Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

I27v53o 29P68a86t12t78a

4. 11. 2017 22:55

Ekonomka si stěžuje, že nejsou lidi. To je dobrý vtip. Přitom jen sklízíme to, co vláda ekonoma V. Klause zasela v r. 1992. Převzala z vymírajících států EU daňovou a sociální legislativu, která od 1. 1. 1993 sebrala rodičům v nadměrných daních peníze na výchovu dětí! Na to reagovali Češi, na rozdíl od Slováků, bleskově. Mezi lety 1994 - 1996 klesla plodnost žen z 1,7 na 1,2 dítěte/ženu. Od roku 1980 jsme sice pomalu vymírali, ale se zdaněním bez ohledu na výchovu dětí v rodině jsme začali hromadně vymírat. Mezi lety 1996 a 2005 jsme vymírali tempem 60 000 dětí nenarozených do vyrovnané populační bilance ročně. Resumé: dohnala nás s časovým odstupem jedné generace katastrofálně nízká porodnost z let 90. minulého století. Stalo se tak díky tomu, že ekonomové sociální účetnictví neumí. Východisko z toho samozřejmě existuje, mezioborová sociální ekonomie. Musím ale konstatovat, že kapři - ekonomové si sami rybník nevypustí.

0 0
možnosti
PP

Nechápu, jak může soudný člověk podepsat převzetí balíků, které nedostal a nevidí.

0 0
možnosti
KL

a zkusila jste se zamyslet, jestli není nahodou chyba u vas? abyste brzy nebyla stara nerudna bába.

0 0
možnosti
TR

Tady začíná povážlivě docházet k lehké formě schizofrenie aneb neřízená touha psát několik blogů týdně za každou cenu nez ohledu na kontinuitu jejich obsahu.

0 0
možnosti
LS

Hezký den, je znát , že jste byla v ráži. Ano , dobrých , pracovitých , příjemných lidí ubývá i díky míře stresu a jednání okolí. Doba je agresivnější , uspěchaná, lhostejná. Ubývá nejen slušnosti, ochoty , přívětivosti., ale především kvalitních výrobků a i kvality odvedené práce. Bude hůř. Mladí lidé práci rukama neberou Je málo placená. Každý dnes má VŠ a dle toho si shání místo.A ten malý zbytek bez VŠ ? Učiliště nekvalitní, spoustu práce rukama nám tu přebrali Ukrajinci . A na druhou stranu, pokud je člověk přívětivý , milý , svou práci dělá poctivě, tak také občas narazí na človíčka, který není spokojený s ničím. Holt Češi.

1 0
možnosti
Foto

Autorka už několik let káže o přehřátých trzích práce blízkosti tvorby dalších bublin a vyžívá se v tvorbě katastrofických scénářů. Ty se ale zatím nenaplňují. Staví se na stranu chudáků zaměstnavatelů, které mohou jejich zaměstnanci beztrestně využívat, protože je nedostatek pracovních sil. Kolik ale dostane ona žena za svou práci zaplaceno? Kolik balíků musí odnosit a do kolika pater? A kolik tyto balíky váží? Žena může manipulovat dle platné legislativy max. 20 kg při občasné manipulaci, při časté 15 kg. Pokud byly balíky těžší, měla si služba na rozvážku sjednat muže. Nedostatek pracovních míst se může řešit dvěma způsoby, buď zvýšeným platebního ohodnocení, kdy lidé budou motivováni více pracovat, proti čemuž ale autorka v řadě svých článků brojí, ačkoli jsme v platech na chvostu EU, anebo importem levné pracovní síly ze zemí, jako je Bulharsko, Rumunsko, či Ukrajina.

5 0
možnosti
JJ

J11a69n 87J29e67n49i84c

30. 10. 2017 10:27

Tak tohle by mělo být oceněno rudou hvězdou:

"Kolik ale dostane ona žena za svou práci zaplaceno? Kolik balíků musí odnosit a do kolika pater?"

Z toho by měl Marx a Engels úpřímnou radost.

Napadlo Vás, jakou asi musí mít kvalifikaci člověk, co nosí balíky? Jakou má zodpovědnost? Podle toho co píšete, tak zaměstnanec je bezprizorní pitomec, co neví jakou práci bude dělat, netuší, co může a co ne a úplně o vše by se měl postarat zaměstnavatel.

No ještě v minulem století jsem pobýval nějaký čas v USA a po návratu jsem si moc přál 2 věci:

- aby se k nám nesdostal feminismus

- abychom dokázali používat to co nosíme na krku.

