Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Císař na přání je asi to poslední, oč bych v životě stála. To, že jsem se stala ve svém životě potřetí matkou znamenalo pokles mého příjmu na pětinu - takže jsem si platila chůvu a později soukromou školku (ve státní nebylo místo), abych "mohla něco dělat". Stát mi rozhodně se svým sociálním systémem žádné zřeknutí se odpovědnosti neumožnil.. A za to, že si bere a bral polovinu mého výdělku, což je poměrně slušná částka, očekávám odpovídající služby. Třeba podporu v nezaměstnanosti, když ztratím zaměstnání. Drobné podnikání - to že bych se třeba z člověka se dvěma doktoráty přeškolila přes noc na nezručnou švadlenu a pokoušela se tím uživit, abych ten stát, co mi sežere polovinu příjmu (a to nepočítám nepřímé daně), náhodou neobtěžovala nějakým nárokem? Paní Šichtařová asi žije v hodně jiném světě, než já. Apropó - horečka omladnic - tou páni doktoři v bílých pláštích rodičky nejdříve téměř doslova vraždili ve velkém ( v porovnání s porodními babami), než něco pochopili ...http://www.avicenna.cz/item/ignac-filip-semmelweis-1818-1865-smrtici-nakaza/category/lekar-dejiny-a-my.

0 0
možnosti

Zaujala mě věta o tom, že nezaměstnaní po ztrátě práce míří ihned na pracák, aniž by se pokusili o nějaké drobné podnikání... Bohužel stát k tomu takto vytváří podmínky. Protože "Drobné podnikání" v žádném případě není podporováno. Nic jako podnikání na zkoušku neexistuje, od samého začátku musíte platit sociální a zdravotní natvrdo, bez ohledu na to, že v začátcích je víc než pravděpodobné, že nebudete mít odpovídající příjmy (možná ani žádné, i když budete pracovat až se z vás bude kouřit), ale dost nákladů, a hodně nejistoty. Že si to podnikání musíte vybudovat, a to chce čas, a taky že to je pro stát lepší, než když jen natáhnete ruku. Asi není. Občas mě napadlo, že by stát za lidi po padesátce třeba mohl platit pojištění jak u nezaměstnaných, matek na mateřské dovolené nebo studentů, pokud by začali drobně podnikat, protože všude je plno jakýchsi programů pro podporu zaměstnanosti starších, které ale moc nefungují. Lidé by rádi něco dělali, ale bojí se. Ani se jim nedivím. Začít malé podnikání je pro ně hrozně nevýhodné, aspoň zpočátku, a všechny ty regulace a kontroly to ještě zhoršují. Vlastně se mi zdá, že největší podporou aktivity lidí by bylo nechat malé být, aby si to zkusili, a teprv když vyrostou je zdanit a sešněrovat. To ale stát a jeho úředníci nechápou. Takže problém není v lidech, ty bych za to nekritizovala.

2 0
možnosti

No... máme tam všechna velká témata: sociální stát, domácí porody, očkování, EU...

Ale. Nezaměstnanost se kupodivu hýbe podle ekonomiky a nikoli podle nasazení úřadu práce. Lidé v mém okolí se obávají o zdraví a ztrátu práce. Zdaleka ne každý umí podnikat. Ženy netouží po bolestech při porodu a dávají děti do školek, aby mohly vydělávat peníze, do jeslí děti nedávají, protože je to přece jen brzo, a tak dál.

Ale chápu že kázání o konci světa frčí už tisíce let.

2 0
možnosti
Foto

R57o75m52a79n 30K27o64z68e60l

28. 12. 2017 10:54

Já jsem pořád slýchal, že nezaměstnanost roste vždy za vlády levice....a ono je to trochu jinak.

0 0
možnosti

J57a11n 68D18r72t11i45n33a

26. 12. 2017 22:07

Přestal jsem blogy paní Šichtařové číst, ale dneska jsem udělal výjimku. Nepovažuji bývalého guvernéra banky (M. Singer) za nějaký etalon morálky, ale nedá mi to abych tady necitoval z jeho knihy :

" ... Dávno jsem zlomil hůl třeba nad ekonomkou Markétou Šichtařovou. Vážně jí stojí za to psát, že v Nizozemsku existují města, kde po zrušení všech značek, semaforů a pruhů nastal liberární dopravní ráj? Opět mi stačilo pár vteřin na vyhledávači Google, abych se ujistil, že tam Holanďané ty značky, semafory a pruhy mají.Hádejte co jsem se dozvěděl, když jsem se jí na tento rozpor zeptal? Bingo! Blog je prý jiný žánr ....... I ti nejčtenější autoři své texty vnímají jako žánr, kde se přesnými informacemi příliš zabývat nemusejí. Zvlášť pokud by jim pravda mohla pokazit pointu článku ..... "

