Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Proč si optimisticky myslíte, že to nemůže skončit evropskými tanky v Praze?

6 1
možnosti
Foto

Nebo našimi pod německým velením. :-)

6 0
možnosti
SB

Většinou si přečtu vaše články a jsem jimi opravdu potěšen, ale dnes vám budu oponovat.

Nemáte pravdu, že dnešní EU již není tou EU, do které jsme vstupovali.

Ona je naopak přesně taková. Rozdíl není v tom, že by se změnila v reálu, nýbrž v tom, že dnes je její podstata mnohem lépe vidět.

Patřím k lidem, kteří hlasovali v referendu proti vstupu. Vycházel jsem z obecné úvahy, že kdo slibuje nemožné (rovnost malých a velkých národů - to považuji za utopii), ten nakonec nesplní ani možné (přijatelnou nerovnost).

18 1
možnosti
TB

Já myslím, že v tomhle trochu nemáte pravdu. Když jsme vstupovali do EU, tak to bylo společenství suverénních států. Teprve Lisabonskou smlouvou se to diametrálně změnilo a touto smlouvou ztratila ČR svoji suverenitu, protože nyní se jedná v podstatě o EU federaci a my jsme jen jednou z federativních zemí EU. Tam byla ta největší podlost od EU, že schvalování Lisabonské smlouvy národními referendy zatrhli a nechali to ratifikovat pouze parlamenty jednotlivých zemí....Kdy jindy by měli lidé rozhodovat v referendu, než v tom momentu, kdy se jedná o suverenitu jejich země?

16 1
možnosti
PN

Obávám se paní Šichtařová, že si to představujete jak hurvínek válku. Toto co píšete je totiž přesně to, čemu by měli lidé věřit. Zajistit migranty na území ČR (nebo třeba Rumunska) je pouhá technikálie a ještě k tomu řešitelná poměrně snadno. Stačí odebrat otisky prstů, evidovat je na centrálním úložišti s tím, že tento konkrétní uprchlík patří do ČR a nikde jinde prostě dávky nedostane. Takže ano, přes Schengenskou hranici sice bude moci odjet od Německa, tam ale když se přihlásí o dávky tak mu zdvořile sdělí, že na ně má nárok pouze v ČR. No a navíc ti s Německými dávkami budou raději bydlet v Praze, protože tam s dávkami z Německa budou mít vyšší životní úroveň.

Nicméně není pravdou, že jediná šance je trvat na nulovém přijímání uprchlíků. Existují i jiné postupy, které si dovedu představit. Například prohlásit, že uprchlíkům nedáme sociální dávky, ale jak je máme rádi tak jim rovnou nabídneme práci. Otevřít nějaký velký kamenolom jako státní podnik, vedle postavit z obytných buněk sídliště a umožnit jim pracovat za českou mzdu. Ze mzdy se jim strhne nájem v onom buňkovišti a co zbyde je jejich. Vedle otevřít supermarket, kde to mohou utratit dle své libosti. To bych chtěl vidět, kolik by jich přišlo do ČR, kde by je čekalo sice bezpečí, ale také práce v lomu a nízká mzda. No a vytěžený kámen je cenná surovina, takže by to mohlo být celé i ziskové nebo s minimální ztrátou.

31 0
možnosti
Foto

Hlavně, že to funguje. Různých identit jsou fůry.

0 0
možnosti
IB

I80v64o 94B67o96u59š23e

8. 9. 2017 8:15

Proc pokuty, stacilo by presunou z Nemecka do CR vsechny azylanty, kteri se do toho Nemecka dostali pres CR.

1 0
možnosti
JK

ty jsi filuta ;-) jen ti uniká, že migrant, vstupující na naše území, vstupuje z jiné země; takže při použití tvé finty by migranti následně skončili na Slovensku, v Rakousku, Polsku....?

3 1
možnosti
  • Počet článků 686
  • Celková karma 42,69
  • Průměrná čtenost 20154x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články