Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VE

S referendem bych nespěchala. Pokud by bylo teď, tak bychom v EU zůstali a později už by se jen tak neopakovalo. Nechala bych ho v záloze, až jestli budou větší europrůšvihy.

1 1
možnosti
VH

Když se porovná politik s ekonomem, tak ne vždy politik dopadne hůř. Znám jednu ekonomu, která tady na svém blogu stále strašila Řeckem, stále psaka, že krize nekončí, že do půl roka je tady krize daleko větší. Před pár lety doporučovala při investování vyhnout se akciím, nakupovat zlato. Kdo poslechl Marketu, prodělal kalhoty.... ;-D Sobotka má celkem pravdu, ale osobně bych až tak nespěchal, bylo by dobré, aby koruna posílila na hodnotu, která více odpovídá naší exportně úspěšné ekonomice, a s tím posílením, aby se zhodnotily úspory občanů.

6 5
možnosti
Foto

Ono už se Řecko někam pohnulo? Zaplatilo své dluhy? Hospodářsky roste? Vůbec nic milý pane, jen do něj Unie dále leje prachy, jenom už to dělá potichu a bez mediální pozornosti.

16 0
možnosti
KK

Takže kdo má dům a auto na dluh, nemá vlastně nic.

Zdroj: https://sichtarova.blog.idnes.cz/blog aspx?c=628327

Proboha, co to je za ekonomku?Srovnávat cenu domu a auta? Předpokládám cenu průměrného domu a průměrného auta.

To může snad jen blázen, nebo Šichtařová ....

2 14
možnosti
MD

Da se rict, ze zavadet demokracii v okamziku, kdy nemame 'hambugery a colou' lidicky pretvorene k potrebam svym, je hloupost.

0 0
možnosti
LM

Zaujala mne informace o čistém bohatství na hlavu, opravdu jsou na tom Američané tak dobře? Je v tom započítaný i dluh, který by také měli jednou splatit, mystím tím státní dluh? Pokud ne, pak můžeme být z dne na den stejně bohatí, jako Američané, stačí rozdat lidem peníze na úkor státu.

1 0
možnosti
JK

Jsem v ČR od roku 97, okamžitě po VŠ jsem odešel kvůli práci, teď mám pauzu a tak jsem často na SVK u rodiny, takže mám velký přehled jak se kde žije, znám detaily, ne z poslechu, ale osobně. S paní Šichtařovou souhlasím, jen totální blázen bez přehledu může argumentovat, že zavedením eura se Slovákům zvedla životní úroveň. To jistě ano, bohužel ne tímto krokem!! A pak ani zdaleka na Slovensku nejsou takové podmínky, aby byli lidé tak spokojeni se svoji životní situaci jako Češi, zejména mladí lidé, kteří ve velkém opouštějí Slovensko. Nemá smysl to jakkoliv komentovat, je to ztráta času...

28 2
možnosti
JV

Cesi jsou spokojeni?? Vzdyt nekonecne volaji po Czexitu ! Slovaci nikoliv.

0 0
možnosti
JM

J83a55n 26M70a70j27e12r

13. 10. 2017 15:38

No tak ať referendum proběhne – pokud je to taková hloupost, tak si těch pár „bláznů a polobláznů“ řekne svoje, „rozumní lidé“ si také řeknou svoje, a jede se dál.

Naivní představa o tom, že lidé jako dav jsou chytřejší než jednotlivci. Svěřit rozhodnutí o směřování státu na dlouhé roky okamžité náladě z velké části hloupého a ovlivnitelného davu... Četl jsem vaše články a myslel jsem, že jste už životem trochu více "poučená", toto bych čekal od nějaké studentky. Přikládám pár citátů k zamyšlení. V populární formě vám vysvětlí Sir Humphrey Appleby v seriálu "Jistě, pane ministře" a "Jistě, pane premiére" proč je přímá demokracie nesmysl. Výsledky davu vidíte v naší prezidentské volbě a ve Velké Británii. David Cameron asi "Jistě, pane ministře" a "Jistě, pane premiére" nikdy neviděl.

1) Děsím se davu, je nejkrutější a nejhloupější ze všech přírodních živlů. Karel Čapek

2) „Inteligence je dar natolik vzácný, že ti, jimiž se toho daru dostalo, jsou neustále diskriminováni obrovskými davy pitomců, kteří jsou všude kolem.“ John Irving

3) „Ten, kdo následuje dav, se obvykle dál než ostatní nedostane. Ten, kdo chodí sám, se pravděpodobně ocitne i v místech, kde ještě nikdo nikdy nebyl.“ Albert Einstein

4) „Jestliže dav někoho nenávidí, je třeba, dříve, než jej odsoudíme, dobře uvážit, proč je tomu tak. Jestliže je dav někomu nakloněn, je třeba rovněž, dříve než si učiníme úsudek, dobře uvážit, proč je tomu tak.“ Konfucius

5) „Když moudře promluvíte k davu, zatleská vám jen pár intelektuálů.“ Adolf Hitler

Zdroj: https://citaty.net/klicova-slova/dav/

8 9
možnosti
VO

A kdo půjde za týden volit? Bude to ten stejný "hloupý a ovlivnitelný" dav, který rozhodne o směřování státu na dlouhé roky. V čem je tedy rozdíl? Je dav dostatečně chytrý zvolit politiky, ale hloupý vyjádřit se ke konkrétní otázce?

16 3
možnosti
VB

V49i87l20é57m 28B60a68r97á80k

13. 10. 2017 15:17

Jste trapná se snahou o neustálé provokování. Člověk je chytrý, ale lidé jsou nebezpečná zvířata. Takže dav manipulovaný populisty by jej dovedl kamkoliv, tak jako dovedli Velkou Británii k brexitu.

5 15
možnosti
PB

Jsem trapnej, jsem trapnej, jsem trapnej...

Klika, že nejsem jediný. :-)

0 1
možnosti
ZH

Když se zeptram Slovaka na názor k Euru, je nadsen ze ho mají. Cisla taky hovori vcelku jasne. Pani Sichtarova, vy uz se dlouho nereprezentujete ekonomicky, ale ideologicky a samozrejme pisete v zajmu vašeho Next Finance. Rad bych diskutery upozornil, ze názory pani Sichtarove musí brat jako vyroky v zajmu Next Finance, které pani Sichtarova reprezentuje. Stacilo jak se hrube sekla s vestenim kolem zasahu CNB, kdy tvrdila svým klientum, ze zadny nebude a jaky kolotoc kolem toho udelala, když k tomu doslo, aby si omluvila vlastní selhani.

10 14
možnosti
VO

Přijetím Eura bychom ztratili poslední a velmi důležitý element státní suverenity. Nyní v dobrých časech se třeba může zdát, že by nám přijetí Eura prospělo, nemůžeme ale tušit, jaká bude situace v budoucnosti, a v případě problémů bychom neměli žádnou možnost výrazněji zasáhnout do monetární politiky vlastní země (snad kromě zpětného přechodu na korunu).

24 6
možnosti
VB

V31i74l24é40m 55B45a53r38á57k

13. 10. 2017 15:18

Kdo je to my? Vy ani já to nejsme. K mému ani vašemu prospěchu nikdo zasahovat nebude.

2 0
možnosti
  • Počet článků 686
  • Celková karma 42,80
  • Průměrná čtenost 20154x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články