4 0
možnosti

Mně stačilo pár sekund na Googlu, abych zjistil, že Singer je demagog. Ty experimenty s odstraňováním značení a světel byly a jsou hned v několika evropských městech a existují na to studie, které potvrzují, že to snižuje nehodovost.

https://www.theguardian.com/commentisfree/2016/feb/04/removal-road-markings-safer-fewer-accidents-drivers

0 0
možnosti

Už jsem si říkal, dobré i když nereálné myšlenky, ale nakonec jsem se dověděl, že zase za něco může EU, tentokrát za naše sobectví...

0 0
možnosti

Vážení, my máme na výběr jen 2 varianty:1. zkusit ještě pár let zachraňovat slabé kusy a pak jsem do kytek všichni viz

Naše civilizace zanikne - předpovídá NASA i Kunc https://stanislavkunc.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=576709 nebo 2. za cenu mnoha individuálních neštěstí zachránit naší civilizaci. Co z toho je víc humánní?

1 2
možnosti

Tzv. ekologickou stopu zanechávají zejména vyspělé státy - takže by se dle Vás měl výrazně snížit počet obyvatel USA, Západní Evropy, Japonska, Jižní Koreje a Saudské Arábie - nebo by obyvatelé těchto zemí měli přistoupit na výrazné snížení svého stávajícího "standardu" (tzn. nejezdit každý v jednom autě sem a tam, nelétat na dovolenou tisíce kilometrů daleko, nejezdit na hory zasněžované umělým sněhem, radikálně snížit množství odpadu atd.).

1 3
možnosti

Zkuste horníkům z OKD říct, že každý je svého štěstí strůjcem a že by se každý měl starat sám o sebe a nechtít nic od státu.

Tedy - pokud máte dost rychlé nohy a dobré starty...

Vaší myšlenkou osobní zodpovědnosti se snadno nadchne zdravý ekonomicky aktivní člověk.

Ale pokud je někdo starý, dlouhodobě nemocný nebo invalidní, už tam ten prostor pro nadšení nevidíme, že?

2 8
možnosti

To jsem tam ale nečetl. Četl jsem tam ale, že se na stát spoléhají i ti zdraví a ekonomicky aktivní.

7 2
možnosti
Foto

R76o13m79a21n 87K30o41z40e83l

25. 12. 2017 11:28

Toto tak dát přečíst známé, která chtěla skočit pod vlak, když jí oznámili, že jí neprodlouží smlouvu. Nebo těm, co snáší šikanu, protože se fakt o práci bojí (pošty, Hyundai Nošovice). Ono to není tak jednoduché, jak píšete.

1 2
možnosti

Paní Šichtařová, vy tady systematicky podkopáváte důvěru v západní křesťanskou kulturu. Jestli se vám tady nelíbí, odstěhujte se do Afriky. Můžete tam žít na stromě, léčit se bylinami, rodit sama, učit děti sama, stát vás nebude buzerovat. Proč asi ti lidi, kteří to doma takhle mají, utíkají do toho socialistického pekla v té zlé západní Evropě? A sobectví není produktem EU, to vám říkám, jako člověk, který žil 34 let v reálném totalitním socialismu.

1 9
možnosti

Jo ten kazdodeni boj mezi levici a pravici.

Ja ziju ve Statech 38 let. Umim ocenit to ze kazdy je zoodpovedny za sebe.

A jak se tady rika; “ Pull yourself up by the bootstraps.”

Ale na druhe strane,ted jsem byl cely rok bez zdravotniho pojisteni.

Byl jsem propusteny z prace pred dvemi roky.

Chodil jsem na interview vsude mozne,pak jsem to konecne vzdal a zacal pracovat jako kontraktor a jsem kuryr,musim si platit svoje dane a zdravotni pojisteni,ktere tady bez problemu ted stoji $500 mesicne je na me.

Ted jsem se minuly mesic prihlasil na Obamacare kde mi bude stat prispivat ale jak asi kazdy vi Donald Trump se snazi Obamacare srusit takze uvidime co bude v novem roku.

4 1
možnosti
Foto

Tak se vraťte domů, můžete tu taky dělat kurýra - a to, co nyní odvádíte na zdravotní pojištění, budete mít u nás jako základní plat.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS