Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VB

Pro lepší pochopení. Kdybyste vyzývala třeba k bojkotu daňového zákona, tak se dopouštíte vyzývání k neplnění povinnosti.

Vyzýváním k bojkotu kvót, jenž se staly součástí práva EU se dopouštíte téhož.

Čeští politici uplatňují sami na sebe jiná měřítka než na občany. Většinové hlasování ministrů vnitra Evropské unie o kvótách vnímali jako diktát, kdežto svoje vlastní většinové rozhodování o zákonech považují za normální.

Zdroj: http://vilembarak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=483014

1 13
možnosti
JR

J10a48n 47R14á29ž

10. 9. 2017 20:28

To co vnucují politici států, které díky nefér Lisabonské smlouvě, mohou diktovat svoji politiku státům, které se dostaly stejnou smlouvou do pozice vazalských, se dá připodobnit tomu, jako kdyby poslanci zvolení v Praze a Brně svými hlasy ve Sněmovně nutili Prostějov, aby ubytoval a živil na svém území Romy z Děčína. Naštěstí to u nás nejde a proto jsme, na rozdíl od Evropské unie, demokratickým státem.

EU není demokratickým, ale autokratickým systémem a bojkot každého nařízení prosazovaného diktátem, je přirozeným právem odporu.

EU je nereformovatelná stejně, jako byl nereformovatelný systém, který jsme měli u nás před rokem 89. Abychom se autokratické nedemokratické nadvlády Bruselu zbavili, musíme postupovat stejně, jako jsme se zbavili autokratické nadvlády Moskvy v listopadu 1989.

10 1
možnosti
TH

Ďábelská Angela už několikrát naznačila, že je ochotna vyplácet dávky bubáků, kteří nebudou žíy na území Německa a zároveň naznačila, že např. v ČR je levněji. Bohužel si myslím, že nějaký bojkot kvót nepomůže. A Angela to ví taky a proto ty snahy o odzbrojení občanů. Bohužel :-(

9 1
možnosti
PS

Naprosto souhlasím s paní Šichtařovou. Co si sem pouštíme na práci je naše volba. Svobodné rozhodnutí naší volené reprezentace. A také to můžeme kdykoliv zastavit nebo vrátit zpět. Je to zkrátka v našich rukách. Naproti tomu kvóty nejsou už na našem rozhodnutí. Jasně, můžeme přijmout x-migrantů a ubytovat je třeba na Cínovci, aby to do Německa neměli moc daleko. Během dvou týdnů tu nezůstane ani jeden a my budeme "z obliga". Budeme poslušný a vzorný stát EU a migranti budou stejně v Německu. Ale má tohle smysl ? Možná snad jako ukázka EU, že kvóty nejsou dobrý nápad. Co takhle snížit sociální dávky pro migranty v rámci celé EU na úroveň sociálních dávek v nejchudším státu Unie ? (Ani nevím, který stát to je, ale dávalo by ty smysl). A příliv migrantů by se brzy minimálně rapidně snížil.

23 1
možnosti
PB

P49e19t91r 68B69ü92r40g76e95r

13. 9. 2017 10:20

Nene, jak se to píše výš - ti přidělení do česka už nebudou mít na dávku v Německu nárok. Ne všichni si změní identitu a prchnou od nás do ráje. Ale prvních pár to udělá, a to nás uchlácholí.

Jednotná evropská dávka pro migranty je naprosto nereálný nesmysl. U nás by to bylo víc, než bere 95% důchodců, v Německu přiměřené.

Ale pokud vymyslí, že migranti budou dostávat peníze z Brusele (kde se tam asi tak vezmou?) tak jim to asi projde.

0 0
možnosti
PV

Nebylo by lepší se dohodnout? Možná se tak trochu vlamujeme do otevřených dveří.

0 1
možnosti
AV

Je paradox, že na jedné straně se zuřivě bráníme přijmout pár prověřených uprchlíků podle kvót, a na druhé straně sem potichu vozíme tisíce neprověřených gastarbeitrů z Balkánu do našich montoven.

3 13
možnosti
VE

Když tak pár tisíc. Já se bojím, že právě tím to neskončí ale teprve začne. Jakmile EU zjistí že to je průchozí, tak odhlasují ten diskutovaný mechanizmus "trvalého přerozdělování" nekonečného proudu uprchlíků a už to pak nikdo nezastaví (a kdo přijede, tak má právo přitáhnout zbytek rodiny atp). Gastarbeitři přijeli za prací a je to naše kultura. Z uprchlíků co přijeli od r. 2015 se uplatnilo na trhu práce 10%, zato ta jejich kriminalita ...

6 1
možnosti
PM

V tom případě nemá smysl být dále členem EU.

6 1
možnosti
Foto

I13v27o 89P24a95t71t51a

9. 9. 2017 9:31

Psát NE MIGRANTŮM je sice populární, ale v dlouhodobém výhledu platí mnohokrát opakované stanovisko koaličních politiků: "Vzhledem k nízké porodnosti stejně budeme muset nějaké migranty přijmout". Proto NE MIGRANTŮM je třeba doplnit o závazek ZVÝŠÍME U PRACUJÍCÍ POPULACE ZA JEDNO VOLEBNÍ OBDOBÍ KOEFICIENT PLODNOSTI TRVALE NA HODNOTU 2,1 DÍTĚTE/ŽENU. Aktuálně: v r. 2016 jsme ztráceli do vyrovnané populační bilance 113 nenarozených dětí denně. Je to jako bychom každých 6 dnů likvidovali jednu základní školu se třemi třídami v každém ročníku!! Přitom při správně nastavených daních a respektování faktu, že naše důchody financují ze svého odvodu sociálního pojištění výhradně naše děti, není v České republice problém do 4 let dosáhnout plodnosti 2,1 dítěte/ženu u pracující populace.

5 6
možnosti
PM

To je krásný sen.. Ironíí osudu je, že jediní, kdo zatím opravdu podporovali ty mladé pracující rodiny, byli kdysi komunisti.. :-( Kdyby to byl člověk býval věděl před pár desítkami let, zřejmě by je zas až tak moc neproklínal..

7 2
možnosti
KN

Dotace by se mely zrusit tak jako tak. Vede to predevsim ke korupci, ke vzniku nesmyslnych a predrazenych projektu, krivi to trh, a navic maji i negativni vliv na prirodu (dotace do biopaliv vede k pestovani plodin zvysujici erozi pudy, jako je repka) a na potravinovu sobestacnost statu (protoze zemedelci radsi pestuji dotovana biopaliva).

3 0
možnosti
TH

Tak jsem se ze zvědavosti podíval, co má na blogu nejvyšší karmu. A skutečně mě to nepřekvapilo. Je to opravdu ještě hloupější než jiné blogy. Takže gratuluju, první cena je ve správných rukou.

3 24
možnosti
FN

Inteligentní jedinec argumentuje, jen tupec bezmyšlenkovitě kritizuje

10 0
možnosti
  • Počet článků 685
  • Celková karma 43,36
  • Průměrná čtenost 20184x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články