Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OU
Uživatel požádal o vymazání
2 0
možnosti
Foto

Další věc k těm daním, dříve si studenti mohli po vystudování vysoké odpočítávat náklady z půjčky, lidé si nebudou moci odepisovat z daní náklady na léčení atp. nyní už nebudou moci a navíc zvyšují daň pro nízkopříjmové jedince z 10 na 12 procent. U nás je daň u osob s nízkými zisky 0. Navíc by ještě chtěli zrušit pokutu pro ty, kdo si neplatí povinné zdravotní pojištění, u nás je povinné taky a v celé EU, v Anglii se zdravotní platí z daní, a tím se jim udělá další díra v rozpočtu. Senát navrhuje trošku jinou verzi, kdy by lidé s nízkými příjmy danili 10 procenty a více by se to odvrstvilo. Co si to ale čtu, tak se mi reforma jeví vzhledem k těm nejchudším vrstvám trošku asociální a naopak hodně vstřícná k velkým korporacím, není to, že proti této reformě psalo pár deníků, ale i dost výzkumných institutů, obecně se domnívají, že těmito reformami mohou tratit více malé a střední firmy na rozdíl od firem velkých, kde se jim to vyplatí. Stejně měly firmy řadu úlev a odpočtů, takže se korporátní daň většinou pohybovala cca kolem těch 22 procent.

1 0
možnosti
Foto

J84i40ř60í 63L17i81b61e70r

10. 12. 2017 10:24

Má to svoji logiku. R^

1 0
možnosti
Foto

Já nevím, americká daňová reforma je složitější, není to jen o snižování korporátních daní. Předpokládá se, že jim to udělá díru v rozpočtu, protože ekonomika patrně neporoste tak rychle, jak se optimisticky domnívá vláda. To by do USA muselo přesídlit hrozně moc společností, a tam danit. Jednotlivci s příjmy na 500 000 dolarů ručně tam budou stále danit 39 procent, do 45 tisíc dolarů 12 procent. Chtějí předejít daňové inverzi, repatriované peníze ze zahraničí by měly být zdaněny nízkou částkou, pak se tam operuje s nějakými 50 procenty ze zahraničních zisků, ale nevím sama přesně, jakým systémem to budou provádět, protože jsem ekonom. Autorka zde píše o několika tématech současně, ale bez nějakého zdůvodnění, proč je současná daňová reforma tak výhodná pro fungování ekonomiky USA a všechny občany USA: Varování BIS přepsala sice relativně správně, ale když už se píše o ekonomice, čekala bych trošku fundovanější zhodnocení.

4 0
možnosti
SS

Krize nekrize. Cim vice clanku, tim vice fotek pani Sichtarove. Nestacilo by vam ty fotografie vyvesit po casem dome ? Tam byste se videla casteji !

6 10
možnosti
ZH

Omluva, to plus je překlep.

4 0
možnosti
JK

Ta banka před rokem 2008 varovala, že bude krize. Nastala krize 2008. Teď upozorňuje, že dnešní situace se opět podobá situaci před rokem 2008. Tak proč by kurňa teď mělo nastat něco, co se krizi v roce 2008 vůbec nepodobá? Sorry, tohle můj rozum nebere.

0 0
možnosti
Foto

Já myslím, že "to" přijde teprve v okamžiku, kdy inflace vyrazí centrálním bankám tiskárničku z ruky. A to nebude dřív než začnou stoupat mzdy. Vzhledem k automatizaci a přebytku pracovní síly to neočekávám v nejbližší době. :-/

2 1
možnosti

Mýlíte se. Stačí, aby se ropa na nějakou dobu vrátila nad 100 dolarů za barel a inflace rázem vyskočí nad 5 %.

0 0
možnosti
RC

Madam tady na nás článek za článkem neustále pouští hrůzu. Snažím se chovat finančně zodpovědně. Řekl bych, že běžný člověk není strůjcem krize a ani se proti ní nedokáže účinně bránit. Měla by se zaměřit na jinou cílovou skupinu. Tam, kde to má význam.

Těším se, až si od ní přečtu nějaký pozitivní blog.

7 3
možnosti
Foto

Měla by se zaměřit na kolegy ekonomy. Tam je čertovo kopýtko.

3 0
možnosti
VB

Konec světa se blíží. Hudry, hudry. Ale je to fakt.

Zmenšeme dnešní dluhoekonomiku, vraťme se k odpovědnosti, a to i za cenu nepohodlí. Jinak ke změně dojde neřízeně a povede ke kolapsu společnosti. Až ten krach nastane, na centrálních bankéřích ani politicích si nic nevezmeme, u Singrů, Tomšíků ani Sobotků se nedozvoníme.

https://vilembarak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=499209

Lidé ke své škodě registrují kolaps společnosti až když probíhá a nejde zastavit. Proto si vůbec nejsem si jist, zda zhroucení současného systému lze zabránit, ale považuji za nutné se o to alespoň pokusit. Slovy klasika. Moc korumpuje, absolutní moc (parlamentu) korumpuje absolutně

https://vilembarak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=467815

2 2
možnosti
KN

Absolutní moc parlamentu ? ;-D

Parlament je pouze prodloužená ruka Tvých sponzorů.

Problém pro Tvé pány, že občas i v parlamentu udělají něco dobrého pro občany, a to se Tvým pánům nelíbí.

Proto ta soustředěná palba na jistě nedokonalou demokracii?

1 0
možnosti
Foto

A kde máte krizi v r. 1909, jejímž důsledkem bylo založení FED, tedy instituce, která zapříčinila krizi v r. 1929.

A největší legrace je, že řešení krize v r. 1909 bylo postaveno na rozšíření hypotekárních úvěrů, které se staly zdrojem problémů v r. 2009.

3 0
možnosti
  • Počet článků 687
  • Celková karma 43,48
  • Průměrná čtenost 20125x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články