Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Ale jděte. Za stejno práci stejná odměna. Vše ostatní jsou, sprominutím, žvásty.

2 13
možnosti
PK

A to je, "sprominutím" žvást jak Brno. Správne má byť: za rovnako odvedenú prácu rovnaká odmena.

7 0
možnosti
DB

jako vždy jen manipulace....

2 22
možnosti
MS

"Protěžuje" - ale ale ...

2 0
možnosti
Foto

Osazuje protěžemi. Nebo těží skrz. :-)

0 0
možnosti
MC

R^To levice nedá. Prý už je přežitkem levice - pravice, žena - muž. Levá žena a levý muž to dokáží spolknout, protože jsou leví. Jsou neschopní. Jsou potřební.:-/

1 1
možnosti
JK

Hádanka pro chytré děti: jak velké a převratné ekonomické změny asi ten zákon na Islandu způsobí, když už je tam v praxi víceméně dodržován celé roky, a to dobrovolně? ŽÁDNÉ. Nezlobte se, ale tímhle příkladem nepředvádíte jeho nefunkčnost, ale naopak jeho schopnost za jistých podmínek fungovat. A ne, následkem nebude hrůzný ekonomický sešup, půjde to tam dál stejně jako předtím.

Když tak hezky kafráte na islandské zákony a prorokujete jim zkázu, jistě by stálo za úvahu vědět, co si by si naopak Islanďané mysleli o zářné budoucnosti občanů ČR po seznámení se zákonem a praxí českých exekutorských řízení.

3 16
možnosti
PK

Myslím, že kecáte. Rovnaké platy mužov aj žien tu už boli. Za komoušov ... dopadlo to podľa toho ... okrem iného, samozrejme.

3 0
možnosti
VH

Ano. Snad už jen upozornit na jinou zrůdnou myšlenku: "pozitivní diskriminace". Jako by každá diskriminace (rozlišení), pokud není neutrální, nebyla současně pozitivní a současně negativní.

Ostatně: ono předsednictví v Davosu je krásným dokladem "pozitivní" diskriminace žen a současně absolutní diskriminace mužů.

8 1
možnosti
VH

Copak je na mých tvrzeních nepravdivého (a tedy pro Vás nepřijatlného, pane Kubíčku? Fakta minusem nezměníte ;-(

1 0
možnosti
PN

Myšlenka vychází z lineárního předpoklady schopností. Prostě někdo kdo má 51% je lepší než ten, kdo má 49%. Tuto představu nám vnukly testy inteligence, které končí určitým počtem bodů a hotovo.

Ono jde ale o to, že (i když pominu fyzické rozdíly) ženy myslí v principu jinak. Tím neříkám ani hůře ani lépe. Prostě jinak. Při řešení problému se jim aktivují jiné části mozku. S některými typy problému si poradí v principu mnohem lépe než muži, u některých je to obráceně.

Například u businessu, Víte o jediné ženě, která by založila velkou firmu? Nějakého ženského ekvivalenta Tomáše Bati nebo Henryho Forda? Selfmademani byli výlučně muži. Třeba muži z chudých poměrů. Se spoustou překážek v životě, bez vzdělání nebo s minimálním vzděláním. Přesto uspěli. Jestliže nic takového nikdy žádná žena nedokázala, tak u mne to znamená, že ženské myšlení tímto směrem nefunguje. A tedy mimo jiného že nucené kvóty na ženy v nejvyšších patrech průmyslových impérií ve Skandinávii je zadělávka na ohromný průšivh.

24 1
možnosti
Foto

Těch firem, které založily a vedly ženy, je poměrně hodně, i v českých dějinách.

2 3
možnosti
Foto

hezké bude, až se zakáže běhat, plavat mužům rychleji než ženám v některých sportovních disciplínách. Unisex vpřed.

Jinak ale k diskuzi, zda ženy mají v práci být odměňováni hůře kvůli většinu riziku, že odejdou na mateřskou.

4 2
možnosti
  • Počet článků 686
  • Celková karma 43,34
  • Průměrná čtenost 20154x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články