Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

Mimochodem, uvědomili jste si jednu paradoxní věc? Stát povoluje kouření v místech, které státu (obcím) patří, tedy ulice, náměstí apod., ale zakazuje ho v místech, která patří někomu úplně jinému.

1 0
možnosti
JB

Není to paradoxní, když si to vezmeme z relevantnějšího úhlu pohledu. Stát zakazuje kouřit v uzavřených prostorech, ne v otevřených.

Stát vůbec zakazuje věci bez ohledu na to, kde se stanou. Třeba únos je taky nelegální, i když si člověka zavřete na svém vlastním pozemku :-)

0 0
možnosti
Foto

J81i36ř87í 42L86i45b70e17r

14. 6. 2017 20:46

Díky a jasná karma! R^

1 0
možnosti
JB

Pokud ekonom v takovém případě ignoruje externality tak je buď diletant a nebo sleduje agendu. Vyberte si.

A abych nezapomněl, kouření v restauracích není jenom o hostech a majitelích, ale taky o dost početné skupině zaměstnanců, kteří v takovém prostřední tráví dost času. Na ty ovšem naši libertariáni jaksi nemyslí

0 1
možnosti
JL

Já s Vámi souhlasím, že zaměstnanec nekuřák, který musí snášet karcinogenní smrad nebo dát výpověď, to má docela blbé - zvláště v oblastech, kde je těžké sehnat práci. Zažila jsem to 2x, v prvním případě jsem dala výpověď, ve druhém to holt zatím snáším. A představte si, nebyla jsem nikdy zaměstnána v hospodě. V onom prvním případě se jednalo o hotelovou recepci se třemi výherními automaty - věčně obsazenými skupinami hulících gamblerů z řad "potřebných". Jakékoliv prosby, protesty a petice zaměstnanců byly houby platné, dokonce vedly k finančním postihům účastníků a vyhazovu nejaktivnější nekuřačky (přestože své pracovní povinnosti plnila bez problémů). Žádný úředník by s tím nic neudělal, jde přece o soukromé podniky s jejich pravidly. Proč by hospody měly být výjimkou? Kde se nevaří, ať si štamgasti devastují plíce dle libosti. Kde se podávají jídla, tam by měl být vyhrazen dobře odvětraný prostor, ať se lidi můžou najíst beze smradu. Nebo ať stát přestane na tomto zlozvyku parazitovat a rovnou zakáže prodej cigaret.

1 0
možnosti
IB

I13v13o 39B13o45u44š87e

13. 6. 2017 18:28

Pani ekonomka nepochopila ze kazda licencovana cinnost ma sva pravidla. Stejne jako majitel jaderne elektrarny nesmi odkladat vyhorele palivo na mestskou skladku stejne tak nesmi hostinsky umoznit koureni ve sve provozovne.

1 6
možnosti
MM

To co píšete platí, pokud byste chtěl postavit mimo zákon kouření jako takové. Jinak se ptám: Proč je v té licenci na hospodu tenhle zákaz? Vždyť je to scestné.

1 0
možnosti
JL

J87a93n 10L61u24n28g74a

13. 6. 2017 14:00

Dvě třetiny článku jsou velmi pěkné, konec od kouření je blbost.

0 1
možnosti
JJ

A autorko, pro zkontrolování stavu nemusí odhrnovat zábranu. Tu ratanovou rohož si pořídila tak vysokou, aby jí byla právě po nos, to je vidět na tom videu.

1 0
možnosti
JJ

To víte Mravnost nade vše.

4 0
možnosti
Foto

když nějaká pošahaná bigotní bába podá stížnost na média že je jí nelibý pohled na všechny ty nahotinky prezentované běžně v médiích bude se tím někdo zabývat? Mě to připadá směšné

9 0
možnosti
KS

Z paní Šichtařové se poslední dobou stala hlavně šiřitelka negativní nálady a čerta maluje na každou zeď, kolem které projde. Přitom venku je pěkně, sluníčko svítí, pivo je vychlazené...

2 22
možnosti

Tak si pijte svoje vychlazené pivo a hřejte si ho na sluníčku, a nemontujte se do malování čertů. To Vám pomůže...

3 0
možnosti
Foto

Diskuse ke kouření jako obvykle. Absence respektu k soukromému vlastnictví. Nic překvapivého ve společnosti, kde bolševismus je tak silně zakořeněný.

Co se týče onoho případu s dědulou ... pokud to tak půjde dál, budeme časem řešit i to, že při sexu bude muset být každej ticho jako pěna, aby třeba náhodou nepohoršoval sousedy.

21 1
možnosti
  • Počet článků 683
  • Celková karma 44,23
  • Průměrná čtenost 20243x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články