácení přeběhlíků, uplácení při volbě prezidentů atd., pes by od nich kůrku nevzal, ale ostatní bez uzardění jim ruku podají.:-)

2 0
možnosti
Foto

„A našim dětem bychom měli, myslím, vysvětlovat, že ne všechno, co je potenciálně v souladu se zákonem, je taky morálně správně.“

Tím jste mi připomněla páně Jochův článek Peklo v masce politické korektnosti:

https://joch.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=159613

z něhož jsem si velmi oblíbil následující:

»Étosem Nové levice bylo zbavit západní společnosti morálních a tradičních norem. A to se jí (částečně) povedlo. Když však lidé začali jednat tak, jak Nová levice chtěla – tedy „osvobozeně“ od norem – přestalo se jí to líbit. A proto přišla s dalším „dárkem“ – kodexy svazujícími lidské jednání, mluvení, myšlení, známými jako „politická korektnost“.

(...)

Takže náš, pravicový, model je tento: jsou určité věci, je jich relativně málo, které jsou ze zákona zakázané a trestné (vraždy, krádeže, násilnost atd.). Pak je spousta věcí, které zakázány nejsou, tudíž jsou legální, ale zároveň ve společnosti panuje silné přesvědčení, že „to slušný člověk nedělá“. A pak jsou věci, těch je nejvíc, které jsou povoleny a žádné morální stigma na nich nelpí.

Nové levici se ale v 60. letech nelíbila ta kategorie druhá. Proto z ní sňala mravní stigma. Ale zanedlouho se jí nelíbilo, jak lidé jednají „osvobozeně“ (od morálky) – a proto začala požadovat rozšíření té sféry první, sféry státních zákazů a příkazů. Následek? Společnost se stala nejen méně mravní, ale i méně svobodnou.«

9 0
možnosti

Dětem to těžko vysvětlíte, pokud se rodiče morálně chovat nebudou.:-)

2 0
možnosti

Včera byla reportáž v pořadu 168 hodin, kde mimo jiné bylo ukázáno jak Markéta přebírá a reprodukuje fakta. Účelově a bez ověření.

Z mého pohledu jsou její katastrofické scénáře a falešný pohled na omezování svobod stejně špatné a nebezpečné jako Okamurovo strašení uprchlíky a EU.

3 3
možnosti

Soudit samotné slovo či myšlenku je skutečně blbost. Ve svobodné zemi bude žalobce vždy v důkazní nouzi, pokud vše není spojeno s konkrétním nezákonným skutkem. Zde má paragrafy zastoupit obecná morálka, jenže:

Dlouhodobě je nemorální politikou budována vrstva obyvatelstva bez naděje a bez budoucnosti.

Dlužníci, postižení, samoživitelky, důchodci, zaměstnanci s minimální mzdou a nezaměstnatelní. Jediné co jim zbylo je volební právo, tak to hodí tomu se o ně postará.

Zde nastupuje politika hesel a zkratek, koho zajímá skutečný počet běženců, vždyť jsou to vrazi a EU nás jen utlačuje, vlna se vzedmula a nejde zastavit.

Paradoxně stejnou stranu vyvolávající vlny ve volbách dostihly hesla a zkratky nyní, v případě tábora (ve zkratce) koncentračního, koho skutečně zajímají podrobnosti, odsoudit, zavrhnout a zbavit funkcí všechny, kdo si dovolili otevřít ústa.

Jak má Okamura a spol. čelit soustředěnému tlaku a nezřídka i dezinformacím, no tak ať se zeptají Kalouska, ten je u nás v tomhle nejzkušenější.

Vypěstovali jste si ekonomickou spodinu, které stačí heslo a nejde zastavit, tak si to užijte.

0 0
možnosti

J69a12n 43J79e28n83i81c

12. 2. 2018 11:11

Paní Šichtářová, většinou s Vámi souhlasím, ale to co jste napsala dnes postrádá hlavu a patu. O válce si čtu jen dost málo. Oba rodiče ji zažili už jako dospělí a byli tím hodně poznamenáni. Nikdy o válce nechtěli mluvit. Pochopil jsem, že zažít hrůzy války asi není snadné a především se s nimi potom vyrovnat. Asi se dá souhlasit i s tvrzením, že objektivní pohled na dějiny téměř neexistuje a že se zkresluji vždy směrem k vitězným mocnostem, je zcela evidentní.

Četl jsem si o tábpře v Létech u Písku o víkendu povídání a fakta se dají shrnout velmi jednoduše. Nikdo neporírá krutost tábora. Táborem prošlo asi 1300 lidí, přičemž o utýrání je tam jediný příběh. Obětí bylo přes 320, ale drtivá většina je spojována s tyfem. Dozorci byli čeští občané. Kromě tohoto tábora existovaly další 2 na území protektorátu Čechy a Morava. Ten v Létech byl v roce 1943 srovnán se zemí. Vepřín se postavil nikoliv na tomto místě, ale vedle. Proč se tolik bojuje zrovna o ty Léty? Proč se platily tak nesmyslné peníze?

Celá kauza je zcela zbytečně nafouknutá a živena hysterii. Nikdo nepoírá, že to bylo zlé, ale srovnávat to s Osvětimi mi přijde trochu nefér vůči obětem z Osvětimi... Že se přidáte na tak lacinou notu mne překvapuje. Moc mi to připomíná MeToo. Nikdo nepopírá, že sexuální násilí na ženách je špatné. Ale pokud si celebrity, které jsou známé svoji promiskuitou, drogami a nevadí jim postelové scény vzpomenou po 30 létech, že jim někdo sáhnul na zadek, tak je to přinejmenším diskutabilní. Že se toho zneužív ke zviditelnění již zapomenutých hvězdiček je víc než nasnadě.

12 1
možnosti

Podobně jako pan Jenic s Vámi výjimečně nesouhlasím ...a nějak se pozapomnělo na to, že vězňů z Let využívali k otrocké práci již od roku 1940 Schwarzenbergové... https://a2larm.cz/2014/12/schwarzenberg-by-se-mel-smirit-se-svou-minulosti/

5 0
možnosti

J30i86ř76í 83H59o25r86á82k

11. 2. 2018 19:35

Po hodně dlouhé době s Vámi nesouhlasím. Nechutnost a netoleranci tu rozpoutali akorát někteří jiní politici a media... A srovnávat jablka a hrušky???

5 0
možnosti

Paní autorko - odporujete si: "Trestně stíhat za blbost sice je... celkem blbost, řekla bych, ale na druhou stranu držet ústa a nechat každého žvanit cokoliv, co mu slina na jazyk přinese, je hloupost zrovna tak velká.

Zdroj: https://sichtarova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=648452

Pokud je obojí stejně velká hloupost, tak jsme tam, kde jsme byli na začátku, že? Otázka zní jinak - jaké jsou důsledky stíhání vs. nestíhání hloupostí a nechutností?

Nestíhání znamená, že občas narazíme na blbost / nechutnost a vyřadíme původce z kruhu svých oblíbených autorů. Stíhání znamená vytvoření cenzury a myšlenkové policie ... což je cesta do PEKEL. Stačí se podívat na německou facebookovou (apod.) hysterii. Byl potrestán i kdosi, kdo publikoval fotku jeruzalémského muftího s Hitlerem z druhé světové. To fakt chcete? 8-o

3 0
možnosti