Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

....nejen podle Sobotky. Přečtěte si svou knihu a staré články - nevyšlo Vám vůbec nic z Vašich předpovědí a strašení. A Slovensko? Bylo vždy zaostalejší, ale nyní nás zcela jednoznačně dohání, možná už předhání.

1 5
možnosti
KL

ano, a proto v nasem 9-ti clennem tymu byli v lednu 2 slovaci a nyní jsou 4. ale mozna je to jinak a naší kolegove jsou jen slovensky odpad, který tam není konkurenceschopny, tak jdou aspoň k chudsim sousedum sbírat zkusenosti nez sedet doma na podpore. slovakum jejich rust preji, ale v zadnem pripade si nemyslim, ze by za nim stalo prijeti spolecne evropske meny. pokud země nemá lidi schopne a ochotne pracovat, pripadne nejake hodnotne prirodni bohatstvi, muze si uspořádat vecirek jako recko, ale z dlouhodbeho hlediska nedopadne dobře at s eurem ci bez nej.

10 0
možnosti
Foto

..., po zavedení € zákonitě dojde k zaokrouhlení cen...., že by šlo to zaokrouhlení dolů to asi těžko že?? ... (takže zdražení - každýho rohlíku..chleba.... ) Pokud si ještě pamatuji tak to tak bylo i Německu... , a že se tam reptalo o tom se u nás moc nemluvilo. Dojde taky k přepočítání důchodů a mezd..a bude hodně záležet na kurzu , který v té chvíli bude, každy by si přál něco jiného.. ten kdo má dluhy bude chtít jiný než ten kdo má peníze v bance.... a protože se přechod bude dělat zejména pro podnikají sféru tak bude kurz patrně (vyšší) takový, že důchody(kurz 27 na 10000 = 370 €; kurz 25 = 400€, )se sníží, ale sníží se i naně naspořené peníze v důchodových fondech.... a poškodí se tím všichni střadatelé.... a závěr ještě se nám taky přepočte státní.dluh .a to bude teprva palba.... nevidím nic výhodného na přijetí € ,protože za tím jsou ještě dluhy jiných států ... pak paní Šichtářová zmínila.... pro € jsou lidé neznalí ekonomie ... vlastně jen vývozci zboží za hranice .. je to můj nazor a nikomu jej nevnucuji

7 0
možnosti
IB

I90v49o 67B25o63u14š17e

16. 10. 2017 6:11

Pamatujete si, že v Německu byly uváděny rok ceny jak v markách, tak v eurech?

1 0
možnosti
JP

Jen se divím že ten magor sobotka ještě chce do něčeho mluvit,To mu nestáčí jak prodal OKD a zašantročil byty.Táhni socane a přihlas se na úřad práce.

18 2
možnosti
AD

Paní Šichtářová by měla se svou inteligencí navrhnout některému ze Spojených Států Amerických vystoupení z USA!

Rovněž porovnávání bohatství Slováků a Čechů nic neříká. Čím dále na východ je životní úroveň nižší. To je dáno historicky a společenským vývojem! Češi se také ve srovnání s Němci cítí hůř!;-);-(:-P

5 14
možnosti
VK

tohle je samozřejmě nesmysl, češi se ve srovnání s němci cítí hůř jen díky sovětskému vlivu po 2. světové válce, když se podíváte na životní úroveň mezi válkami, tak jsme na tom hůře nebyli, ten rozdíl je v tom kdo padl do americko-britské zóny a kdo do sovětské. A japonsko je o hodně více na východ a daří se jim dobře, podle vaší logiky by se jim mělo vést špatně.

17 0
možnosti
TV

T71o81m60a75s 46V15r21l40i54k

14. 10. 2017 15:42

Sobotka to chce, bo mu to Agela rekla. Hloupy neni a po volbach se bude kralovsky placeny post ve strukturah EU hodit. To bez Nemecka nepujde.

