Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TH

Osobně vidím problém v tom, že ve znovunastupujícím socialismu sílí souboj těch, kdo ostatní živí a těmi, kdo jsou žíveni (studenti, státní zaměstnanci, různí firmy přisáte na státním cecku, neziskovky, školství, z části důchodci). Ti první mejdan nechtějí platit (a není divu, když musí odevzdat 60% svého příjmu) a ti druzí se těch ukradených peněz nechtějí vzdát. Vše je pouze vina socialismu a přerozdělování.

7 1
možnosti
DB

bez studentů a bez školství není pokrok..............ale opravdu chápu, že se někteří chtějí vrátit zpět ke krumpáči, protože ten ovládat dokáží, zatímco se naučit ovládat bagr je pro ně problém...........

ale celá historie lidstva ukazuje jednu zásadní věc..........pokrok se děje pomocí těch kdo myslí, a kdo mají vysokou vzdělanost

0 0
možnosti
ZN

I v demokratických volbách lze zvolit nedemokratického vůdce. To je jasné. Vypovídá to o lidech, kteří tady žijí. Jenže mě přesvědčila jedna hospoda na Silvestra - Zeman je náš, řvali. Mluví jako my, chlastá a kouří jako my, řekne těm nahoře, co si myslí. Je náš, budeme ho volit. Postřílí novináře a uprchlíky. Je náš. Byli sice opilí, ale bylo to v nich. Brali to jako zápas Sparta - Slávie a vůbec neřešili formu týmů. No, ocitla jsem se tam omylem na pozvání, prý abych nebyla sama. Beru to jako dobrou zkušenost, do té doby jsem tuhle společnost neznala a vím, že ji nebudu vyhledávat. Je-li tady většina společnosti taková, tak si Zemana a Babiše plně zasloužíme.

2 2
možnosti

kam to chodíte na Silvestra!

2 0
možnosti
RK

R62u52d20o87l83f 43K30o81n52c

19. 1. 2018 22:39

Nedá mi. "Kolik jmen prezidentů vám zůstalo v paměti v případě Německa nebo Rakouska?" -

nekolik ale jedného nikdy nezabudnu. Pán Rudolf Kirschläger - Rakousko. Keď mu končilo druhé a posledné obdobie národ sám spontánne začal podpisovať petíciu za zmenu ústavy - tretie volebné obdobie pre p. R. Kisschägra !!! Viac asi nemusím písať. Takýto prezident je sen každého normálneho občana normálneho štátu.

0 0
možnosti
PV

No, a ve světle toho jak to vypadá kolem volby prezidenta se upřímně děsím možnosti zavedení obecného referenda. Když dokáže společnost rozštípnout vedví volba kde dohromady o nic nejde, u těch "vážnějších" věcí by to bylo asi celkem maso. Mentalitu Švýcarů očividně nemáme...

9 1
možnosti
JF

J78a18r85d75a 34F89i12c42e36k

19. 1. 2018 18:47

Já bych spíš řekl, že touha po přímé volbě prezidenta byla následkem hnusu, pletichaření a kšeftíků, které předváděli politici dokud tu moc měli. Je dobře, že už ji nemají a měli by jí mít ještě mnohem a mnohem méně, ale to už je jiná, mnohem delší kapitola.

6 1
možnosti

Paní Šichtařová kapku nepochopila smysl prezidenta. Prezident by měl být určitou protiváhou, určitou pojistkou na dodržování zákonů této země. Není to jen kladeč věnců. Kdyby prezidenta volili poslanci, dnešní situace, kdy Zeman jmenuje agenta Bureše premiérem aniž by měl schválenou vládu, by byla mnohem, mnohem pravděpodobnější a častější

9 5
možnosti
Foto

Obávám se, že paní Šichtařová toho nepochopila víc. Její blogy čtu a nestačím se divit.

3 10
možnosti
Foto

A myslíte si někdo, že by Češi (a Moravané atd.) milovali víc presidenta, nebo osvíceného monarchu?

Dost malých vyspělých evropských států podobný systém má a mají pokoj. (Pro rejpaly - mám na mysli konstituční monarchii).

1 1
možnosti
Foto

Jenom aby se nám na Hrad pak nepropasíroval nějaký lžidimitrij.

0 1
možnosti
Foto

Ano, zavedení přímé volby českého prezidenta bylo nesmyslem. Česká ústava definovala naši republiku jako parlamentní demokracii a zavedení přímé volby prezidenta bez dalších změn ústavy bylo protisystémové. Náš prezident plní víceméně jen ceremoniální a reprezentativní funkce a jeho přímá volba vyvolává u mnohých voličů falešný dojem, že volí skutečného vladaře.

Naši politici si jednou ve slabší chvilce řekli: "Lidi chtějí přímou volbu prezidenta, tak jim ji dejme, ať od nich máme pokoj." A teď v podstatě neví co s ní. Je naprostou anomálií, že žádná významná politická strana letos nenominovala svého prezidentského kandidáta a všechny se až do času voleb tvářily, že volba prezidenta je ani nezajímá. Přímá prezidentská volba je pro nás drahým luxusem a stává se z ní pouze jakási reality show.

5 7
možnosti
Foto

A proč tedy partaje nikoho nenominovaly?

3 1
možnosti
FS

Neprozradím koho budu volit. Nepropadám ani nadšení ani skepsi natož frustraci. Budiž, bude zvolen prezidentem kandidát kterého nechci. Nemohu mí k němu a nebudu mít politickou důvěru. Nestojím o něj .... mým prezidentem se nestane. Budu žít až do 28. února v roce 2023 bez prezidenta. Přežiju takovou újmu ? K čemu vlastně, na co potřebuji prezidenta ? Že by mi udělil státní vyznamenání ... tak to nehrozí ani náhodou. Pokud vrátí návrh zákona ... PS bude přehlasován. Zákonodárný poslanecký sbor je důležitý. Soudy jsou nepostradatelné v právním státě. Kdo mě nutí, abych naslouchal jeho blábolům ?

Shrnutí : PREZIDENTA a SENÁT zřejmě nepotřebuji ... bez nich se dá žít.

1 2
možnosti
Foto

ČR a právní stát? Na papíře. Ale ve skutečnosti - viz směšné pokuty pro losenkáře. ;-D

1 1
možnosti
MK

Souhlasím, že přímá volba není pro tento účel moc vhodná - a už vůbec ne tímto dvoukolovým systémem, kdy ve druhém kole dochází k až nenávistné bipolarizaci společnosti.

1 0
možnosti
Foto

Když už přímá volba, tak už dvoukolovým systémem. Tak tomu je třeba i ve Francii, Rakousku a na Slovensku. Dvoukolová volba je obranou proti zvolení extremisticky naladěných kandidátů. Kdyby byla například jednokolová volba ve Francii, tak už se prezidentkou stala i Marie Le Pen.

1 1
možnosti
  • Počet článků 684
  • Celková karma 43,08
  • Průměrná čtenost 20213x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články