Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

A proto je dobré nenechat se zlákat peněžními ústavy k investování vašich úspor do investičních fondů. Najednou totiž ze dne na den ceny akcií prudce klesnou a vy zjistíte, že hodnota vaší investice, která celou dobu utěšeně rostla, najednou spadla o pěkných pár procent dolů a vy jste místo zisku ve ztrátě (jak se stalo mně v hypoteční krizi v roce 2008).

6 0
možnosti
JR

J76a49n 38R92á78ž

8. 12. 2017 13:11

Dá se zcela souhlasit s názorem, že ke krizi dojde a to nejenom finanční. A je dobře, když na tento fakt někdo stále dokola veřejnost upozorňuje!

Jinak jsou všechny předpovědi, jako kdy asi k této krizi dojde, jaké budou její pravé příčiny, či jaké dopady bude mít na podniky i veřejnost, jen pouhé dohady. Ekonomické zákony donedávna (a v mnoha myslích stále) považované za dogma, dostávají jeden za druhým trhliny.

Argument, že například samovýroba zboží denní potřeby pomocí 3D tisku není v dohlednu možná, neb je tento tisk nepřiměřené drahý, se mi při vzpomínce, že ještě nedávno stála černobílá tiskárna A4 ekvivalent deseti průměrných platů, v poměru kolik stojí dnes, velice úsměvný. Žádný ekonom středního věku, nemůže do svých prognóz zahrrnout dopady změny v prioritách dnešních mladých na budoucí hospodářský vývoj, protože mladým nerozumí a ani rozumět nemůže neb myslí zcela jinak!

Takže jakékoliv ekonomické prognózy se více podobají věštění ze skleněné koule a nedají se brát vůbec vážně.

6 0
možnosti
Foto

Krizi nejlépe řeší války.

9 1
možnosti
JR

J86a32n 40R83á69ž

8. 12. 2017 13:42

Globální válka se očekávat nedá, ale obávám se, že občanským se nevyhneme. Ale i ty jsou efektivně působícím lékem.

2 0
možnosti
Foto

jak nemají být úroky nízké, když se bankovky tisknou po světě jak noviny na rotačkách a je jich v bankách tolik, že nevědí, co s nimi počít?

9 1
možnosti
MH

M54a37r58e11k 17H61r98u42b87y

8. 12. 2017 12:07

Krize prijde, protoze ta predchozi zadnou krizi nebyla. Co slo tak to zasanovaly vlady, coz zabranilo vycisteni trhu. Takze nejaka katarze teprve musi prijit.

12 2
možnosti
JR

J58a14n 51R90á18ž

8. 12. 2017 13:32

Problémem je, že peněz je zdánlivě tolik nejenom v bankách, ale v celém finančním vesmíru, protože nemají fyzikální rozměr. Peníze jsou jen virtuální realitou, ale mají tak jen virtuální, uměle vytvořenou hodnotu. Bitcoin je toho důkazem.

Proto se ekonomové diví, že se obrazně řečeno, mohou tiskárny peněz v Evropě i USA zavařit, ale inflace se nedostavuje. Když se v počítači ECB přidá k jedničce třeba i deset nul a toto číslo se vyšle do světa, co se změní? Nic. Za normální funkce peněz, kdy hodnota měny je úměrná počtu peněz v oběhu, by stovky miliard eur napumpovaných do Řecka, Itálie, ale taky do Deutsche Bank, či vynaožené na sanaci španělského finanačního sektoru, musely zapříčinit ohromnou finanční krizi spojenou s vysokoprocentní inflací a zatím jen zapříčinili změnu nul, se kterými pracují prostřednictvím počítačů spekulanti na burzách a ekonomové centráních bank.

2 0
možnosti
VK

Krize zase přijde, ne že ne. Pak se těším na protažené obličeje těch, co volí Anofert a Zemana. Teď se vezou na vlně blahobytu, ale pak na Kalouska už nebudete moct nadávat. Kdo to odnese?

4 10
možnosti
Foto

krize přijde a bude ještě horší než ta poslední. Pokud ANO bude během ní vládnout a bude se chovat hospodárně a zabrání rozkrádání, tak ji přečkáme se ctí, jako tu poslední.

6 1
možnosti
Foto

Karma. Taky se mi to tak jeví.R^

2 1
možnosti
MM

A tedy co s tím, nebo lépe řečeno, co proti tomu?;-(

1 0
možnosti
KT

Nevolit Drahoše, ale Zemana, vystoupit z EU, napojit se na Hedvábnou stezku

8 2
možnosti
KT

S predikcí blížící se krize předběhli paní Šichtařovou např. N. Roubini, J. Rogers, S. Jen, S. Schwarzman, W. Schäuble, N. Ferguson, D. Rosenberg,a konec konců i ten prokletý G. Soros.

Z tuzemských hájů např. D. Klimeš, nesmí chybět ani P. Kohout,no a taky samozřejmě Pikora

4 0
možnosti
JB

Tedy, podle Vás, nebude žádná?

1 0
možnosti
Foto

A jak se na to připravujete u Vás doma?

A nemáte jakýsi neblahý pocit, že když už, tak za to mohou ekonomystikové jako Vy? ;-D

4 4
možnosti
MT

Zvysil jsem zeleznou zasobu nekazicich se potravin na 14 dni.. 8-o

2 0
možnosti
  • Počet článků 687
  • Celková karma 43,48
  • Průměrná čtenost 20125x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články