Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

pokud by vše bylo jen na morální úrovni (a nezapojoval se do toho zákon), bylo by nejlepří odpovědí na "bláboly" jejich fundované vyvrácení. v případě veřejně činných by bylo krásné sledovat jejich znemožnění argumenty...

jenomže je tu zákon - místo znemožnění blábolila argumenty se bude chvíli bezobsažně křičet, jaký je to zločinec, a pak ho policie odvede v klepetech (vím, že to tak nedopadne, ale takový obraz to dává - místo argumentů jen výkřiky, jaká sazba dotyčnému hrozí)

nejsem historik, takže neumím moc pátrat po důkazech pro tu, nebo onu stranu, ale zatímco výkřiků jsem zaregistroval plno, tak argumenty žádné.

vedlejším efektem pak je, že děti vedeme k tomu, že co je psáno (kdekoli) , to je dáno (jinak by to přeci zakázali) a taky k tomu, že místo argumentů je potřeba hlasitě křičet.

stranou ponechávám zakleknutí na daňové poplatníky, aby se za jejich peníze mohl možná předraženě vykoupit vepřín - to je téma se svobodou slova nesouvisející.

4 0
možnosti
LB

Tábor v Letech před válkou neexistoval, fungoval od 2. srpna 1942 do 6. srpna 1943. Za tu dobu v něm zemřelo 362 dospělých a 30 dětí v důsledku otřesných hygienických podmínek, špatné stravy a epidemie tyfu.

Z tábora v Letech byly také vypraveny dva transporty do Osvětimi.

11 1
možnosti

Tábor v Letech EXISTOVAL už před válkou! Jak uvádím jinde, byl založen jako ubytovací zařízení pro dělníky pracující na stavbě silnice Mirovice/Oltyně.

V srpnu 1940 se z areálu stal kárný pracovní tábor pro ty, kteří neuposlechli nařízení z listopadu 1939 o zákazu kočování – areál se začal plnit lidmi, podíl Cikánů mezi nově příchozími se v měsíčních výkazech pohybuje od 5 do 25%.

Pak (10.6.1942) byl - na základě nařízení které bylo uvedeno v platnost v Říši – vydán identický výnos o „potírání tzv. cikánského zlořádu“ – a to je časová etapa o které píšete Vy, Leono. Tím zlořádem byli míněni všichni žijící kočovným způsobem života, tedy i ti co nebyli etnicky Cikány – a naopak ti Cikáni, kteří měli práci a trvalé bydliště, do tábora nešli. A museli podepsat revers, že „budou ihned vzati do policejní vazby, pokud projeví nechuť k práci, opustí místa svého pobytu nebo se nepostarají, aby jejich rodiny vedly spořádaný život a aby děti chodily řádně do školy“,

Zdroj a citace: Historikové a kauza Lety.

3 0
možnosti
MH

Mílův blábol je ale reakce na blábol Hermanův, stejně hloupý, navíc předražený.

A trestní stíhání nikde, ani za jedno...

3 1
možnosti
AM

A34d95a25m 20M14a61l82ý

9. 2. 2018 8:44

Ano, ten kdo se chová jako hulvát, kdo je nemorální si zaslouží opovržení. Ten kdo lže a chová se jako idiot, nemůže být ve slušné společnosti oceňován.

0 0
možnosti
JS

Po dlouhé době zcela vzácně R^

2 1
možnosti
KP

Jsem prekvapen, ze se nedrzite veci ktere rozumite a prikladate si polinka k teto honbe. Dostupne prameny nikde nehovori o tom, ze by byl nekdo v tabore v Letech utyran. Ani minuly rezim, ktery se fest zabyval udalostmi z protektoratu tento tabor, mimochodem, jeden z mnoho na uzemi protektoratu nic takoveho neuvadel.

Je samozrejme mozne, ze casem dojde novy vyklad historie k tomu, ze i prosti zlodejickove zavreni za protektoratu byli odbojari.RvRv

17 4
možnosti
ZH

To určitě platí i pro děti, které tam zemřely. Jste dost hustá osoba..:-/

3 7
možnosti
  • Počet článků 686
  • Celková karma 43,34
  • Průměrná čtenost 20154x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články