Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Zeman s tim bohuzel nema nic spolecneho. Na to jsou jeho prezidentske pravomoci kratke. Pokud k necemu takovemu jako je prolomeni advokatske mlcenlivosti dojde, tak o tom rozhoduje parlament, vlada, po pr. loutkovodici z Bruselu.

13 2
možnosti
DK

I vetovanim zákona může sehrát roli. Jde to zpět do Parlamentu, je to tím pádem více v médiích atd..

3 0
možnosti
VK

Bolševický humus pod hlavičkou Burešlandu. Komu to pomůže ? No přeci ANOfertu.

17 2
možnosti
JK

Jaký je rozdíl mezi "nežvanit a makat" a "držet hubu a poslouchat rozkazy"? To bylo přece jasný ihned po loňských volbách, že tohle nastane. A to jsme pořád ještě na začátku.

24 0
možnosti
JL

Nic nového pod sluncem. Jen je potřeba to dotáhnout do řádného konce. V dobách jakobínského teroru ve Francii, od září 1793 do června 1794, kdy řádil takzvaný revoluční tribunál bylo nepsaným zvykem, že obhájce obhajoval klienta slov: můj klient spáchal ohavný čin proti revoluci a proto navrhuji trest smrti. Jinak šel na popraviště sám. Konec konců něco podobného probíhalo i v našich dějinách a není tomu ani tak dlouho. Ano, pod taktovkou Babiše se dostáváme zpět do 50. let.

21 2
možnosti
JK

Za vším je neuvěřitelná složitost právních norem a překotné přijímání zákonů, vyhlášek, nařízení a dalších norem. Ustanovení si často protiřečí a z toho plynou i rozdílné judikáty v soudní při se není čeho chytit. V té smršti nelze úředníky řádně proškolit a ti pak mají nízkou odbornost a i jasné případy se táhnou u soudu dlouho, právě díky právnímu chaosu. Vyplatí se najmout drahého otrkaného právníka.

Nejde se však cestou zjednodušení právního řádu a daní, ale přenášením odpovědnosti z úřadů na poplatníka. Zejména za poslední 4 roky už to začíná být neúnosné. Sáhodlouhé odstavce ve smlouvách k § 109 zákona o DPH, vyžadování zajištění budoucí DPH, složení hotovosti, bankovní záruka a pod. To významně zatěžuje podnikání a to všechno může být nanic, protože na vás mohou "kleknout" i kvůli jiné firmě se kterou nemáte nic společného, jen je někde dále v obchodním řetězci.

Slovy klasika "výsledek se brzy dostavil" (Dlouhý, široký a krátkozraký,...), přehází se do ilegality, řemeslníci opět dělají "ze známosti" fušky a těžko se shání. Dokonce se chlubil i Babišův skalní příznivce, že si nechal vymalovat za pár šupů bez dokladu a firmy zase navyšují černé fondy na služby a dodávky nefakturované. Živnostníci vám otevřeně řeknou, "co do EET nezadáte, to tam taky není", je jasné že počítač přechroustá jedině to co do něj vložíte, nic víc.

Nezoufám a nefňukám (jako premiér), že je mi ubližováno, jdu totiž volit, a snad zase budu chodit do znovuotevřené hospody a ne jen sice na to samé místo, ale na klubovou párty.

21 0
možnosti
Foto

Konkrétně, u té firmy FAU jsem nabyl dojmu, že jde o podvodníky a nezaplacení daně skutečně hrozilo.

Jestli, ovšem byla nějaká platba vymáhána dvakrát, tak to, samozřejmě, správné nebylo.

6 13
možnosti
JK
JF

V zásadě je pravda co zde píšete. Vážnější je poznání , že do našeho právního systému se vrátili politické procesy . A to včetně vražd , vydírání ze strany soudní mafie. Pokud nevěříte, napište předložím Vám podklady. V naší zemi jsou souzeni za vykonstruované zločiny odpůrci současného systému. Bez jediného důkazu za využití realizace závažných procesních vad. Pokud na toto začnete poukazovat jako to dělám já, za využití zákonných prostředků. Ohrozíte svou rodinu a blízké mimo jiné se pokusili již třikrát mne zabít. A obrana. Jediná. Bez ohledu na ohrožení bojovat dále.

12 0
možnosti
KB

Poněkud jsem nepochopil dvě věty v blogu: ..jen jediný prezidentský kandidát na to reagoval..

..bude-li zvolen M. Zeman prezidentem, bude tomuto návratu do minulosti stále víc umetat cestu..

Myslím, že chybou by mělo být volit VŠECHNY, kteří nereagovali (byť otázkou zůstává, zda pouhá slova budou podpořena i činy), nebo jste si tu poznámku o Zemanovi mohla odpustit, blog je o něčem jiném než o volbě prezidenta.

10 0
možnosti
JD

J68i14r65i 18D28o79b43r26ý

15. 1. 2018 14:54

A navic nevim, ktery kandidat byl proti.

0 0
možnosti
JA

To zbavení mlčenlivosti advokátů neprojde. Co kdyby pak mluvili advokáti AGROFERTu?

9 0
možnosti

Proč si myslíte, že advokáty Agrofertu omrzel život?

2 0
možnosti
Foto

Fakt je ten, že neplacení daní ohrožuje fungování státu a vytváří nerovné konkurenční prostředí. Rozsah trestné činnosti, avizované Kobrou, je alarmující.

Takže pokud je na místě kritika navrhovaných opatření, je nutné okamžitěnavrhnout lepší, férovější.

3 20
možnosti

"Nerovné konkurenční prostředí" vytvářejí především dotace. V tomto případě je neplacení daní pouze marginální problém. Prostřednictvím dotací unikají ze státního rozpočtu desítky a stovky miliard, neplacením daní nepřitečou do rozpočtu jednotky miliard. Co je větší problém, je snad jasné.

21 1
možnosti
  • Počet článků 687
  • Celková karma 43,49
  • Průměrná čtenost 20125x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články