Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

ovšem, teď se láme chleba: podvolíme se v duchu teze: všichni se rozpustíme v evropském moři, vzdáme se svých národních představ, nebo se nepodvolíme s tím, že se chceme držet naší národní mentality a našich poředstav o tom, jak se má žít na teritoriu, které stále považujeme za své. Evropa se nám snaží vnutit, že naše teritorium už nám nepatří!!!!!!!!!!! Nebo že nám patří podmíněně....

Na to je potřeba říct kategoricky: NE. Tohle s vámi hrát nebudeme.

ma ́darská cesta je jasná, nemusíme nic svého vynýšlet, jak je českým zvykem

31 1
možnosti
Foto

My pořád máme absoltní rozhodovací pravomoc o tom kdo a co půjde na naše území. Evropský soudní dvůr jen řekl, že ten kdo chce být v EU musí respektovat většinové rozhodnutí EU.

Nic nám nebrání zkusit ostatní země přesvědčit, že kvóty, dotace, větší integrace či cokoliv dalšího je špatně, ale to se nám jaksi nedaří. Když se nám to nedaří tak máme právo po vzoru GB z EU vystoupit.

Máme tedy zcela rozhodnutí ve svých rukou. nicméně pokud chceme být v EU tak musíme respektovat to, že v případě rozdílných názorů rozhoduje většina.

Když už tak zmiňujete tu svrchovanost v otázce kdo k nám příjde-předpokládám, že to právo mají dle vás mít všechny země. Co navrhujete pokud se ostatní okolní země dohodnou, že kverulanty jako jsou Češi na svém území nechtějí a nechtějí na svém území ani naše výrobky.....nebo je nechtějí bez patřičně vysokého cla abysme se nemohli podbízet levnou pracovní silou? A nechtějte nám namluvit, že po vystoupení by naše pozice byla při vyjednávání s EU nějak silná-i ekonomicky a počtem obyvatel násobně silnější GB tahá za kratší konec a vypadá to, že za obchodování s EU bude platit pořádný balík.

4 37
možnosti

Je směšné, aby se "většinou" oháněl člověk, který tu pořád řve, jak většina občanů nemá právo na rozhodnutí a "hlavně žádná referenda o čemkoli".

26 2
možnosti
OF

Moc bych to Polsko nechválil.My polští těšínští nacionalisté čteme i polské zprávy.

Jen si představte, na třech kuřecích farmách v Mazovsku objevili ve vejcích fipronil !

A Mazovsko , to je Varšava.Jak to, že toho nejsou ještě plné noviny a servery !

Někdo tady zaspal / Babiš ? ;-D / Už se těšíme na ty nadávky, my polští těšínští nacionalisté jsme z 90% masochisté.

A co si myslíme o imigrantech ?kdysi bylo heslo: " Něco /už nevím co/,do každé rodiny.A co tak " Araba do každé rodiny?".;-D

0 11
možnosti
SB

Ondro, už někdy jsi trapný.

Tady nikdo Poláky nenapadá, tak proč ironicky píšeš o polských nacionalistech?

10 0
možnosti
RH

Argumentace o škodlivosti dotací je takový kolovrátek.

* ti co poukazují na škodlivost vysvětlují, že "je lepší nechat lidem peníze, než je sebrat a rozdělit mezi ty co si je umí rozebrat".

* ti co poukazují na prospěšnost vysvětlují, že "díky dotacím se postavilo to a tohle na což by nebyly peníze protože by se to neuživilo, a navíc jsme příjemci".

Nemohu se zbavit pocitu že je vše jinak. Možná přijdeme o dotace. Ale pochybuji že nám díky tomu někdo sebere z peněženek méně ;)

4 0
možnosti

Z peněženek se sebere, ale jen těm, co nejvíc řvou, protože jsou na dotace přisátí.

7 0
možnosti
Foto

Souhlasím, ale s jednou výhradou

Bojkot kvót je velmi málo (něco jako pasivní rezistence obyvatel v době tzv. "normalizace", která sama o sobě nic neřešila).

