Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MD

Neb to tady mnohym zacina sklouzavat k neziskovkam, o kterych to vubec neni, a tedy at jiz umyslne ci neumyslne 'zemrete nepochopena', davam dodatecne karmu. I pres predchozi vyhrady.

5 0
možnosti
Foto

Je zajímavé kolik lidí si myslí, že pro lidskou společnost neplatí fyzikální a biologické zákony, že sociální inženýři dokáží postavit "nový svět" popíráním přírodních zákonů. Karma. R^

55 1
možnosti
LB

Nebozí lidé pracují pro neziskovky?

Co o těch neziskovkách vlastně víte, paní Šichtářová? Třeba o soběslavské Rolničce, v níž se věnují dětem a mládeži s mentálním postižením a kombinovanými vadami? Lidé, kteří v Rolničce pracují, mají vysokoškolské vzdělání stejně jako Vy, a jejich finanční ohodnocení se pohybuje hluboko pod celostátním průměrem. Vykonávají fyzicky i psychicky nesmírně těžkou práci, kterou by bez osobního nasazení a entuziasmu dělat nemohli. Hluboce před těmito lidmi smekám.

A takových zařízení provozuje neziskový sektor desítky, možná stovky, stejně jako nízkoprahová zařízení pro děti ze sociálně slabých rodin atp.

Pokud by tuto činnost měl zajišťovat stát, přišlo by to daňové poplatníky mnohem dráž. To jako ekonomka nevíte?

Nebo máte jiné řešení, jak se o postižené děti i dospělé postarat? Tak sem s ním!

6 9
možnosti
MD

Neco jako zalozka tri stranek v triisetstrankove knize. Ovsem knihu a jeji sdeleni je nutno chapat jako celek.

4 2
možnosti
Foto

R^ ;-DJako experiment dost dobrý. V reálu to bývá jinak. Vždy se vyskytnou predátoři i mezi těmi, kteří jsou ,,jedné krve". A do každé klece se dříve či později dostane i sem tam nějakej ten kocour. Zákony přírody nelze obejít.Je to přirozená ,,selekce";-)

1 0
možnosti

Máte li k dispozici pouze kladivo, všechno na světě vám připadá jako hřebík.

1 0
možnosti
MD

Dobre, ale ... mame tady stale dve skupiny 'sichtaru' a jednu 'placnutych prdelek'. V pripade lidi tezko uverit prirozenosti mysiho modelu. Co tak se venovat jedne skupine 'sichtaru', ktera poprava prostoru 'placnutym prdelkam' a jejim zamerum vuci druhe skupine 'sichtaru' a velke skupine 'spise nesichtaru'.

0 0
možnosti
SB

Pěkný článek. Ode mne karma.

33 1
možnosti
Foto

M12a11r37t59i66n 32Š45i96k

29. 12. 2017 9:25

Obvyklá klasická a ohraná písnička. Hrozné státy, EU, neziskovky, dotace.... T.j.samá populární témata, nad kterými zajásají davy. Protože mám zřejmě o něco vyšší IQ než myši, nebudu tu s vámi radostně zpívat. Opět, totiž ostatně jako vždy, strašně zevšeobecňujete. Jednak žádný stát není stejný jako jiný, to je snad zřejmé i vám. A opravdu byste nenašla ani jednu užitečnou neziskovou organizaci? A opravdu jsou úplně všechny dotace jenom od ďábla? I např.ty do hromadné přepravy? Jistě, vy jste nikdy nejela dotovaným vlakem ani MHD. Je strašně pohodlné a bohužel i populární hodit všechny do jednoho pytle. Ale buďte v klidu. Těch myší z klece, které se nadšeně rozplynou nad vašimi myšlenkovými pochody, tady najdete jako vždy dostatek. Gratuluji.

7 18
možnosti
JN

Tak nejsme tady na půlročním semináři. Určité zkratky a zobecnění by člověk s vyšším IQ v článku očekával.

16 1
možnosti
Foto

civilizované lidstvo připomíná kvasinky, které "požírajíc" cukr vytváří alkohol, který je nakonec zahubí.

10 0
možnosti
  • Počet článků 686
  • Celková karma 42,12
  • Průměrná čtenost 20154x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články