Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

To je teda únava, jak jsou lidi pořád stejně blbí, že?

1 0
možnosti
RS

R90u76d83a 57S76l14a60v18í76k

7. 12. 2017 13:20

Vy chcete do politiky?

0 0
možnosti
Foto

Velmi dobře, Markéto R^

Z těch slepých Piňosů, Valentových, Kamínů a dalších si nic nedělejte, podle jimi psaného a především opravdu "dobrých argumentů" jsou to neziskovkově orientované hlásné trouby, které budou tvrdit, že imigranti jsou pro Evropu přínosem i v tom okamžiku, kdy jim budou znásiňovat desetiletou dceru stínat hlavu šestnáctiletému synovi za to, že řekl: Alláh je vůl...

1 1
možnosti

To tady asi nikdo netvrdí. Zároveň si ale leckdo (včetně mne) prostě nemyslí, že řešením problému je vystoupit z EU a začít stavět (resp. obnovovat) dráty na hranicích.

0 0
možnosti
JP

J22a66n 26P64i12ň39o58s

6. 12. 2017 21:40

pani Marketo, stale cekam az se prestanete vezt na mainstreamove vlne nevole vuci EU, migrantum apod. a napisete neco opravdu stiplaveho. Co treba o rasistech, kteri vyhrozuji malym detem? Vypada to, ze pisete opravdu o vsem, ale tomuto tematu jste se jaksi vyhnula. :-/

1 3
možnosti
JJ

J52a68n 61J53e70n46i35c

6. 12. 2017 19:57

Mnoho lidí, co fandí EU nemá ani elementární pojetí toho, co je pomoc a proč se poskytuje. Úmyslně to krapet přeženu, ale přesně to sedí na současné chování EU.

Pokud budeme pokračovat ve stejném duchu v Dublinských dohodách, tak možná ve verzi 10 nebo chcete-li X, bude povinnost, aby každý kdo má 2 zdravé ledviny a je mu více jak 40 let, daroval jednu svoji ledvinu někomu, kdo ji potřebuje. Nebude se zkoumat, jak se potřebný do této situace dostal a jestli je pro společnost přínosem nebo ne.

Zdá se Vám to přitažené za vlasy? No pokud si myslíte, že pomoc je nenároková a dobrovolná, pak ne. Pokud si myslíte, že pomáhat je povinnost a dokonce se dá uzákonit, pak ano. Co na tom, že nás nezajímá chování nepřízpusobivých (což u muslimských emigrantů přiznali dokonce Němci: odhad 60-65%), kteří doma učí děti, že žena nemá stejné právo jako muž, je možno s ní mít sex i když má teprve 9 let a obřízka není nic špatného, podobně jako mnohoženství. Za bílého dne připouštíme bezpráví, chcete-li dvojpráví, pokud není trestné mít více žen, sex s ženou mladší 15 let, obřízku apod. Věřím, že se budou bránit sluníčka, že obřízka je v EU trestná. Pak jen opáčím otázkou, jak je možné, že se to děje jen v GB tisícům dívek. Možná by mohli policajti povídat, jak se dodržuje zákon v no-go zonách a jaká je jeho vymahatelnost. A že těch zón je víc než dost.

Neznám moc zemí, kde by bezpečnost lidí, co platí daně a vybudovali danou zemi byla tak lehce prodána kvůli ilegálním (tedy nezákonně vniknuvším na cizí stát) pochybným existencím. A najdou se i magoři, kterým vadí půlroční karanténa pro ilegály a imigranty. Ale vypadá to, že se asi všichni bezpečnostní experti zbláznili, když považuji ilegalitu a nedodržování karantény za vážný problém. Asi jsem se taky zbláznil...

5 0
možnosti
IB

I51v67o 79B61o56u38š30e

7. 12. 2017 9:42

Vas argumentacni faul se nazyva slippery slope.

0 0
možnosti
PH

Opravdu tak moc stojíte o změnu nálepky z "ekonomka" na "populistka"?

Rv

5 6
možnosti
JV
VS

Stačí si najít definici slova populismus...

"prosazování rychlých a líbivých, ale těžko uskutečnitelných, řešení"

Okamurou nebo komunisty prosazovaný Czexit je typický příklad - rychlé a líbivé řešení, ale když by na to došlo tak de fakto neuskutečnitelné

3 3
možnosti
JJ

J69a40n 54J91e94n70i28c

6. 12. 2017 19:23

Proč? Vám se líbí, jak EU dotace křiví podnikatelské prostředí?

2 1
možnosti
VS

Vážená paní,

To co píšete je velice čtivé, strhující a pobuřující, že to snad ani nemůže být pravda. Trochu jsem si to tedy ověřil a taky že není, proto bych si dovolil upřesnit několik věcí.

Nikdo česku nevnucuje kdo tu má žít. Pokud ta nová legislativa projde, Česko bude mít jen povinnost vzít na sebe část administrativní zátěže spojené s azylovým řízením.

A toto ani ne vždy, ale jen ve výjimečných případech kdy administrativy nárazových států jako Itálie nebo Řecko se zhroutí pod nezvládnutelným přílivem uprchlíků, tak jak se stalo v roce 2015.

A i v těch výjimečných případech stále návrh počítá s výjimkou, že daný stát se z povinnosti vykoupí - tedy že v duchu solidarity finančně přispěje postiženým státům.

Jedná se o zhruba stejný projev solidarity, jako když v rámci boje proti klimatickým změnám dostává Česko nebo Polsko výrazně větší množství emisních povolenek než ostatní státy, a to s ohledem na strukturu průmyslu danou 40 lety socialistického hospodářství.Anebo když miliardy z evropského rozpočtu tečou do Česka na podporu chodu Charity, výstavbu sociálního bydlení nebo transformace ústavů sociální péče na lidštější systém komunitní péče...opět řešení pozůstatků 40 let pod nadvládou Sovětského svazu.

Ne vždy ta spolupráce a solidarita funguje dobře a ne vždy mají malé země jako Česko vliv na to co se rozhoduje, částečně proto že velké Evropské země budou vždy udávat směr - s EU nebo bez - a také proto že to Česko v EU moc neumí...

Ale proč to Češi s EU neumí hrát tak dobře jako třeba srovnatelně velcí Portugalci, Holanďani, Finové anebo třeba též podstatně menší pobaltské státy? Je to proto, že automaticky odmítáme cokoli co je z EU jako blbost a stavíme se na zadní při jakékoli zmínce o Bruselu. Články jako je ten Váš toto jen dál podporují.

Vážená paní, Česko není Island aby si mohlo dovolit ignorovat vše co se děje za hranicemi jeho území. Navíc je to v rozporu s naší kulturní tradicí, a zde si dovolím citovat Zdeňka Svěráka:

"Jára Cimrman byl světoběžník, k

5 4
možnosti
VS

terý někdy kolem roku 1907 pojal myšlenku, že se usadí. Teď šlo ovšem o to, kde. On měl - jak víte - prsty v radiokomunikaci a chtěl se usadit někde, odkud by mohl vyzařovat jeho genius do celé Evropy, čili hledal její střed."

Na závěr tedy apel, buďte více jako Jára Cimrman...

0 0
možnosti
ZH

Najděte si co je to EUROMED nebo Barcelonský proces, na to se pořád zapomíná. Vždyť to co kritizujeme v tichosti běží od roku 1995. Bohužel nám to naši politici zamlčeli již při vstupu do EU.

3 1
možnosti
  • Počet článků 684
  • Celková karma 43,08
  • Průměrná čtenost 20213x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články