Proti totalitním praktikám současné EU je třeba aktivně vystupovat s jejich odmítáním, a to i za cenu toho, že budeme nuceni totalitní společnost (dnešní EU) prostě opustit.

Jinak se totiž může stát (a z nejvyšší pravděpodobností k tomu EU také přímo směřuje), že ono obrazně řečeno "demokratické hlasování 10 vlků a jednoho beránka o tom, co bude k večeři" (ve skutečnosti to je hlasování 9 ubohých poslušných a servilních vlčků z rozmaru a na pokyn jednoho obrovského šikanujícího a rozkazujícího pološíleného psychicky nemocného vlka) bude zavedeno vždy, všude a ve všem.

Není možné obávat se rozšíření údajných ruských totalitních praktik a nevidět současný otevřený nástup eurounijního fašismu a jeho přisluhovačů, který je už tady a teď. Rv

46 2
možnosti
JL

Přesně, v jednom sovětském svazu už jsme byli, taky jsme tam museli být solidární a vykopat pro Rusy veškerý uran, aby mohli svými jadernými hlavicemi bojovat za mír...k čemu to bylo?

3 1
možnosti
SB

Až na tu jednu výhradu, kterou jsem napsal o něco níže, s tímto článkem souhlasím a karmu jsem mu dal.

Sice z mého pohledu je to karma s výhradou, ale z hlediska počítání hlasů je to kliknutí jaké každé jiné.

Takže karmu autorka ode mne má.

2 1
možnosti
PD

P16a33v76e37l 65D96u77d50r

8. 9. 2017 10:26

V podstatě souhlas, ale mezinárodním smlouvám soudní rozhodnutí neodpovídá.

Je zde úmyslně porušována Schengenská smlouva, která říká, že vnější hranice EU budou chráněny. Jedná se tedy o úmyslný rozvrat a likvidaci EU a tedy je zbytečné vést neřešitelné spory o tom, zda vystoupit či nevystoupit.

5 2
možnosti
SB

Začnu stejnými slovy jako vy:

V podstatě souhlas, ale

V podstatě souhlas, ale nejedná se o úmyslný rozvrat EU, nýbrž evropské civilizace.

EU je instituce, evropská civilizace je prostě typ uspořádání společnosti.

O to je to horší.

Nahradit jednu instituci druhou je v podstatě brnkačka. Civilizace je věc mnohem dlouhodobější a mnohem hůře nahraditelná.

5 1
možnosti
MS

Souhlas. Ne, že bych chtěl EU přirovnávat k bývalému socialistickému táboru, ale v uprchlické otázce ta podoba bije do očí. Když jsme chtěli jiné pojetí socialismu, než si přála Moskva, poslali nám tady tanky. Když nehorujeme pro multikulturní stát, jako bývalé koloniální státy EU, hrozí nám Brusel sankcemi.

Už po několikáté zde dávám k lepšímu názor čestného předsedy CSU a bývalého dlouholetého bavorského premiéra Edmunda Stoibera, který má v této otázce více rozumu, než všichni pantátové z EU dohromady:

"Když některé země prohlašují, že nechtějí "pestrou společnost", tak je třeba to akceptovat. Varuji také každého, kdo si myslí, že může většinovým rozhodováním v Bruselu zasahovat do suverénního rozhodování států. Tak se ruinuje evropská idea."

http://www.tyden.cz/rubriky/zahranici/evropa/bavorsky-expremier-stoiber-islam-k-nemecku-nepatri_356459.html

59 0
možnosti

"Ne, že bych chtěl EU přirovnávat k bývalému socialistickému táboru"

Srovnat to nelze - je to horší.

6 3
možnosti
JB

J16a43n 12B40u55r47d56a

8. 9. 2017 9:21

Až jednou někdo napíše článek o migrační krizi bez příšerně hloupých historických analogií, bouchnu šampáňo.

5 2
možnosti
SB

Mám přesně opačný názor:

Historické analogie jsou klíčem k chápání současnosti. K hodnocení současnosti historické analogie patří.

6 2
možnosti
  • Počet článků 686
  • Celková karma 42,74
  • Průměrná čtenost 20154x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články