Je to smutné, ale oboji se mi nesplnilo. Dnes máme spoustu návodů, které když si čtu, tak mám pocit, že jsem se vrátil do MŠ. No o feminismu je to v bleděmodrém podobné. Škoda. Sice existuje spousta normálních žen, které si myslí o feminismu, že ženám škodí, ale jsou to ty normální, co nemají potřebu se zviditelňovat a bojovat za nějaká pseudopráva, možná lépe řečeno pozitivní dikriminaci. Takže lidí, co nosí hlavu na krku jen proto, aby jim do něj nepršelo je čím dál více.

3 0
možnosti
JR

J28a50n 83R96á65ž

28. 10. 2017 18:49

Jen tak v souvislosti na varování před přehřátým realitním trhem:: Dnes jsem si četl nabídku pražské realitky upozorňující mne na nesmírně výhodné nákupy bytů v prima lokalitách Prahy.

Vybírám: 4+1 v Praze5 75m2 za 10,5 mil., 3+1 v Praze6 65m2 za 9,5 mil , a co tak 2+kk 48m2 Praha 1 za 8,2mil. a jako perlička nabídka bytů přes 100m2 : byt 4+kk Praha 1 za 24,5 mil a 3+kk v Praze 2 za 26,5 mil., či 4+kk na Malé straně 30,5mil.

Zpozorněl jsem a vyhledával další nabídky, ale byt 3+1 cca 65m2 jsem pod 8,5 mil. v zajímavé lokalitě nenašel. Takže marná sláva, zůstanu bydlet tak kde jsem, i když se za socku nepovažuji, ale za blázna abych koupil 3+kk kolem 10 mega, také ne.

Připomíná mi to stav na Manhattanu , kde ceny bytů za poslední tři roky stouply někde i o 300%. To přece musí bouchnout!

7 0
možnosti
DB

proč a co by mělo bouchnout..vždyť vás nikdo nenutí tuto cenu platit.........

v NĚMECKU znám místa rozdělená potokem či řekou....na jedné straně ceny nemovitostí i nájmy naprosto ok a na druhé straně jak nájmy tak ceny bezbřehé.......a tak mám otázku, musíte bezpodmínečně bydlet na Malé Straně? co kdybyste šel o kousek dál...........zde neplatíte cenu nemovitosti ale exkluzivitu oblasti...........

Jiný případ je, když v celém jednom městě nenajdete bydlení za slušnou cenu..........to je pak skutečně problém............

Pokud vím, na Manhattanu se usídlily krom jiného i nejrůznější mafie...a ty mají peněz dost..........a krom toho je to tak, že cena odradí ty, kdo na to nemají.........a tak tam nechodí a neruší.............a vrána k vráně sedá.......ti bohatší jsou mezi sebou..........

problém je spíše jinde a to je rozpad střední třídy.........která vždy byla tahounem celé společnosti po všech stránkách.....a to více méně všude na světě..viz přednáška Elisabeth Warren o kolapsu střední třídy cca před deseti lety...........možno najít na youtube..........

0 0
možnosti
ZH

Pracovní plán kurýra je 1 hodina nakládka na depu + 4 hodiny rozvoz + 2 hodiny svoz + 1 hodina na depu vykládka. Průměrný počet zásilek k rozvozu mimo vánoce je 80 za den. Tedy 80 balíků za 240 minut = 3 minuty na jeden balík, včetně přesunu z předchozí zastávky, zaparkování, inkasa dobírky, předání a případná kontrola poškození zásilky a sepsání protokolu.

Dobrej kurýr to stihne za 10 hodin, průměrnej za 12, ti ostatní za 14. Před vánocemi je standard 120 balíků.

4 0
možnosti
MH

a ? Má to doručit ke dveřím, jinak si to mohu poslat na poštu.

5 0
možnosti
IH

I73g51o20r 25H48e34ř49m59a37n

28. 10. 2017 13:16

Pani ing. Šichtářová , ekonomko, proč nemáte / jak již reaguji někde níže/ splněnu elementární povinnost zveřejňování účetní uzávěrky v OR u svojí společnosti Next fiinance s.r.o. , nicméně případné pochybení ostatních ráda komentujete ? ;-D;-D;-D

(Povinnost zveřejnit účetní závěrku ve sbírce listin se týká podle § 21a zákona č. 563/1991 Sb., zákon o účetnictví, všech účetních jednotek, které se zapisují do rejstříku)

1 0
možnosti
Foto

R10o43m57a97n 32K11o67z37e43l

28. 10. 2017 13:04

Jestli to není tím, že i ta dívka mohla mít špatný den a zaměstnavatelé mají často svérazné představy o tom, že práci pro 4 lidi přece nějak zvládnou i lidi dva a když se zaměstnanci bojí ozvat, tak to vypadá, jak to vypadá.

3 0
možnosti
  • Počet článků 684
  • Celková karma 43,37
  • Průměrná čtenost 20213x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články