Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

V Americe zachranoval "toxicke" banky nalitim "stimulacnich" milliard dolaru. president Obama. Tim se smozrejme zvysil uz nyni astronomicky mnohatrilionovy dluh USA. Na rozdil of Recka jsou vsak americke dluhopisy stale zadanym investicnim artiklem. Otazkou ale zustava,jak dlouho to vydrzi a kdo to vsechno nakonec zaplati?

6 0
možnosti
MD

Velkou hrozbou pro budoucnost lidstva je existence globální finanční elity, tj. tzv. "lidí velkých peněz". Časopis Economist předpovídá v roce 2017–18 nástup jedné světové měny a vlády. Faktem je, že stop globalizaci by znamenal mínus vývoji politického uspořádání světa a plus pro lidi velkých peněz. V souvislosti s tímto konstatováním je důležité si uvědomit kdo v současnosti skutečně vládne světu?

Všechno, co zveřejňují média především o mezinárodní politice, zejména humbuk kolem probíhajících voleb, vedených válek a pod., má v podstatě jenom jeden účel, a to odvádět pozornost od existence skutečných vládců planety, kterými jsou lidé velkých peněz, mezi které patří i současný prezident USA - miliardář Trump. Současný stav světa je bohužel takový, že veškeré základní dění ve světě je plánované a řízené. K tomu je nezbytné dodat, že to plánují a řídí lidé velkých peněz, a ti to plánují a řídí tak, aby se upevňovala jejich moc a zvyšovaly jejich zisky, přičemž je těmto mocipánům úplně jedno kolik lidí přitom zemře ve válkách a kolik se přitom zničí materiálních hodnot. Lidé velkých peněz ovlivňují svět tak, aby se zachovaly poměry v nichž bude přetrvávat jejich privilegované postavení, které jim umožňuje v neomezené míře užívat všechno co svět poskytuje. Tito lidé především dbají na to, aby se globálně zachovával stávající nespravedlivý finanční systém. Více viz článek "GLOBÁLNÍ FINANČNÍ SYSTÉM" - http://miloslav7.blogspot.cz/2016/08/globalni-financni-system.html

14 0
možnosti
DB

rozhodně to nebude ani letos ani příští rok ale směr je daný...a ty elity již dávno existují a i jejich jména jsou známá...začít můžete jménem Rothschild...a pak si všimněte že u nich pracoval i Macron, a i mé nadšení pro Macrona rázem opadlo...

Trump jke chudák a nepatří mezi ně, ale rád by, a tak si najali a dali mu funkci..Trump je po uši zadlužený a půjčuje si i v Rusku

1 0
možnosti
Foto

No a jako bonus ke všem těm negativním důsledkům aktivity ČNB přijde účet za tyto aktivity bratru za bilion korun.

Proti tomu jsou Bakala a Kožený jenom malí podvodníčci.

10 0
možnosti
DB

ČNB peníze neutratila jen vyměnila za jiné peníze a tak je má...

0 0
možnosti
JK

Vidím to podobně, jen hledám odpověď na otázku:

Proč se centrální banky tolik bojí deflace?

Spekuluji o tom, že inflace pomáhá firmám k vyšším ziskům a to zejména tam kde trvá delší čas od začátku výrobního procesu do uskutečnění prodeje. Deflace naopak o zisk firmy připraví. Jako příklad mi k tomu sedí automobilový průmysl, kde vidíme jasnou snahu o zrychlení procesu od výroby komponent do zpeněžení výrobku. Kromě zrychlení obrátky kapitálu se snižuje i riziko inflace, nebo deflace.

A zde se vynoří další otázka: Mají velcí průmyslníci takový vliv na centrální banky, aby tyto konaly i v rozporu s logikou?

Důkazy nejsem schopen dohledat, takže jsou to jen spekulace.

6 0
možnosti
JS

Nejsem odborník. Domnívám se, že deflace bankám ztěžuje, možná úplně znemožňuje, vytvářet "hodnoty" nepodložené fyzickou existencí.

3 0
možnosti

A jakým řešením by byl vstup do eurozóny?

:-)

0 0
možnosti
Foto

Blbým, hodně blbým řešením by bylo převzetí Eura.

Proč bychom měli dobrovolně ručit za problémy Řecka, Itálie a Španělska ?

13 1
možnosti
Foto

Celé to zní logicky, ale přece jen počkám, jak zareaguje expert největší, novopečený VIP bloger KK.

1 0
možnosti
ZZ

Š. tomu já nerozumím, taky si počkám na vyjádření experta na tebe KT

0 0
možnosti
  • Počet článků 686
  • Celková karma 42,74
  • Průměrná čtenost 20154x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články