Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Hodně zjednodušujete při uvádění příkladů z "praxe", resp. při představách o samo-řiditelných autech a automatických závorách. Autonomní dopravní prostředky dokáží těžko vyřešit nestandartní situace a těch je v silničním provozu (na rozdíl třeba od železniční, či letecké dopravy) požehnaně. Člověk na zvedání závory je tam právě proto, že je levnější a navíc většinou obstarává i další činnosti (funguje též hlídač apod.). Navíc neznám žádného podnikatele, který by si za posledních 25 let zaplatil jediný litr benzínu/nafty na soukromé jízdy (nebo jízdy manželky atd.) ze svého.

0 0
možnosti
MK

Právě, že nezjednodušuje vůbec. Autonomní prostředky jsou dnes na takové výši, že jejich běžnému zařazení do provozu brání jen jejich cena (to se může rychle vyřešit zdražením práce řidiče) a určité přizpůsobení infrastruktury. Např. traktory jsou dnes schopné pracovat samy, bez řidiče, resp. 1 řidič obsluhuje 2 traktory. S ostrahou je to podobně. Mám kancelář v areálu, kde je automatická závora a zároveň i ostraha. A zdá se, že právě ta brzo skončí, protože: 1) stojí "dost" peněz, a 2) stejně nemá žádné pravomoci, ani možnosti. A tak by se dalo pokračovat

7 0
možnosti
Foto

Dnešní počet nezaměstnatelných (osob nepřizpůsobivých) začala ČSSD vyrábět ještě před vstupem do EU v dobách premiéra Vladimíra Špidly (ten dnes je šéfem poradců premiéra) a s velkým úspěchem je vyrábí i nadále.

29 0
možnosti
Foto

R56o76m59a26n 40K59o86z11e94l

18. 8. 2017 15:31

Ne, to začala ještě vyrábět ODS za Vodičky, který nastavil sociální systém. Dostaly se mi do ruk 20 let staré noviny, kde píšou, jak firmy nemůžou sehnat lidi. Mimochodem, za vlády ČSSD byly zrušeny podpory pro absolventy.

0 0
možnosti
JP

Znalostní ekonomiky můžete dosáhnout zvyšováním vzdělání. Jsou ale lidi, kteří přitom narazí na svoje hranice vzdělavatelnosti. Co budete dělat s těmi? Ono budou stále třeba např. uklízečky, vyvážeči odpadků a podobné profese. I ta automatická závora nebude levnější než člověk, který tam seděl. Pravda, závora může pracovat i v noci, ale co když se porouchá? I závora potřebuje údržbu, tu ale nebude a nemůže dělat člověk bez vzdělání, takže ona vás v závěru přijde možná na stejně nebo i víc peněz, jako ten člověk.

Mně fascinuje, jak se všichni ohánějí mechanizací. Ulice nemůžou zametat nezaměstnaní (přdevším ti s nízkým vzděláním, co se na nic jiného ani nehodí), aby měli práci. To prý musí jen příslušné mašiny. Jenže ty ulice se pak uklízejí jen jednou nebo dvakrát ročně. A v zimě, když napadne sníh, tak tam ten sníh zůstane ležet, protože té mechanizace je na tolik ulic málo. A tak třeba v našem městě chodí (za peníze) odklízet sníh důchodci, aby si přivydělali nějakou tu korunu k malému důchodu, zatímco nezaměstnaní, zvláště pak dlouhodobě nezaměstnaní, co pobírají sociální dávky, leží doma na kanapi.

3 0
možnosti
DP

To si stěžujte u ústavního soudu, který označil veřejně prospěšné práce pro nezaměstnané za nedůstojne ( nebo tak nějak).

3 0
možnosti
MB

Minimální mza pochopitelně nic neřeší, jde o mazaný populistický trik ! Skryté zvyšování daní - odsud se odvíjí zákonem stanovené odvody - čím vyšší ... Dobře to zní do uší - bojuje se, navyšuje se. Za nejlepší výkřik p.Zaorálka pak ten, že kdo dává malou mzdu je zloduch, nemá podnikat , dělá ostudu ap. Vidím tedy vhodné předvolební heslo ČSSD ! "Školníci, kuchařky, zdravotní sestry, mladí lékaři - VYPADNĚTE "! Děláte svému zaměstnavateli jenom, ostudu ! Podobně pak řidiči autobusů a sem pochopitelně pak patří i potomci rodu Altnerů ! Ti všichni isou patníky, lemující nekonečnou cestu, odrazu oranžových sklíček blaha ! ... :-)

1 0
možnosti
ZK

Krystalická teorie mimo realitu.

1 13
možnosti

No to jste toho sdělila. Něco konkrétního?

1 0
možnosti
Foto

S překvapeným potěšením s Vámi dnes souhlasím.

6 1
možnosti
  • Počet článků 685
  • Celková karma 43,37
  • Průměrná čtenost 20184x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články