Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

M91i91l80a62n 54K81e44s35l

1. 9. 2017 21:58

Maximální spotřeba antidepresiv má být v sociálních státech.Jaká byla spotřeba antidepresiv v socialistických státech na př.v ČSSR?Asi velmi malá.Rovněž poptávka po psychiatrech či psycholozích byla minimální. Proč asi?Není to tím,že se lidé za současného režimu mají sice lépe,ale chybí někdy i pochybné základní jistoty- na. př. z bytu vás nikdo nevyhodil i když jste měl manko na nájmu,z práce vás nevyhazovali i když jste měl k úderníkovi daleko , no a ve výplatním termínu vždy vám něco dali.

0 1
možnosti

Proč se za komunistů tolik neužívala antidepresiva? Protože kvalitní tenkrát nebyla!

0 1
možnosti
Foto

ve Skandinávii a na Islandu jsou deprese důsledkem klimatických podmínek-kdybyste si napřed něco přečetla z historie této části světa tak byste zjistila že tam byly odjakživa ale dříve se zaháněly deprese alkoholem -teď jsou v módě antidepresiva

jinak upřednostňování kariéry není ani tak výsledkem sociálního inženýrství jako západního konzumního způsobu života,kdy status a majetek jsou absolutní hodnoty, american way of life a nelítostného konkurenčního prostředí typického pro kapitalistickou společnost zaměřenou na maximální výkon a efektivitu

13 1
možnosti
JZ

Možná jsou deprese ve Skandinávii důsledkem klimatických podmínek, ale čeho jsou potom důsledkem v zemích, kde jsou klimatické podmínky daleko příznivější a spotřeba antidepresiv je tam obdobná (Austrálie, Portugalsko...) a o dost vyšší než třeba v Norsku.

0 0
možnosti

Lol. Tohle je lepší než Bravíčko. Tady nám říkají, že se absolutní většina lidí pere o vysoké manažerské pozice. A kdopak asi hází lopatou?

Podle autorů jsou prý ony špatné pocity spojené s prací povětšinou jednak důsledkem stresu z vysoké pozice, anebo naopak stresu z příliš pomalého postupu k vysoké pozici, a to vše ve spojení s nedostatkem rodinného štěstí

Zdroj: http://sichtarova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=621400

6 0
možnosti
MB

Ale nekteří v něm vidí hodně pravdy ;-D

2 0
možnosti
MV

V tom článku je hodně pravdy, kterou si spousta lidí ani neuvědomuje. Za mě velká karma! R^R^R^

8 1
možnosti

R^

Souhlas, souhlas, souhlas!

Už když jsem si přečetl perex, zjistil jsem, že oba vnímáme sociální inženýrství a nedostatek přirozených vztahů a občanských svobod za základní problémy dnešní doby. Bohužel, všechny strany včetně těch "pravicových" stojí na této presumpci nezbytnosti sociálního inženýrství. A vede to k tomu, vysát a odkopnout. Bohužel!

:-)

5 0
možnosti

Ty země, kde je největší spotřebu antidepresiv mají ještě jednu věc společnou, dlouhé zimy a chladné počasí. To se považuje za hlavní důvod. Mimojiné nejvíce sebevražd v USA je na Aljašce, nepletu-+li se.

14 0
možnosti
JZ

Ale třeba USA, Austrálie a Portugalsko mají taky největší spotřebu antidepresiv, přičemž dlouhé zimy a chlad tam asi není. Krom toho takové Norsko zdaleka vysokou spotřebu nemá.

1 0
možnosti
PH

Cítím to podobně, ale přitom bych to rád změnil. Jako muž cítím, že chyba je na straně žen. Nebo to tak cítí i ženy a chyba je někde jinde?

0 5
možnosti
ZB

Proč jen žen? Že nechtějí být v domácnosti a odkázané na manžela? Že jim připadá kariéra zajímavější než děti? Ono je to celkové nastavení společnosti, kdy ten kdo má nějakou pozici je oceňovanější než ten, co se doma stará o děti. A že chtějí i ženy rozhodovat o sobě není chyba, to je normální. Kromě toho, muži se do dětí a vztahů taky moc nehrnou, i když by i partnerka chtěla.

6 0
možnosti
JZ

No nevím nakolik je autorka zasvěcená do problematiky deprese, spotřeby psychofarmak, rodinných vztahů a zaměstnání, ovšem její úsudky od jednoho k druhému vypadají poněkud jalově. Lidové moudrosti typu "kdo nežije v dlouhodobém vztahu, toho dožene jeho "biologická přirozenost" v podobě deprese" se ale zjevně nepotvrzují...;-)

Mimochodem když už víme, kde je spotřeba antidepresiv největší, bylo by dobré taky pro srovnání uvést, ve které zemi je zase spotřeba nejmenší. Ovšem v nějaké zemi s vysokou úrovní lékařské péče, ne že někde v Nepálu.

12 0
možnosti
JZ

No tak udělám to za ní - pokud to někoho zajímá, tady je nějaká tabulka pro některé státy:

http://www.businessinsider.com/countries-largest-antidepressant-drug-users-2016-2

Z tabulky je mimochodem patrné, že zdánlivě objektivní fakt z článku, že Skandinávie má největši spotřebu antidepresiv v Evropě, až tak úplně objektivní není (Norsko jich má podstatně méně).

1 0
možnosti
MS

Na základě čeho se domníváte, že v "přebujelém sociálním státu mívá kariéra přednost před rodinou" ? 8-o

3 0
možnosti
JZ

To není domněnka, to je jenom námět pro nadávání;-)

2 0
možnosti
  • Počet článků 686
  • Celková karma 42,09
  • Průměrná čtenost 20154x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články