Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JW

Když Sud. němci chtěli v r. 1918 využít práva národů na sebeurčení, vyhlášené W.Wilsonem, tak do nich česká armáda střílela ostrou municí. Téměř stovka mrtvých. Ale to bylo v pořádku, to Šichtářová nevysvětlila.

4 7
možnosti
TB

To poměrně dost mícháte jablka s hruškami. Sudety byly vždy součástí Českého království, potažmo pak státu. Němci se tam pouze postupem času stěhovali....Katalánsko je národ na svém území, se svým jazykem, už teď má autonomii...takže je to zcela odlišný případ ;-)

3 2
možnosti
KS

K66a80r82l93a 74S77u96c60h83á

2. 10. 2017 10:49

přes všechny nedostatky, které má tento blog, má autorka pravdu

4 4
možnosti
OF

Asi jde o peníze, že ? Katalánsko se podílí na tvorbě HDP největší mírou a dostává jen polovinu. Je to jako v 50 až 80 letech u nás, kdy severní Morava se podílela ze 40ˇ% na tvorbě HDP, přesto měla poloviční dialyzační kapacitu/ třeba/, cesty ,po kterých by Pražák nejel ani na kole ,mamulovky / pracovní soboty , jen pro Moraváky /. Jasně, měli jsme vyhlásit referendum a žádat odtržení českého a i polského Slezska a připojit se k Německu, měli bychom dnes německé důchody a mohli číst

Schillera, Goetheho a Kafku v originále , nikoli vaše pražské bludy.

Je už obsazeno místo ředitele rádia Jerevan ? Mohly byste se přihlásit do konkurzu.Rv;-D;-D;-D

2 4
možnosti
RW

Noty z Bruselu už samozřejmně přišly, jen nejsou určené ke zveřejnění ovčanům...

Pokud se Katalánsko odělí od Španělska - co by následovalo? Španělská ekonomika, která má dlouhodobě velké problémy se propadne a budou na stole dvě řešení - buď jít Řeckou cestou, ale ani Německo nemá na to trvale udržovat dvě zemně a španělští občané jsou na tom dnes hůře než byli Řekové v době propuknutí krize takže nemají moc kam padat. Druhá cesta, která by pro Španělsko byla jednoduší a pro občany přijatelnější, je vystoupení z eurozóny a to je pro Merkel/Macron/Junker mnohem větší strašák, než případní mrtví v Katalánsku. Rád bych se mýlil, ale EU udělá cokoliv aby podpořila Španělskou vládu a zabránila odchodu Katalánska.

10 1
možnosti
Foto

V Listopadu 89 šlo hlavně o peníze a ve Španělsku je to stejné. Proto se elity nevyjadřují vždy totožně, vyjadřují se tak, aby maximalizovaly svůj zisk. Divím se, že to jako ekonomka nevíte.

2 6
možnosti
Foto

,,Déja vu: 17. listopad 1989, aneb když policie jde proti vlastnímu národu"Déja vu se naplní, až bude EU armáda pod jednotným velením. Pak jistě nebude ,,internacional. pomoc." OPĚT PROBLÉM, čímžto se spíše naplní odkaz, ovšem srpna 68. Listopad 89 není ten ,,správný příklad", tam byli ,,naivkové" dovedeni cíleně pod obuchy, aby s to ,,hlo", a pak se vše pod heslem o pravdě a lásce mohlo obalit sametem;-)

0 1
možnosti
MD

Znalci ceske mentality napsali pro 89 scenar na miru a nakonec i odvedli dobrou rezijni praci. A ani herci nezklamali. Jen toho Vaclava nepozvali, protoze kdyby mel delat cest svemu jmenu, museli by mu natlouci.

1 0
možnosti
JS

Co se tam stalo je průser, ale že za to může EU to je moc..

5 9
možnosti
ZB

Jste opravdu komická.Srovnání s Británií je opravdu vtipné,část Kataláncu,ve skutečnosti je to tak pul na pul,nehlasovalo pro to,aby Katalánsko odeško z EU.Srovnání s naším 17.listopadem,už je vyloženě trapné.To je opravdu v Katalánsku totalita,proti které je třeba vyjít do ulic...?Skoro bych řekl,že katalanští politici jsou na tom stejně jako brexitáři,plán B jim zcela chybí...

6 21
možnosti
TB

pokud vám centrální vláda neumožní svobodně se vyjádřit k otázce na právo sebeurčení v řádně konaném referendu, tak ano, taková vláda jedná totalitně....Katalánci jsou vlastní národ se svým jazykem, mají autonomii, tak mají právo rozhodnout o tom, zda chtějí setrvat ve Španělsku, nebo jestli chtějí samostatnost ;-)

9 1
možnosti
  • Počet článků 684
  • Celková karma 43,16
  • Průměrná čtenost 20213x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články