Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vážená autorko!

Rozporujete navyšování minimální mzdy u nás. Proč tedy mají v Německu minimální mzdu ve výši našich 50.000,-Kč a nestojí si tak špatně. Děkuji za vysvětlení.

Samozřejmě, že je tristní, pokud naši sociální demokraté tuto mzdu na úrovni minimální mzdy v Německu považují za nutné progresivně zdanit!

:-)

1 3
možnosti
VE

V článku to všechno máte vysvětleno :-)

7 0
možnosti
VE

Socialisti tak zabijí dvě mouchy - někomu zvýší platy, tj. jedno plus a kdo místo toho skončí na pracáku a stane se pobíračem podpory a dávek tak bude volit socialisty, která se o výši podpory zasazuje

2 0
možnosti
FS

Velká hloupost. Už jste někdy viděla či slyšela, že nějací pobírači dávek chodí k volbám?

0 0
možnosti
Foto

Nízké mzdy u nás jsou způsobeny i tím, že mzdy jsou jedny z nejvíce zdaněných v celé Evropské unii. Odvádíme přibližně 57 procent mzdy. Pak je tu vysoké sociální pojištění. "Objem sociálních odvodů v poměru k HDP je v ČR jeden z nejvyšších v hospodářsky vyspělém světě,"

24 2
možnosti
LS

Jestliže máme třetinové platy ve srovnání s Německem, tak je to samozřejmě nesmysl. Odvody za práci jsou procentuálně možná vyšší než jinde, ale v globálu jsou celkové mzdové náklady podstatně níže než na západě.

0 0
možnosti
FN

Není dnes zasadní že dnes pro osobu s malou kvalifikaci je výhodnější brát davky než pracovat?

7 0
možnosti
Foto

R33o43m52a50n 98K25o66z47e14l

18. 8. 2017 16:13

Pár takových osob znám a kdyby nepracovali, tak by na dávkách dostali 0 Kč, protože s někým bydlí a ten by je musel živit.

0 0
možnosti
FN

Proč Šichteřová tvrdí: 1) že ten kdo dnes pracuje za min. mzdu (např. hlídač na parkovišti) po zvýšení min. mzdy až dostane výpověď. Tvrdí že potom si nebude hledat jinou práci, nebude absolvovat rekvalifikaci a stane se flákač s člověka, který celej život pracoval třeba za malou mzdu... Nepočítám do této skupiny postižené ti mají zvláštní podporu...

2) Není normální a přirozené že pokud dostane zaměstnanec výpověď. Zaměstnanec, který je zvyklí pracovat že si bude hledat jinou lepší práci? Že mu např. úřad práce zaplatí rekvalifikaci. Že naopak výpověď bude pro člověka velký impuls k tomu se začít sám vydělávat a makat na sobě? Jsou podle Šichařové lidé kteří pracují za min. mzdu hlupáci a nemehla které se nic nedokáží naučit?

3) Pokud se nastaví systém,(ideálně pokud se dohodnou politikové) kde se bude pravidelně a dlouhodobě zvyšovat min. mzda cca o 500kč ročně tak přece podnikatelé sami začnou více investovat do kvality lidí i technologie.

A budeme se více přibližovat Německu. Děkuji za odpověď.

1 1
možnosti

Tak si založte firmu a investujte, ať se vaše teorie ukážou v praxi

8 0
možnosti
DP

No jo, to máte pravdu. teď jen, aby si to přečetli ti socani. A hlavně, aby to vůbec pochopili.

8 2
možnosti
KK

spíš aby si to přečetli jejich dosavadní voliči a nevolili je už nikdy víc ;-)

2 0
možnosti
VJ

Nárůst minimální mzdy není nic jiného, než prostředek pro zvýšení výběru daní. Starost o pracující lidi s tím nemá nic společného. Vlastně ano, slouží jako zástěrka.

38 4
možnosti
LM

Ano, máte pravdu, však už mají spočítáno kolik přibližně vyberou víc na daních z vyšších mezd. A ještě to drze přiznávají. Spočítali si , o kolik přicházejí, pokud lidé pracují jen brigádně, tak to pěkně také zdaní.Dokonce se chystá zase vrácení poplatku u lékaře a v nemocnici. Starost o pracující lid nemá nikdo, jen o daně z jejich mzdy.

2 0
možnosti
VS

Proto není vhodné ČSSD volit. Nadělali už moc škody, které se budou dlouhá léta napravovat.[>-]

30 2
možnosti
  • Počet článků 685
  • Celková karma 43,37
  • Průměrná čtenost 20184x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články