Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

P74e85t66r 23S24o33k83o83l

9. 6. 2017 22:41

"Copak někdo nutí zákazníky, aby vstupovali do kuřácké hospody?"

Jasně, všichni ti kuřáci co jí zahulili do posledního kubického centimetru prostoru.

Copak on někdo nutí kuřáky, aby v té hospodě kouřili? Najdete tam nejspíš nápis - Hospoda/Hostinec/Restaurace....možná i nápis kouření povoleno, ale určitě tam nikde nenajdete nápis Kuřárna/Smokebar/Udírna/Klub kuřáků, který by snad opravňoval začmoudit komplet prostory a vyžadovat od nekuřáků při vstupu zřejmý souhlas se ztíženými dýchacími podmínkami.

Stejnou demagogií můžeme dospět k otázce "Copak někdo nutí zákazníky, aby vstupovali do kuřáckého kina/autobusu/řeznictví/fitnessu...?" Nenutí a víte proč? Protože to nejsou kuřárny, neslouží primárně k udění plic, šatstva a tvorbě rakoviny. V ideálním světě, by takový kuřák přišel do hospody, dal si své pivo, utopence a zeptal se osazenstva, jestli nevadí, když si mezi nimi zapálí a zkrátí jim o kousek život a zasmradí šaty... ze sálu by se ozvalo: "to je v pohodě" a všichni by se na sebe usmívali. Ale protože nejsme v takovém světě, tak já kuřákům v hospodě k pivu nelakuji modely letadel a oni mi tam nebudou čoudit. :-)

6 20
možnosti
JA

Pane Sokole, nikdo nenutí kuřáky aby v té hospodě kouřili, oni to chtějí. A je to jejich volba a volba hospodského, který chce mít kuřáckou hospodu. A je zase volba vaše, jestli tam půjdete. Takže demagogie je to od vás, když si činíte nárok na takový prostor a myslíte si, že tam platí vaše pravidla. Tohle všechno samozřejmě platilo v čase minulém, před platností tohoto nového zákona, kdy hospoda byla jasně označena jako kuřácká. Vy jste do takové hospody chodit nemusel, žádný váš souhlas se ztíženými podmínkami nikdo nevyžadoval, nikoho to nezajímalo, byla to jen vaše svobodná volba.

21 1
možnosti

M64i97r33e92k 55Ř60í12h32a

9. 6. 2017 14:30

To že se sousedka koukala kam neměla je víc než jasné a postih toho dědy je nebetyčná blbost. Ale spojit to s kouřením (kal módní dneska). To už poněkolikáté autorka "střelila pudla". Jde hlavně o ty zaměstnance a taková řeč, že mohou jít jinam (pracovat). Tak proč si nezakouříte ve firmách jiného typu (než pohostinství), proč je tolik omezení kuřáků i v jiných případech. pasivní kouření je jako faktor zapříčiňující rakovinu na jednom z předních míst, takže tohle módní srovnání s tím dědou kulhá na obě nohy. Sám jsem pracoval v místě, kde žádná nekuřácká restaurace nebyla (dostupná aby si člověk v rámci pauzy mohl dát oběd v restauraci), sice byl nekuřácký prostor oddělen, ale někdy jen přenosnou stěnou a vždy bylo nutné při obědě projít tím zahuleným peklem.

5 4
možnosti
JZ

Můj děda má na vesnici svoji hospodu, kde pracuje sám!!!!!8-o

...........................??????????????

3 0
možnosti
JD

Vsude pisi kuraci, ze nekuraci mohou chodit "jinam", chudacci. Ale KAM? Aby si mohli v klidu vyhulovat? Tolerance patri jen jim? Co, ja? Ja, jako nekurak na ni nemam pravo?

5 10
možnosti
JA

Pane Dvořáku, jak kam? Ať si udělají svoji nekuřáckou hospodu, pokud teda nemají opravdu kam (i když podniků zaměřených na nekuřáky bylo také dost). Tolerance s tím nemá nic společného. Před zavedením hloupého zákona proti kouření v hospodách, byla situace jednoduchá: hospodský má hospodu, chce aby se tam kouřilo (kouření je legální), označí ji u vchodu předepsanou tabulkou, chodí mu tam kuřáci, jsou spokojeni. Proč vy jako nekuřák by jste tam měl chodit a dožadovat se nějaké tolerance? Hospoda byla přece jasně kuřácká. Můžete se dožadovat tolerance v místech, kam chodit musíte, na úřadech, zastávkách atd. a ty byly právě z tohoto důvodu nekuřácké. Ale v hospodě, kterou se hospodský rozhodl udělat kuřáckou?? Když půjdete do stejk baru a vadí vám vůně pečeného masa, také se budete dovolávat tolerance a chtít aby tam dělali jen sojovou kaši?

22 1
možnosti
TZ

T13o49m68á72š 82Z72m53e46k

9. 6. 2017 13:36

Ze začátku jsem si říkal, že máte docela rozumné názory. Ale tohle? Nejsem puritán, svou povahou jsem exhibicionista a nahota mi nevadí, nicméně zákon je takto postavený už hodně, ale opravdu hodně dlouho. A vy jste objevila velikánskou ohromnou Ameriku. A srovnávat jablka a švestky, tak to klobouk dolů. Pomalu začínáte podléhat komplexu své výjimečnosti. Vraťte se zpět nohama na zem a začněte znovu trochu rozumě uvažovat.

3 14
možnosti
TK

Můžete mi, prosím, říct, kde se v tomto zákoně hovoří o tom, jak mám být na své vlastní, cizím lidem nepřístupné, zahradě ustrojen?

"§ 358Výtržnictví

(1) Kdo se dopustí veřejně nebo na místě veřejnosti přístupném hrubé neslušnosti nebo výtržnosti zejména tím, že napadne jiného, hanobí hrob, historickou nebo kulturní památku, anebo hrubým způsobem ruší přípravu, průběh nebo zakončení organizovaného sportovního utkání, shromáždění nebo obřadu lidí, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta."

...abych zanedlouho nemusel ve své vlastní, cizím lidem nepřístupné, koupelně pod sprchu v plavkách, potažmo manželka v burce...

P.S. Navíc o nahotě, jako takové, zde není ani slovo.

10 0
možnosti
VJ

Prostě Eulálie Čubíková vystoupila z Chevallierova příběhu o Zvonokosech a předvádí se v živé realitě. A nic si z toho nedělejte, pure mravokárci. Na Chevallierovu hlavu se snesla kvůli ní také spousta výčitek

10 0
možnosti
MS

Takže když se ve vlastním objektu na frekventované pěší zóně vystavím nahatý ve výkladní skříni, je po tom každému "kulové", protože se nacházím uvnitř svého soukromého prostoru. Poněkud uhozené, ne ? :-P

1 26
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
24 1
možnosti
Foto

A napadlo už někoho úplně obyčejné řešení, že když se mi něco nelíbí, a nebo mne to vnitřně pohoršuje, na to prostě NEKOUKAT?

40 0
možnosti
JK

Kdyby si pán se sekačkou alespoň zakryl kolena... :-/

3 0
možnosti
OU
VH

Nějak mě při čtení blogu napadla věta, kterou jsme na škole popisovali osud některých ruských básníků 1/. a 19. století: он сошел с ума (zbláznil se).

0 0
možnosti
Foto

Kdo se v tomto případě zbláznil?

0 0
možnosti
  • Počet článků 686
  • Celková karma 43,38
  • Průměrná čtenost 20154x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články