Diskuse

Tunel z lithia?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LF

L45u37k53á94š 36F40o36k42t

20. 10. 2017 8:33

Prvně s vámi nesouhlasím.

0 0
možnosti
EK

Mně stále víc a víc připadá, že EMH nikdy žádné lithium těžit nechtěla a nechce. Chce se jen napakovat prodejem akcií a ještě má v ruce memorandum, takže když si najde záminku, že náš stát dostatečně průzkum a těžbu nepodporuje, lze od těžby odstoupit a žalovat stát kvůli ochraně investic. Stačí třeba ten tetřívek. Také je tu možnost, že veškerá svá práva i s memorandem prodá někomu jinému, s tím papírem se dá obchodovat, dokud lithium bude mít nějakou cenu. No a nám nakonec zůstane v zemi.

12 1
možnosti
Foto

No jasné paní Korbelová, vy jste to odhalila. Společnost jen tak mírnixtírnix vrtá tři roky na Cínovci jedná s městem Dubí, do vrtátní vloží 300 milionů. Jinak

memorandum žádnou pasáž o povolení těžby neobsahuj a ani nemůže Povolení těžby je věcí správního řízení, které zatím neproběhlo. Stát si chce memorandem pojistit, že bude mít vliv na budoucí těžbu. Hlavním cílem memorada je, aby lithium bylo u nás nejen získáváno, ale především dále zpracováváno. Tuto podmínku nyní zajišťuje agentura CzechInvest, která už do Česka nalákala například předního světového výrobce baterií A123 Systems. Ten se chystá vybudovat závod na Ostravsku, kde do roku 2021 plánuje výrobu 1,8 milionu baterií ročně. Japonská společnost Central Glass zase v Pardubicích hodlá vyrábět elektrolyt do baterií pro elektromobily. Poslanecká sněmovna ze zákona nemůže nic nařizovat vládě. Takže poslanci se vykecali a tím to skončilo.

2 0
možnosti
JN

Dnes ode mne souhlas a karma. R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 687
  • Celková karma 43,48
  • Průměrná čtenost 20125x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články