Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RV

S tím Islandem to máte těžké - oni mají rovnostářství (i ve vztahu k ženám) tak nějak kulturně v krvi. Už za dob Vikingů muži odtáhli na lodích třeba i na několik let a ženy se o všechno staraly. Na druhou stranu třeba mateřská je tam jen 1 rok a z toho se ještě předpokládá, že žena bude doma 9 měsíců a muž 3 měsíce. Kamarádka Němka, co si vzala Islanďana, si vydupala, že bude doma aspoň celý rok - ale pak už zkrátka "musí do práce". Kdyby byla doma s dítětem déle, tak se na ní v tom dvoutisícovém městečku budou dívat jako na povalečku.

Jinak Islanďané jsou tak nějak "středně pracovití" - na jednu stranu ano, to rovnostářství motivaci trochu ubíjí - na druhou stranu v tak malé komunitě se lidé vzájemně furt tak trochu hlídají - tak si (většina) nedovolí moc se flákat (nebo třeba krást). Já bych jim do toho nekecal, stejně jako tak my si do toho taky nemáme nechat kecat. My a oni jsme vlastně 2 různé kultury, i když se to na první pohled nezdá.

7 0
možnosti
Foto

Ještě k tomu Davosu, píše se zde, že v Davosu doposud mohli předsedat jen muži. V roce 2016 předsedali 3 muži a 3 ženy. Toto je zcela zavádějící informace. 2017 předsedaly 3 ženy a 2 muži, z nich 1 dokumentaristka, Pákistánka. Kde jsou ti samí muži. Autorka si nesprávně přeložila informaci, bylo tam více mužských účastníků, ale ne v předsednictví, ale celkově. Letos tam sice předsedala norská premiérka a dislektička, ale také šéfka MMF a IBM, výkonná manažerka Sillicon Valley a další.

4 0
možnosti
Foto

paní Havelková autorce nejde o přesné informace ale aby zaujala a získala karmu od skupinky misogynů a machistů kteří takové logy milují;-)

1 2
možnosti
Foto

Nejedná se o výsledný plat, ale o plat stanovený zaměstnavatelem při nástupu. Do toho jsou započítány prémie, ani krácení za neplnění pracovních povinností. Takže vzorný muž, který se nefláká, může dosáhnout i tak vyššího platu. Nebude to vždy srovnáno na stejnou částku, když by žena promarodila půlku pracovní doby a muž pracoval přesčas. To není účelem zákona. Navíc není pravda, že by se ženy více zašívaly, naopak, v celosvětovém průměru ženy pracují dle Světového ekonomického fóra o 50 minut denně více nežli muži. Tedy o 39 dnů více nežli muži.

1 2
možnosti
PN

autorka nepsala, ze se zeny vice zasivaji. Psala, kdyby se zasivaly...

1 0
možnosti
VK

Vřele doporučuji knihu Robert Merle - Muži pod ochranou ;-D.

3 0
možnosti
Foto

Paní Šichtařová, nekandidovala byste příště na Hrad? Vážně myslím, že by to chtělo kandidátku Vašich kvalit. S 99% procenty vašich názorů na blogu se dá souhlasit.

8 2
možnosti
KK

Zajímavý názor na to, jakou kvalifikaci by měl mít prezident republiky :-)

3 0
možnosti
JR

J83a89n 66R86á90ž

3. 2. 2018 11:30

Důsledkem představy levicových liberálů o rovnosti, bude zákony vynucený stav nerovnosti. Nejenom ve vztazích mezi muži a ženami!

11 0
možnosti
Foto

Moc hezký článek. Nejen proti ženám, ale v podstatě proti celé západní společnosti se to již obrací. Čím více se ženy cpou do funkcí a do práce, tím více klesá porodnost. A bez dětí budou všechny kvóty a sociální rovnost v dalších generacích k ničemu, když nám za humny roste islámský svět a Čína.

28 0
možnosti
TK

Z toho, že se "ženy cpou do práce a nerodí" rozhodně nelze vinit ženy. Byli to muži, kdo zavedli průmyslovou revoluci. Byli to muži, kdo dělníkům dával tak nízkou mzdu, že do práce musely i ženy, aby bylo možné uživit rodinu. Byli to muži, kdo ve světových válkách nahnal "dočasně" ženy do fabrik. Ony se jen přizpůobily. I dnes jen málokterý muž je schopen uživit rodinu se ženou v domácnosti, tak je to prostě ekonomicky nastaveno. Spousta žen by raději byla doma s dětmi a případnou práci měla jen pro radost. Jenže to nejde, takového Chlapa, co by jí to umožnil nesežene. Těch opravdu ambiciózních žen zase až tolik není.

Takže na ně bych opravdu vinu za stávající stav neházel.

6 1
možnosti
TK

Jenže tady nejde o nastolení rovnosti, tady jde o pomstu, trest, kompenzaci, jak chcete.

Představte si, že vy máte zahradu 1000m2, soused má zahradu 1000m2. Jenže soused oddělující plot násilím přesunul do poloviny vaší zahrady a tu přivlastněnou polovinu užíval. Béží léta, vy se bráníte, jenže soused je 100kg vazoun, takže nemáte šanci. Po spoustě let ale soused začne slábnout, nemá sílu vám odolávat a vám se postupně daří plot posouvat zpět doprostřed. A to je vše? To vám bude stačit? Co ta dlouhá léta co neprávem využíval váš pozemek? To je nic? To mu projde jen tak? No samozřejmě že ne, je potřeba se mu pomstít, třeba tím že na oplátku nyní zaberete část jeho zahrady a ještě ho nakopete do zadku.

A přesně tohle se teď bílému muži nejspíš stane.. Jak ze strany žen, tak ze strany černochů, muslimů, LGBT.. Prostě všech, kteří se domnívají, že jim bílý muž něco dluží. A ne, není jich málo.

11 2
možnosti
MJ

Takže je čas jim znovu nakopat?

4 1
možnosti
JM

J86a64k88u10b 21M33a75c58h

2. 2. 2018 22:10

Vše co je vnucováno v podobě zákonů a neodpovídá skladbě společnosti je další deformace. Vrchol v naší televizi byla reklama Norských fondů na rovnost žen.

Jedu v neděli na výlet s kamarádem. Kdo je u dětí? No přece moje žena, jsme si rovni. Vzpomínáte si? No to byla naprostá urážka našich poměrů, byli jsme totiž vychováváni k něčemu pro nás samozřejmému a nedokázal jsem pochopit, kdo dovolil tento blábol vysílat.

8 0
možnosti
JK

Před sto lety byste nedokázal pochopit, proč by měly mít ženy volební právo.

1 1
možnosti
JU

Žena by za stejně odvedenou práci měla dostat stejný plat, to je bez debat. Pokud ale existuje nějaka taková absurdní funkce jako je ministr pro rovnost a sociální věci, je to samo o sobě velký průšvih. Proč? Představte si, že budete ve společnosti, kde k žádné diskriminaci nedochází. O co se bude takový ministr snažit? No samozřejmě obhájit svou existenci, obhájit to, že přece on není k ničemu a že je užitečný. Tak bude za každou cenu (opakuji za každou cenu) hledat nějaký problém tam, kde žádný není a to by v tom byl čert, aby si něco nenašel...Ostatně je to jeho práce. Říkám celou dobu, dejte šanci pseudohumanistům se projevit a oni vás utlučou. Vám samozřejmě karma.

41 0
možnosti
  • Počet článků 684
  • Celková karma 43,37
  • Průměrná čtenost 20213x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články