6 1
možnosti
KM

Řekla bych, že nazvat někoho bláznem znamená, že už nemám jiné argumenty, že jsem inteligenčně pod jeho rozlišování či nemá, co by řekl. Ty argumenty, zda se máme či nemáme dobře, lépe či nejlépe atd říká proto, že je podle mne vytržený z reality. Vemte to tak, že od ukončení studia na práci nesáhl a pohybuje se neustále ve vysoké politice, kam vůbec nemůže dosáhnout nějaký problém občanů. On vidí jen to ,co vidět chce, úspěchy své vlády , své nepřátele a není ani už schopen něco zhodnotit jinak. Na Slovensku se podle mne - jezdívám tam- mají opravdu (obyčejní lidé) daleko hůře než u nás, je nižší životní úroven, platy, vzhled měst a vesnic. Jejich platy se často rovnají našim důchodům, vyšší mnohdy nejsou. Takže Eurem to není. Vystoupit z EU možné asi nejde tak rychle, ale měnu přece přijímat nemusíme. A možná by se dala udělat nějaká odluka, že by zůstala jen ekonomická spolupráce a nic jiného. Smlouva, kterou jsme kdysi podepsali , obsahovala zcela jinou realitu než je ta, která je ted. Proč bychom ji nemohli zrušit. nejde přece o manželskou smlouvu, kdy se zavazujeme následovat někoho v dobrém a zlém až do smrti. Leda, že by se bral příklad ze Sovětského Svazu ,se kterým jsme taky chtěli být navěky.

15 0
možnosti
PB

Souhlas se závěrem Vašeho blogu.

Jasně, že lze každou smlouvu (třeba i manželství :-) ) vnímat (a dodržovat) v kontextu, který v tom kterém okamžiku je možno vnímat jako relevantní.

Docela mi byli sympatičtí Piráti (s velkými výhradami), ale když Bartoš v poslední TV diskuzi na Barandově řekl, že musíme akceptovat náš dřívější závazek k přistoupení do EU zony, tak jsou pro mne již zcela nevolitelní.

Ta argumentace nějakými dřívějšími závazky je tak moc hnusná.

Vždyť "ONI" nám stejně budou vysvětlovat, že je třeba být flexibilní, až se jim to bude hodit.

3 0
možnosti
AV

Podle mého názoru je taky blázen každý, kdo chce vystupovat z EU a odmítá euro. Ale na druhou stranu to jsou jen akademické úvahy, protože je úplně jedno, jestli z EU vystoupíme nebo tam zůstaneme...

Je to stejné, jako kdyby se pí Šichtářová rozhodla vystoupit ze svazku manželského s p. Pikorou. Vzhledem k tomu, že spolu mají pět dětí a hodně společného, by už stejně nikdy její rozhodování nebylo svobodné.

A to euro? To je podobný případ, jako když se partneři, kteří spolu x let žijou a mají spolu děti, rozhodují, zda se vzít nebo žít dál na hromádce. Ať euro přijmeme nebo ne, stejně se podle něj budeme muset řídit a rozhodovat, takže to nakonec vyjde nastejno.

2 8
možnosti
VK

analogie kulhá na obě nohy, nevyjde to nastejno. Ale pokud bych akceptoval vaší tezi že to je jedno tak proč ho teda přijímat? :-)

9 0
možnosti
Foto

Jsem tedy taky blázen a nestydím se za to. Za mne karma R^

17 0
možnosti
FZ

Proč ne referendum,ale celý život jsem pracoval s lidmi a spousta z nich si nevidí ani na špičku vlastního nosu.Budou volit komunisty a STBáky ,dokážou se zadlužit až k osobnímu bankrotu,spousta z nich nikdy pořádně,nebo vůbec nikdy nepracovala a zřejmě nejsem demokrat ,protože představa že tihle lidé (a dle volebních preferencí je jich nejméně 40%) budou rozhodovat o budoucnosti mojí,dětí a vnoučat mi obrací žaludek naruby.

5 3
možnosti
Foto

Slováci dle statistik vnímají své členství v EU pozitivněji nežli my Češi. Nedávno jsem mluvila s kamarádem Slovákem a chválil si euro. Článek mi připomíná mozaiku nesourodých témat. Jednak reflexi ekonomické situace ve vztahu k euru a vystoupení z EU, tedy konec společného trhu, zavedení cel atp. Už i nejvíce euroskeptická strana ODS ustoupila a prof. Fiala sděluje, že ke členství v EU není výhodná alternativa.

4 9
možnosti
AB

A72d80a16m 66B53í23l23e52k

14. 10. 2017 7:14

nejvíce euroskeptická strana? Vy asi politiku moc nesledujete, že...

9 1
možnosti
  • Počet článků 686
  • Celková karma 42,74
  • Průměrná čtenost 20154x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články