Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

Ale vzdyt to neni pouze Slovensko, kde se maji lepe nez u nas! Jsou to i dalsi staty ktere jiz prijaly Euro. Napr. Slovinsko, Sicilie, Sardinie, Malta, Kypr, Recko. Tam vsude se vydelava daleko vice, a to navzdory tomu, ze tam neni zadny prumysl a rostou tam jen olivy.

3 4
možnosti
JB

J13a12n 37B86í65l87ý

13. 10. 2017 16:08

sicilie, sardinie - co to je zas státy? malta a kypr jsou miniaturní pseudozemě, a v řecku se mají lépe než u nás?

4 1
možnosti
Foto

Pan parazit to myslel tak, že na Slovensku se mají parazité lépe než u nás. ;-D

23 0
možnosti
PG

P37a90v77e93l 34G52n89i32d73a

13. 10. 2017 13:47

Známá na slovensku vravela, že důchodci mají průměrný důchod 300-320€.

Nájem je vychází na cca 200€, takže jim zbyde cca 3€ na den.

A když jdou do pekárny tak jenom blbý krosan bez náplně je za 1€.

A taky že Slovensko je už prakticky jenom Bratislava. Zbytek země lidi pomalu opouštějí.

13 3
možnosti
VV

Ano, vravela. Ja som pocul od jednej znamej, ze Cesi maji prumerny prijem 8 000 Kc, za rohlik zaplati 3 Kc a za byt 12 000 Kc, takze jsou oz od pocatku v minusu.

Proto nemaji v bavorskem pohranici problem zamestnat ceskeho lekare ci zdravotni sestru.

4 7
možnosti
RF

Já tvrdím, že madam blázen možná není, ale.. Evropská unie byla vytvořena za jistým účelem. Neměl to být prostředek ke zbohatnutí, nýbrž stabilizaci určitých evropských regionů, aby se zamezilo opakování válečných konfliktů, které byly výsledkem ekonomických krizí. Mezi nástroje k uskutečnění těchto cílů patří i společná měna. Stydím se za to, že Česká republika odčerpává evropské dotace, které často končí v kapsách soukromých osob, se zanedbatelným přínosem pro obecné blaho. Po mnoha letech členství v Evropské unii má Česká republika železniční i silniční infrastrukturu v ubohém stavu, průmysl na stupni montoven, zkorumpovaný státní aparát a nesebevědomý národ, který se v dobách nejistoty navrací do náruče bývalých estébáků, kteří využívají strachu k upevnění svých pozic. Nahlížení do talířů ještě ubožejších Slováků opravdu nic nepřinese. Můžeme být rádi, že je v Evropské unii slyšet český názor. Pokud bude rozumný, může se i prosadit a leccos změnit. Ale utíkat je zbabělé..

8 14
možnosti
Foto

Jednak bych řekl, že v EU není mimo řečí Junckera, Merkelové a Macrona slyšet vůbec nic a něco změnit už půjde jen velmi těžko, neb nám bylo Lisabonskou smlouvou prakticky odebráno hlasovací právo. Formálně ho sice máme, ale pokud skutečně o něco půjde, bude se hlasovat kvalifikovanou většinou a ta naše zájmy rozhodně nesleduje a neprosazuje. Ano, tehdejší EHS byla skutečně vytvořena za jistým účelem, usnadnit pohyb zboží a osob. Od toho je dnes na hony vzdálená. EU ovládlo Německo a za snaživého přicmrndávání Francie jejím prostřednictvím provádí svou velmocenskou politiku. Pokud v EU zůstaneme, tak pouze jako vazalové, kteří smějí pouze, s výše zmíněným, tiše souhlasit.

27 7
možnosti
JH

J72a73n 37H48u71r95y59c26h

13. 10. 2017 12:31

Všechny, kteří jakkoliv mluví o případném vystoupení z EU, označil při vystoupení na sněmu Svazu průmyslu a dopravy na strojírenském veletrhu v Brně za blázny a poloblázny.

Říkali to tento rádoby ekonom, bez praktických pracovních zkušeností, celý život žijící z peněz daňových poplatníků, vůdce strany, která neplatí dluhy a jen slibuje a oblbuje lidi, pronáší taková moudra , tak nám dokazuje, že mu není možno věřit.

35 2
možnosti

Máte na mysli Ubohouška S.?

0 0
možnosti
JM

Dokud nebude EU jednotná a její vedení nebude uprednostnovat zájmy svých vlastníách států na úkor těch ostatních, namísto aby se dívali na EU jako jeden celek, je podle mě přijetí eura sázkou do rulety. Může se to povezt, ale také nemusí a šance jsou každý den na jiné straně vah.

To že dnes mají slováci vyšší dynamiku lze jen těžko přisuzovat jen euru, ale i kdyby, oni nemají sebemenší možnost tuto měnu ovlivnit a taky se může stát, že za rok budou chudší než před přijetím eura, stejně tak jako mohou být bohatší než my. Jak jsem napsal na začátku, dokud nebude EU jednotna a nebude přemýšlet nad celkem, Francie a Nemecko si budou primárně hájit své zájmy, tak je to sázka na ruskou ruletu a tou sázkou jsou občaní ČR.

13 2
možnosti
JL

Názor člověka, který myšlenku Evropské Unie vůbec nepochopil. Škoda.

4 2
možnosti
Foto

Aniž bych rozporoval váš text, chci jen doplnit, že možná významnější je dynamika, kterou mají při srovnání např 2016/2012 vyšší Slováci a dále srovnání ukazatele s vyspělými zeměmi u nichž se tato hodnota pohybuje v úrovni 4x až 14x vyšší!!!!!!

Ale to porovnáváme ryze subjektivní ukazatel, proto bych HDP (ač diskutabilní) určitě nezavrhoval.

0 0
možnosti
PB

P87e58t82r 74B93ü57r93g96e60r

13. 10. 2017 13:13

Dynamika růstu ovšem velmi souvisí s absolutní úrovní vyspělosti a výkonnosti ekonomiky. Proto se snadno stane, že země ekonomicky na špici nemají takové přírustky jako státy, s nižší úrovní

0 0
možnosti
KS

K60a89r29l89a 43S93u28c98h75á

13. 10. 2017 11:51

já si překládám názory paní Šichtářové tak, že nevidí jedinou možnou spásu v přijetí eura a v klubu EU, že existuje i jiná možnost

0 0
možnosti
Foto

Jeden na problém nahlíží jako politik, který se snaží udržet v centru dění EU a příliš nedbá na názor občanů. Druhý jako ekonom. Sobotkova kariéra premiéra je naštěstí u konce, ale přiznám se, že bych nechtěl žít v zemi, kde má o všem a výhradně rozhodovat pouze ekonomie.

0 0
možnosti
Foto

Možná, že se Sobotka chystá do Bruselu, kde by mohl prosazovat za úřední jazyk češtinu.

0 0
možnosti
JM

Fajn článek, ale nakonci má člověk pocit, že má konečně přijít nějaký závěr a rozuzlení.... Přijde mi, jako by pulka článku chyběla...

0 0
možnosti
JL

Rozuzlení přijde ve volbách. Pokud se do PS dostanou například Svobodní.

2 1
možnosti
  • Počet článků 686
  • Celková karma 42,69
  • Průměrná čtenost 20154x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články