Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JC

J75i30ř32í 79C10í36s50a25ř

13. 10. 2017 11:19

"Je suis" také blázen :-)

2 0
možnosti
MV

blazen rozhodne ne, ale ...

0 0
možnosti
TM

Slovensko má v posledních letech podstatně vyšší dynamiku růstu. Ten text není ekonomický, ale ideologický. Nicméně v diskusi o euru je Slovensko irelevantní. Důležité jsou české národní zájmy. A to nikoliv zájmy autorky a investorů, které zastupuje a za které hovoří, ale skutečně národní zájmy. Národní zájem se neměří národní měnou.

5 8
možnosti
VK

koruna nám při ekonomickém vývoji nepřekáží, na tom se shodne většina ekonomů, tak proč se jí zbavovat? máme tak extra páky na řízení ekonomiky a jsme izolováni od ideologického sanování zbnkrotovaných zemí, můžeme si nastavit měnu tak jak nám vyhovuje a ne tak jak vyhovuje německu a francii. vstoupit do eurozóny můžeme vždy, vystoupit už tak jednoduché není...takže argumenty pro vstup jsou také ideologické.

29 2
možnosti
Foto

Slovensko taky usiluje o to být v jádru EU, přitom jsou zavrtaní v Bruselské zadnici až po boty a více v jádru EU už ani být nemohou.

http://neviditelnypes.lidovky.cz/slovensko-co-nam-prinesie-jadro-eu-d5o-/p_zahranici.aspx?c=A170830_203827_p_zahranici_wag

5 0
možnosti
DK

Protože „MUSÍME“ být v jádru EU? Jak na to Bohuslav Sobotka přišel?

Zdroj: https://sichtarova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=628327

A díky tomu, že jsme v JÁDRU EU tak máme druhořadé potraviny plné náhražek náhražek a platy taky tak kvalitní.

8 1
možnosti
JL

Myslel jsem si, že politická ekonomie, po roce 1989, již nemá své opodstatnění.

Samozřejmě, v ekonomii existují různé proudy, ale takhle okatě prosazovat vlastní

politický pohled, na úkor ekonomie samé? Nemám pochyb, že jste v této oblasti rutinovanou osobou, ovšem ta čísla nepřekřičíte. Jediné na co se můžete spoléhat, je

určitá ekonomická negramotnost čtenářů. Spoléhal na to Václav Klaus, Petr Mach a teď na to spoléháte i vy. Doufám, že se vám nepodaří těmito triky, větší část společnosti přesvědčit.

Srovnávejte Slovensko, když jsme stáli na společné startovní čáře. Oni Euro a my, koruna. A potom dělejte závěry!

11 25
možnosti
JM

Ok, čekam nějaké argumenty v číslech. zatím jsem se od Vás dočetl jen nějaká prvomájová hesla...

5 5
možnosti
MS

Ne, že bych horoval pro zavedení eura. Jen v tomto článku postrádám informaci, zda by se po zavedení eura v ČR nějak výrazně změnil v náš neprospěch poměr slovenské chudoby k české. :-)

1 1
možnosti

Domnívám se, paní Šichtařová, že je to na vás, ekonomech:

Začněte počítat "produkt" a Máme se dobře v kategorii Hrubý DOMÁCÍ produkt.

0 0
možnosti

Jsem tak vzrušen !!!

Samozřejmě HRUBÝ NÁRODNÍ PRODUKT.

0 0
možnosti
PK

Slovensko stejně jako Polsko ani v minulosti ani nyní tolik lidí neuživilo resp. neuživí. A oba státy vykazují růst. Už za toho "zlého" socialismu statisíce mířily do Čech. Ačkoliv se tam mohutně investovalo (mnohdy neefektivně). Jen nebo převážně na euro bych to nesváděl.

Dále Slováci mají i přes "migraci" do Čech obrovskou romskou komunitu. Osady, Luník, to tu zatím nemáme, resp. to sídliště v light verzi. Pro Slováky velká přítěž.

Jinak si vedou Slováci lépe než jsem po rozdělení předpokládal. Ale stále to jsou 2 "státy" - zjednodušeně - západní a východní.

0 0
možnosti
PD

P75e21t51r 31D79r48a49p96a27l

13. 10. 2017 8:43

no, nezlobte se, ale také ste jaksi splantala různé pojmy podle toho, jak se Vám to hodí. Ta studie o bohatství bude stejný "přesný součet nepřesných čísel", jako Vámi zmiňovaný HDP. Není náhodou ta míra bohatství u SUI dána tím, že tam sídlí ty největší banky a u USA tím, že tam sídlí ty největší nadnárodní společnost? Jestli je Američan 30x bohatší než Slovák, jak tam mohla vzniknout krize způsobená zhroucením bankovního a hypotečního trhu? No vznikla proto, že tam každý žije na dluh a ty dluhy nebyl schopen splácet, tedy to, co na druhé straně vytýkáte nám. Makroekonomická čísla přece vůbec nevypovídají o individuální životní úrovni

6 10
možnosti
PK

Souhlas. Jak sleduji "práce" pí blogerky, zdá se mi, že úroveň jde od deseti k pěti.

5 9
možnosti
  • Počet článků 686
  • Celková karma 42,74
  • Průměrná čtenost 20154x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články