Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KK

A co byste dělala, kdyby se situace vyvíjela jinak. Co kdyby obtěžovatel, kterému jste vrazila facku, Vám též facku vrátil? A ostatní osazenstvo jen koukalo do stropu? Jelikož muži jsou již od přírody fyzicky silnější, ne každá žena si troufne se takto tvrdě ohradit.

8 0
možnosti
PN

Nojo, kdyby byly rybky v prdelce. Ne každá potřebuje získat neopětovaným kontaktem jakousi morální převahu po 40 letech.

0 0
možnosti
ŠF

Výborný blog. Mimochodem, pevně doufám, že většina lidí toto téma vůbec neřeší, protože se dokáže s běžnými i méně běžnými situacemi sám (sama) vyrovnat.

1 0
možnosti
ID

Ja jsem obtezovana byla a jako vy, Marketo, jsem se o sebe postarala. Radeji bych vsak, kdyby k takovym neprijemnostem nedochazelo. Na rozdil od vas jsem rada, ze se o tom mluvi. Nemyslim, ze stavim prekazky intimnim vztahum mezi muzem a zenou, kdyz nechci, aby se mi vnucovali muzi z pozice sluzebni nadrazenosti. To je totiz ten nejvetsi hnus.

14 0
možnosti
JP

Ja jsem o generaci snehovych vlocek neslysel. Tady se jim rika curlingove deti. Rodice pred nimi zametaji cesticku zivotem a odstranuji z ni vsechny prekazky.

Sexualniho obtezovani tak jak je definovano v clanku jsem se nejspis dopustil verbalne na skandinavskych kolegynich z prace a ony se tez dopustily sexualniho obtezovani na me. Ovsem za obtezovani to nejspis budou povazovat jen ty soudruzky vyzkumnice.

3 0
možnosti
JJ

J39a63n 28J89e90n26i39c

27. 11. 2017 19:11

Tak si tu čtu komentáře a začínám nabývat dojmu, že to asi hodně souvisí s tím, co má člověk doma. Tento blog mi přijde trefný a skoro bych až řekl, moje krevní skupina. A když to srovnám s ženou, tak je taky spíše ten "jižanský" typ, ačkoliv ten jih není na východ ale na západ - Španělsko. Když tam muž ženě nezalichotí nějakou lechtivou poznámkou, tak je to nenormální :-) Takže tam jsou ženy nejspíše obtěžovány opravdu v 99,99%, ale vůbec to nikam nehlásí :-)

Co mi na metoo hodně vadí je role mužů, především v USA. Je nad slunce jasnější, že pokud by se proti sexuálnímu obtěžování jakkoliv ohradili nebo to dokonce popřeli, tak by tím nejen v následné při zvýšili popularitu údajných obětí, ale stali by se objekty slovního "lynčování". Takže pokorně se omlouvají, nebo se stahují do ústraní a snaží se být neviditelní. Možná to přijde mnoha ženám zajímavé a správné. Ale ze zkušenosti vím, že když se systém vychýlí hodně na jednu stranu, tak při pokusu o návrat do rovnovážné polohy překmitne na stranu druhou. A to by se pak ženám fakt nemuselo líbit.

Takže jsem pro rande a normálnost...

10 1
možnosti
Foto

Osobní zkušenost z Holandska. Kolega a spolupracovník byl žalován u soudu který prohrál a to za následující sexualní obtěžování. Ve výtahu očima svlékal spolupracovnici a ta jej žalovala. Upozorňuji že ve výtahu nebyli sami. Kolega přišel o práci.

0 0
možnosti
PK

I když je možné, že je to celé ještě trochu jinak. Jisté vodítko poskytuje informace, že podle zmíněné studie prý s nějakou formou sexuálního obtěžování má v Evropě během posledních dvanácti měsíců každá pátá žena. Ovšem pozor, v hyperkorektní, rovnostářské a genderem nejvíc posedlé Skandinávii, hlásilo sexuální obtěžování těžko uvěřitelných 80 procent žen, zatímco v rozverné jihovýchodní Evropě je to kolem pětadvaceti procent. Tady něco nehraje:

Ano, tady něco nehraje - každá pátá žena = 20%. Ve Skandinávii 80%, v jihovýchodní Evropě 25%. Kolik je to tedy ve zbytku Evropy, aby to dalo těch celkových 20% ? ;-)

0 0
možnosti
VN

Jsem rád, že jsou stále ještě normální lidé.

4 0
možnosti

P33e34t94r 24Š64v78e11n43d71a

27. 11. 2017 9:21

To je mi tedy překvapení, že jednotlivé osoby mohou mít míru tolerance a tedy pohled na to, co už je sexuálním obtěžováním nastavenou jinde.

4 4
možnosti
Foto

To je strašná blbost, protože nutně i z právního hlediska musí existovat objektivní hranice, kde je normální interakce mezi pohlavími a kde už začíná sexuální obtěžování...

2 0
možnosti
PZ

Wow kdyby jenom byly zensky jako vy tady v USA

Uz to tady je pomalu je nesnesitelny.Kazdy den novy pripad kdy zena byla sexualne obtezovana a vubec to nevadi ze se to treba stalo pred 30ti lety.

Myslim brzy budou muset vymyslet nejakou poradnou brozuru “Jak jednat s zeny”.

8 0
možnosti
VT

a to si stěžuješ, nebo se chlubíš ???? ;-D

0 5
možnosti
  • Počet článků 686
  • Celková karma 42,74
  • Průměrná čtenost 20154x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články